Wka

Hur du berätta för din pojkvän att du är gravid

Om du är en gravid tonåring har du förmodligen gräma om hur du berätta för din pojkvän. För det första, kom ihåg att du är din egen person och ingen kan tvinga dig att göra något du inte vill göra. Vad händer med graviditeten är ditt val, finns ingen annan.

Steg

Hur du berätta för din pojkvän att du är gravid. Förutse alla möjliga reaktioner och hur du kommer att reagera på dem.
Hur du berätta för din pojkvän att du är gravid. Förutse alla möjliga reaktioner och hur du kommer att reagera på dem.
 1. 1
  Förutse alla möjliga reaktioner och hur du kommer att reagera på dem. Inte tänker ut en hel tal, inklusive hans reaktioner, men se till att om han har några frågor eller om han börjar verbalt attackera dig så vet du vad du ska säga till honom.
 2. 2
  Ställ en bra tid att berätta för honom. Till exempel är det inte en bra tid när han redan är stressad eller arg. Se till att det finns minimala störningar runt så att han kan fokusera helt på vad du säger.
 3. 3
  Börja positivt. Om du börjar samtalet på en negativ ton som "Jag har lite dåliga nyheter" då han kommer att reagera på ett negativt sätt också.
 4. 4
  Håll lugn i ansiktet av sin ilska. Han kunde skrika, skrika, rant, men du bör inte reagera i ilska också. Du har haft mer tid att tänka igenom det, och han behöver samma behandling. Bara för att han säger just nu att han inte vill att barnet inte menar när han lugnat ner han inte skulle ändra sig.
 5. 5
  Vänta tills du har båda lugnat ner för att diskutera dina alternativ. Du är förmodligen både stressad efter berättar för honom och så du bör både vara lugn innan du bestämmer något. Gör inte förhastade beslut, särskilt när det gäller barn, som du kommer att ångra senare.
 6. 6
  Berätta för honom hur du känner. Om du känner att du vill ha barn då prata med honom och fråga honom vad han tycker om det. Om du vill ge barnet för adoption fråga honom vad han tycker om det också. Eller, om du inte vill ha ett barn alls, diskutera abort.

Tips

 • Kom ihåg att du är den som bär runt barnet. Om han inte vill ha barn, inte skylla det på dig själv för att han gick, eller ens ville ha sex med dig.
 • Om du kan, berätta för din pojkvän så fort du har kommit till rätta. Ju tidigare du berätta för din pojkvän att fler alternativ som du har.
 • Lyssna på honom också. Även om du bär runt barnet, låt honom ha något att säga, men inte låta honom styra det slutliga beslutet. Du är mamman, så du bör ha sista ordet, men har sina tankar och åsikter när du gör ditt val.
 • I slutändan kommer du att vara den som är mest påverkas av beslutet du gör. Han kan säga något och ge sin åsikt eller säga vad han vill göra, men du är den som kommer att få antingen bära barnet och ta hand om det i arton år, ge upp för adoption, gå och hämta en abort. Han behöver inte göra någon av dessa saker personligen, så han vet inte hur det känns, så att han inte skulle göra det beslutet för dig. Välja vad som är bäst för dig och din man> liv. Du kommer att vara den som påverkas mest känslomässigt, fysiskt och framtid-wise.
 • Låt inte någon press att du agerar på ett sätt eller annat. Ytterst beslutet är din och bara din. Låt inte någon att störa ditt beslut antingen genom känslomässig manipulation eller fysiskt våld. Kom ihåg att du har rätt.
 • Placera inte skulden. Han gjorde inte allt detta själv och inte heller du. Ni båda måste ta ansvar.
 • Om du verkligen inte kan berätta för din pojkvän försöker prata med din mamma, eller ens hans mor, om vad man ska säga till honom.
 • Försök att inte klandra honom för det hela.

Varningar

 • Kom ihåg att du är den som kommer att berätta för honom så att bara du kan bestämma vad du ska säga till honom.
 • Om din pojkvän blir våldsam sedan lämna omedelbart. Du har ingen skyldighet att stanna och försöka prata med honom om han inte kommer att prata med dig.