Wka

Hur vet jag om du växa längre

Ibland förändring verkar hända för långsamt när vi är unga, och det kan vara skönt att veta att vi verkligen växer och mognar.

Steg

Hur vet jag om du växa längre. Hitta en plats att använda som en "bench mark".
Hur vet jag om du växa längre. Hitta en plats att använda som en "bench mark".
 1. 1
  Hitta en plats att använda som en "bench mark". Detta är en plats som vi kan återvända för att observera förändringar, vanligen en dörröppning eller vägg i ett sovrum, men det kan vara var som helst finns det en platt vertikal yta.
 2. 2
  Stå på dina bara fötter med ryggen platt mot denna yta, och håller en bok eller annan offentlig rektangulärt objekt med en sida plant mot ytan bakom dig.
 3. 3
  Skjut ner boken tills den rör vid toppen av huvudet, och hålla den på plats, lindra dig runt och markera botten med det. Detta kommer att ge dig en exakt nivå punkt från toppen av huvudet.
 4. 4
  Markera denna punkt. Om du har möjlighet att lämna ett permanent märke, allt du behöver göra är att återvända med rimliga mellanrum, säger en gång i månaden, och upprepa processen. Många människor markera en plats för sina barn att göra detta, och skriva ett namn och datum vid varje markering.
 5. 5
  Mät med en linjal eller måttband om du inte kan lämna ett permanent märke att återvända till, eller om ni får flytta och inte kunna återanvända denna plats.
 6. 6
  Skriv mätningen och datum i en journal, dagbok, eller annan plats som du kan återvända till så att du kan hålla koll på din uppåtgående resa.

Tips

 • Inte hemsöka inte över din längd. Du kan göra väldigt lite för att påskynda den växande processen, och några av oss att växa i små steg, bara för att ha en explosion av tillväxt under en kort tid.
 • Det är bra om du går barfota, bygger det upp fötterna för bättre stöd.
 • Ta ut några gamla kläder från förra året eller ens några månader sedan för att se hur de passar jämfört med då. De sätt alltför långa byxor? De passar nu! Du växer!
 • Om du är extremt själv medveten om din längd, bära tjocka sulor skor, och försöka att inte stå för nära mycket långa människor.
 • Se till att du mäter din längd samtidigt när du vaknar varje dag! Din ryggrad expanderar samtidigt som man lägger ner, och komprimerar som dagen går och du är upprätt. Du kan faktiskt vara en tum längre på morgonen än på kvällen. Så, om du vaknar en dag vid 06:00 och nästa klockan 7, mäta dig en timme efter att du vaknar, eller vid annan tidpunkt som du väljer så länge det är samma tid efter att du vaknade den föregående dagen.
 • Få någon annan att markera din längd om du kan, det är lättare och kan vara mer exakt.
 • Mät noga, med kroppen i samma läge varje gång. Du kanske inte märker så stor förändring så noggranna mätningar kommer att försäkra noggrannheten.
 • Titta på passning av dina kläder. Märker fållen på ett par byxor som berört golvet när du köpte dem som nu inte ens når anklarna är ett säkert tecken på att du får längre. Det är också möjligt att någon inte tvätta kläderna ordentligt och de krymper.

Varningar

 • Bli inte avskräckt om du inte ser någon plötslig förändring. Njut av livet och vänskap som har något att göra med din längd.

Saker du behöver

 • Plan yta för att stå emot.
 • Måttband eller linjal är valfritt.
 • Marker, eller penna.