Wka

Så ignorera förolämpningar

Känna sig förolämpad? Hur hanterar du när någon säger något som gör ont, gör dig arg, eller är tänkt att få dig att se dum? Hellre än att krympa i marken eller säga något som bara provocerar saker, prova dessa steg.

Steg

Så ignorera förolämpningar. Fråga denna person varför han eller hon attackerar dig.
Så ignorera förolämpningar. Fråga denna person varför han eller hon attackerar dig.
 1. 1
  Reagerar inte. Håll ditt uttryck helt neutral, och bara skaka på huvudet.
 2. 2
  Fråga denna person varför han eller hon attackerar dig. Detta förutsätter att det är ett oprovocerat angrepp (dvs du inte gjorde något för att avsiktligt störa honom eller henne).
 3. 3
  Ta ansvar för dina handlingar. Om denna person inte klarar av att svara, och har giltiga skäl att vara upprörd, ta itu med problemet direkt. Även om detta kan vara lite svårt, måste du vara riktigt ärlig mot dig själv. Du kommer att vinna respekt för din rättframhet. Till exempel:
  • Du: "Vad har jag gjort för att förtjäna detta?"
  • Honom / henne: "Du avsnäsning mig igår, promenader med alla high and mighty med dina vänner, låtsas som om jag inte var där."
  • Du: "Jag gjorde det?" (Ser förvånad). "Dude, jag minns inte det. Är du säker på att jag såg dig?"
  • Honom / henne: "Du såg rätt på mig, idiot."
  • Du:? "Verkligen Vet du vad, vi pratade om (infoga ämnet här), och jag var verkligen fokuserad på att jag tror inte ens att jag insåg att du var där Lyssna, jag är så ledsen för det, jag gjorde.. 't betyder att snäsa dig. Låt mig gå få dessa killar / tjejer, jag vet att de kommer att må dåligt också. " Ta med dina vänner över, förklara hur dina handlingar skadar denna person, och ber om ursäkt. Försök att få dem alla att be om ursäkt för, om du kan.
 4. 4
  Var medveten om att ilska, smärta och otrygghet är roten till de flesta förolämpningar. Om du skadar någon, även oavsiktligt, kan de svara med arga förolämpningar, särskilt om de inte är mycket bra på att kommunicera sina verkliga önskningar och behov. Dessutom, osäkra människor gillar att påtala brister i andra (även om osanna) för att täcka upp för deras upplevda egna brister (det är bara lättare på det sättet). Vill hämnas inte - genom att inte ta det personligt, kan du bara låta allt glida bort som vatten från gås.
 5. 5
  Svara med humor. Om du inte har gjort något fel, och det är en slumpmässig förolämpning attack, kan reagera med humor ibland avväpna Insulter. Till exempel, om någon ringer dig en porker eller nåt sånt, kanske du säger, "Verkligen? Jag gillar att tänka på mig själv som ett sublimt välproportionerad tjockis." Eller, "Varför tackar dig, jag älskar grisar!" glatt. Som ofta kommer att få personen förolämpar dig att sluta, av ren förvåning över din djärvhet.
 6. 6
  Gå bort (och hålla sig borta). Om du har försökt att lista ut varför den här personen riktar dig, och kan hitta någon anledning, och du har försökt att skämta med honom eller henne till ingen nytta, och han eller hon fortfarande är böjd på förödmjukande och kränkande dig, bara lämna. Och tills han eller hon plockar ett nytt mål (och detta kommer att hända), undvik personen.
  • Värdigt sätt att gå bort inkluderar säga något eller säger något i stil med "Hej, deal breaker (Smile) Jag har fått vara off nu!", "Okej, har min linje i sanden passerats ses senare.."; eller helt enkelt, "Du får ursäkta mig."
 7. 7
  Låt mobbaren slut ser dåligt för förolämpning. Många gånger, du verkligen inte behöver göra mycket för att göra detta. Bara ta förolämpning, leende och axelryckning, eller svarar mycket milt kan göra susen, och det kan vända den allmänna opinionen i din favör. Till exempel:
  • Bully: "!?? Hej förlorare Var fick du de där kläderna The Wannabee shop"
  • Du: (I en lugn, ödmjuk röst) "Egentligen fick jag dessa från min stora syster / bror Eftersom min pappa förlorade sitt jobb, har vår familj inte hade mycket pengar för kläder, så vi har att göra med vad vi. kan få. Jag vet att de är slags högsta mode från flera år sedan, är inte de? Inte riktigt mycket hiphop. Men oavsett. Vi har inte råd med något annat. "
  • Bully: (Sneering.) ". Aw Dålig vaggande barnet inte kan få någon bättre kläder Wah Du krossar mitt hjärta inte...."
  • Du: (. Staying ödmjuk) "Jag var inte ute efter sympati Du ställde en fråga och jag svarade.." (Förhoppningsvis andra märkte detta.)
  • Bully: "Om jag vore du skulle jag berätta för mina föräldrar att antingen få mig några anständiga kläder eller skicka mig till en annan skola."
  • Du:.. (Suck) "Jag känner verkligen dåligt för min pappa och vill inte få honom att känna värre Så jag tänker inte be om något för mig själv just nu faktiskt, jag letar efter ett jobb direkt nu, för att försöka hjälpa till med kostnader för min familj. "
  • Övrigt: ". Yeah Låt honom / henne ensam, man S / han inte gör något för dig.".
  • Bully: ". Åh, fina Du kan alla ha en liten synd part med den stackars lipsill jag ut hit senare förlorarna..!"
   • Och det kommer förmodligen sluta att runda av förolämpande, åtminstone på det sättet. När andra går in och försvara dig, kommer översittare söker ett enklare mål, där han känner sig mer säker på att hitta allierade. Mobbare i allmänhet inte gillar att stå på egna ben - de gillar att känna sig som en massa människor bakom dem. De mobbar folk eftersom när andra i kören, det gör dem att må bättre om sig själva på något sätt. När andra inte vill ansluta sig till dem, de backa, även om det innebär att förlora ansiktet.
   • Mobbare är ofta osäkra människor och om de plågar dig, inte svara med humor nära hans eller hennes vänner i stället för att slå tillbaka med en förolämpning.

Tips

 • Ta det inte personligt. Vissa människor är elaka bara.
 • Smila, tillförordnad chef eller helt ignorera dem är nog ingen bra idé. Återigen, reagerar med humor, fungerar det oftast bäst. Om Insulter är bara att vara elaka, kan du ignorera dem.
 • Visa dem att du är opåverkad av deras taktik. Agera som de är osynliga hela tiden och kan inte känna igen dem. Så småningom kommer de att sluta stressa dig och se sig för förlorarna de är.
 • Acceptera dem men aldrig lita på dem. Det kan vara deras sätt att försöka dra ner dig.
 • Vill hämnas inte eller skrika eller ropa eller förolämpa dem tillbaka eftersom de vill se dig upprörd.
 • Om mobbaren förolämpar dig, säga "Tack! Jag uppskattar din komplimang! " och ler så att de vet att det dosent faze dig.
 • Förolämpa inte tillbaka dem. Det lägger bara bränsle på elden.
 • Var snäll mot översittare!
 • Ge mobbaren en komplimang när de förolämpar dig igen.

Varningar

 • Om du inte svarar, även att be om ursäkt, och trakasserierna fortsätter, akta er för mobbare. Vissa människor är inte nöjd med att bara verbalt trakassera dig. Om det eskalerar till en punkt där du är rädd att de kommer att få fysiska, berätta för någon. Tipsa en lärare, en vän, eller dina föräldrar. De kan hjälpa till.