Wka

Hur man kör iväg och bor på gatorna som en tonåring

Köra hemifrån är farligt, och rekommenderas inte. Det är inte för äventyr eller roligt. Du kommer att behöva mat och husrum för att leva från och med nu... Du kan bli våldtagen, slagen, rånad eller värre. Denna artikel är bara berätta för dig hur du kan springa iväg och bo säkert.

Steg

Hur man kör iväg och bor på gatorna som en tonåring. Om detta är ett tillfälligt problem (ilska eller känslor), kan du överväga andra alternativ.
Hur man kör iväg och bor på gatorna som en tonåring. Om detta är ett tillfälligt problem (ilska eller känslor), kan du överväga andra alternativ.
 1. 1
  Om detta är ett tillfälligt problem (ilska eller känslor), kan du överväga andra alternativ. Running away är mycket farligt, och bör endast användas som en sista utväg. Om du blir fysiskt eller sexuellt övergrepp, ring polisen, eller en betrodd vuxen. Dessa människor kan hitta ett bra fosterhem för dig att leva, och avgifter kommer att pressas mot den som missbrukar dig. Sitt ner och tänka på det, vill du verkligen vill köra bort? ALDRIG springa iväg om du inte får din väg med din förälder (s). Och om du lämnar, vara försiktig i att inte åka fast, kommer du troligen hamna i fängelse om din unga. I de flesta stater är det betraktas som ett brott, och tänka på det innan du bo hos en kompis eller pojkvänner hus. De kunde bli arresterad för härbärgerat en skenande.
 2. 2
  Hitta en plats att bo. Alternativ inkluderar ett härbärge, en väns hus, eller en billig lägenhet - någonstans du känner dig trygg. Kom ihåg, om du är på din egen måste du hitta ett riktigt jobb, men om du är väldigt ung, är det inte lagligt att anställa dig, du kan behöva ljuga om din ålder. Du skulle behöva en social trygghet kort (men du kan spåras genom dess användning genom inkomstskatt och sådant), och du kan ha svårt att hyras utan din målsmans tillstånd på grund av din ålder. Ung, pank, utan ID, och ensam kommer inte att fungera.
  • Going den juridiska vägen kan få dig i ett bra familjehem, men det kanske inte kommer att fungera så bra. Men, du är mycket mer sannolikt att vara säker. Du måste vara realistiska.
 3. 3
  Var beredd att svara på frågor. Vissa människor kommer att göra förfrågningar om din bakgrund. De kommer att vilja veta var du är från, varför du är där och sådant. Du behöver svar. Du kanske vill ge dig själv en falsk identitet. Ett namn och en snabb back story kommer att göra när det gäller att umgås, men vara noga med att inte gå över toppen. Får det att låta övertygande och sant. I vissa fall behöver du ett utstuderat och väl planerad identitet, så var beredd. Stick med en identitet, istället för att göra upp flera. Du kanske vill fejka en utländsk brytning, men bara göra det om det inte är alltför iögonfallande, och du vet var den kommer ifrån, så att människor inte ställa så många frågor.
 4. 4
  Öva besvara vanliga frågor. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka frågor man kan ställas vid ansökan om ett jobb, och du kan förbereda ett bra svar för då, inklusive:
  • Varför vill du arbeta här? (Varför gör arbetet eller möjlighet tilltalar dig?)
  • Vad är dina planer för framtiden? (Dra inte skryta. Bli inte överkvalificerad, eller kan de, ofta, antar "du är för bra för jobbet".)
  • Vad tycker du om detta arbete, butik eller företag? (Ge en uppriktig skäl för din komplimang - eller det kommer, förmodligen, låter falskt eller ytlig.)
 5. 5
  Överväga att lämna en anteckning att berätta för dina föräldrar / vårdnadshavare som du har kvar och varför du har kvar, så då de vet att du inte har blivit bortförd. Självklart, är om du har verkligen misshandlade och planerar att aldrig komma tillbaka, då deras antagande detta kan komma till hands. Det beror helt på din situation.
 6. 6
  Inte bara lämna, läs "saker du behöver" nedan, och ta så många av de saker du kan och allt du tror kommer att hjälpa.
 7. 7
  Tänk på de främsta tider för att komma undan. Detta är: direkt efter dina föräldrar somna, tidigt på morgonen, som om du gick i skolan, eller efter skolan (men bara om dina föräldrar har ett jobb som håller dem sysselsatta efter skolan). Reser ensam på natten kan vara farligt, så kommer på morgonen är säkrare.
  • 10-120 sekunder: Var noga! Komma igång så fort du kan, och få på en cykel, eller komma till en buss eller tunnelbanestation. Du ska inte köra bil eftersom du kommer sannolikt att vara för ung. Även dina föräldrar kommer så småningom att upptäcka att deras bil saknas, och körning kan sakta ner saker. Det är också osäkert. (Titta så lugn och samlad som möjligt, och undvika att bli ett mål. Vara klädd som du går i skolan eller din mormors hus, inte som om du ska på fest, och inte bära dyra smycken.) Få så långt bort från hemmet som möjligt, för att minska frestelsen att gå tillbaka. Viktigast är att få ett grepp.
  • 2-180 minuter: Rädsla för den verkliga världen är det som kommer att haffa dig nu. Gå till en plats du känner väl och njuta av att besöka, till exempel en park, butik eller ett bibliotek. Ibland människor hoppa över detta steg, så om du gör, försöka komma så långt bort från ditt hus som möjligt. Takten själv, du har en lång resa framför dig.
