Wka

Så här styr tonårs hormoner

Medan tonårs hormoner är nästan omöjligt att kontrollera, kan du behålla dina hormoner, allt du behöver göra är de enkla stegen nedan.

Steg

Så här styr tonårs hormoner. Vet vad hormoner är och hur de fungerar.
Så här styr tonårs hormoner. Vet vad hormoner är och hur de fungerar.
 1. 1
  Vet vad hormoner är och hur de fungerar. En enkel Internet eller biblioteket sökning kommer att göra. Lär känna hormoner.
 2. 2
  Ta kontroll. Det kan inte vara lätt i början men med tiden blir det lättare. Tänk tillbaka till tiden i ditt liv när hormonerna inte spela en stor roll. Låtsas att du är kvar i den tiden. Kom ihåg att i den tiden pojkarna spelade ingen roll. Flickor spelade ingen roll. Du var vem du var. Prova det här, även om det innebär att du måste stoppa vad du gör varje gång du funderar på det motsatta könet.
 3. 3
  Kom ihåg att dina känslor räknas också. Tänk om alla dessa känslor som dessa hormoner producerar. Skriv var och en du kan tänka dig ner sedan ta en röd penna och sätta ett stort X genom dem alla. Dessa är de känslor som styr dig, och det enda sättet att kontrollera dem är att ta bort dem. Tänk på vad känslor gör dig att må bra. Rita en bild av vad som gör dig att må bra med hjälp av kritor. Kritor är mycket avkopplande.
 4. 4
  Var stolt över vad du har. Detta är dina hormoner, men de är en del av dig. Du kan inte få dem att helt försvinna, men med rätt verktyg kan du kontrollera dem.
 5. 5
  En annan viktig sak att komma ihåg är att stress kan öka din hormonell obalans. Så får vila, ta duschar och gör sig bra i skolan. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera dina hormoner.
 6. 6
  Tänk på att när du gör saker som dina hormoner styr du skadar andra människor runt omkring dig. Låt dem inte styra alls, för du har fri vilja och som ger dig möjlighet att göra vad du vill - inte vad dina hormoner vill att du ska göra!

Tips

 • När du känner för att göra något du normalt inte skulle göra, tänka två gånger innan du gör det.
 • Ta hand om dig själv.
 • Försök att vara lugn, om du oroar dig för något eller någon, släppa ut allt till en förälder, vän eller lärare. Försök också bär en stress boll av något slag.
 • Gör inget dumt.
 • Kom ihåg att dina hormoner är mycket svårt att kontrollera, bör du vara glad om du ens försöker eftersom, det är en väldigt tuff bransch att komma in.

Varningar

 • Biverkningar kan inkludera-emotionella reaktioner, känslor aldrig känt förut, stress, trötthet, dåsighet, brustna hjärtan, pojke eller flicka galenskap och förmodligen känslor som gör att du vill låsa in dig i bilen och gråta under en lång tid.