  • 3-72 timmar: Nu är du på egen hand (om du inte är med någon annan, vilket inte rekommenderas), gå till någonstans din familj inte kommer att tänka att leta efter dig. Försök att göra det till en annan stad eller stat. Gå inte till anhöriga om de är positiva till att du lämnar. Annars kommer de bara ringa dina föräldrar att komma och hämta dig.
  • 3-365 dagar: Återigen, försök att få till en annan stat eller stad. Du kommer att behöva få ett jobb för att betala för en lägenhet.
   • En college stad är ett bra val, kan det finnas flera billiga rum runt, och folk förväntar sig unga vuxna (som kanske ser väldigt ung) som söker jobb och för platser att bo, så gör vissa sökning. Om du vill spara tid och söka på nätet, gå till ett internet cafe. Ser ut som en konservativ student, inte som om du ska på fest.
 8. 8
  Ta med pengar och en ryggsäck med massor av förändringar, extra kläder, en tandborste, tandkräm, en hårborste, en trasa, schampo och en hatt / paraply.
 9. 9
  Mobiltelefoner kan vara bra, men det är en bra idé att ändra ditt telefonnummer och / eller SIM-kort eftersom de kan användas för att spåra dig.
 10. 10
  Ta inte med en kredit / betalkort. Dina föräldrar eller polis kan sannolikt spåra dig på det, Exempel: Om du köper något med ett kredit / betalkort, troligtvis dina föräldrar eller polis kommer att spåra var du använt det, och vem vet, kanske du inte vara alltför långt från det, och det kommer troligen röra dig och man fångas. # Kom ihåg att ta en matta, en sovsäck eller någon kartong att ligga på när du sover annars dina ryggmuskler kan riva och nästan frysa, och det kommer också att hålla dig varmare. Exponeringen är dödligt i kallt väder. Om det är väldigt kallt, kanske du vill bo på ett härbärge i stället för utomhus. Skyddsrum är säkrare och varmare, men du måste vara beredd att svara på frågor.
 11. 11
  Nål och tråd kan hjälpa en hel del när du är på gatorna för att lappa ihop trasiga och skadade kläder och sy knappar på kläderna. Ta med en liten eller "resor" sy-kit som är lätt att bära med sig.
 12. 12
  Ta med en presenning eller poncho för att hålla dig torr under natten.
 13. 13
  Ta hand om din hygien behov i ett badrum, som att tvätta håret i handfatet, borstar tänderna och tvätta kroppen med tvål och en trasa. Du kan använda den ändringen att tvätta dina kläder på en tvättomat.
 14. 14
  Hålla de flesta av dina papper pengar, ID-kort, social trygghet kort och kreditkort, i dina underkläder. Om det känns grov, ha två par och hålla den mellan dem. Detta sätt, om du råkar få rånade de tar förändringen i väskan och tror att det är allt. Ta med en liten handväska med några mynt i, så kan rånare ta det istället. De kan stjäla dina skor, även - så inte hålla det på uppenbara ställen såsom skor, strumpor, bakfickor eller några var synlig. Förvara inte pengar på din bh, i fall någon kikar ner din skjorta och ser det där, eller vet att kvinnor gömmer pengar där. Få massor av papper pengar, eftersom mynten kan skramla och göra dig mer attraktiv för rånare. Du kommer förmodligen behöva minst 750€.
 15. 15
  Kom ihåg att äta och dricka, inte blir uttorkad. Ta inte för mycket mat, ta ett par dagars leveranser av mat som du inte behöver laga mat (konserver, torkade, frysta etc) Det är viktigare att få pengar. Om du får slut på mat, gå till en Costco eller någonstans med massor av gratis allmosor. Säg att du väntar på en vän, och inte dröja.
 16. 16
  Gå till en kyrka, beskickning eller offentliga bibliotek för värme.
 17. 17
  Aldrig erkänna att du har några pengar. Om någon säger, "Jag såg dig med lite igår," säger du har spenderat allt, även om du inte har.
 18. 18
  Slösa inte pengar på cigaretter och alkohol. Du kommer att ångra det. Aldrig ta unbooked Minicabs, använder droger eller ta till prostitution.
 19. 19
  Om du väljer att köra bort permanent, klippa och färga håret en naturlig färg som inte kommer att väcka uppmärksamhet. Bär enkla, billiga och icke-iögonfallande kläder du har aldrig slitna förut. Om du bär glasögon, välja en annan ram för dem. Promenera på ett annat sätt än du brukar göra: människor kan ofta kännas igen av sina rörelser. Till exempel, om du brukar slå dank, gå snabbt, eller vice versa.
 20. 20
  Panhandle för extra pengar. Att vara ung, alltid bo nära någonstans allmänheten, som ett bibliotek, eller en stor butik, ifall någon försöker kidnappa dig. En tumregel: Om någon säger till dig att de ska ge dig ett rum för natten, säga nej. Inte sova i en skog eller en park, kan du skaffa dig dödad. Sov i en mörk dörröppning, nära någonstans som håller öppet hela natten och lyser upp. Du vill inte bli våldtagen / rånad / dödad medan du sover lugnt.
  • Campus är vanligtvis säkra platser, ofta med byggnader som öppnar i 24 timmar och kommer att ge ett skydd, men ser den delen med en spiral anteckningsbok och en tunn college text (inser att de har officerare campus patrull som kommer att se dig och vara misstänksam Om du verkar vara camping eller sova utomhus. Det är inte tillåtet, så du behöver ett bra ställe att göra det på ett säkert sätt). Fastighetsskötare kommer att vända dig om du sover / göra ett rum i områden där de måste städa. Om du någonsin behöver hjälp, gå till en vän, sedan köra iväg, så hon / han inte kommer att ringa dina föräldrar eller polisen.

Tips

 • Räkna ut var du ska gå och göra en del efterforskningar: leta efter billiga områden, hemlös-teen skyddsrum, etc. Men inse att alla legitima skydd kommer att fråga varför du inte är hemma, etc. Din berättelse måste verka riktig och desperat.
 • Gör det bara om det är absolut krävs.
 • Betal-eller kreditkort bör föras, men bara i fallet. Ta en som inte kommer att märkas som saknas, och endast använda den i absoluta nödfall (om du får slut på pengar och det inte finns andra alternativ). Sedan få långt borta eftersom det kan spåras snabbt och enkelt. Använd den aldrig för transport eller för en plats att bo eftersom det kan berätta för myndigheterna var du går, även i taxibilar. För transport, köpa biljetter eller betala med kontanter.
 • Bär inte en bild på din familj, du kommer att bli upprörd och gå tillbaka hem.
 • Forskning förrymda skyddsrum i ditt tillstånd och grannländerna.
 • Ladies, vi vet alla att du vill / behöver åtminstone raka benen. Rakning med en rakkniv i en offentlig toalett skulle ta alldeles för lång tid. Ta del Nair eller Veet eller något liknande. De flesta av dem tar bara några minuter att få jobbet gjort och de är mycket lättare än rakhyvlar i det långa loppet.
 • Tidningar är en av de varmaste isoleringsmaterial tillgängliga, utnyttja denna billiga material och saker din sovsäck och kläder med dem, och om du bor i ett område eller tätort, kan du bränna dem senare om du har en ljusare / matcher.
 • Om du inte planerar att gå tillbaka, färga håret på en handikappad eller privat badrum (inte den typ med stånd, men bara ett rum) och skär den också. Bär kläder andra än de som du lämnat in så att dina föräldrar inte kan identifiera dig. (Du kan lämna bära riktigt enkla kläder att inte väcka misstankar, och ändra till det bättre, konservativa kläder.)
 • Ta inte med för mycket mat när du lämnar, du kan alltid få det senare.
 • Du kanske vill hålla en dagbok.
 • Besök en kyrka, mission, eller offentliga bibliotek för värme, eller ett internet cafe för internet. Du kan uppdatera det svåra i gatulivet på en blogg för att fördriva tiden.
 • Ta inte med vänner tillsammans med dig. De kan sakta ner dig och göra det lättare för polisen att spåra dig. Dessutom är det svårare att mata två.
 • Med en akustisk gitarr kan se cool, men är inte praktiskt.
 • Alltid tänka på en bättre lösning än att köra iväg. Du kanske bara behöver prata med din födelse / fosterföräldrar, om de inte är alltför utom kontroll, farlig, dricka och använda droger. Kom ihåg att alltid vara smart!
 • Försök att prata med svåra föräldrar, berättar en socialarbetare eller betrodda föräldrar om missbruk föräldrar, och släppa all stress dina familjemedlemmar har införts på dig innan du någonsin ens tänka på allvar om detta.

Varningar

 • Läkemedel används för att ansluta dig, så då de kan sätta dig in i prostitution och narkotika-driver, etc. Aldrig göra droger, även om du inte behöver betala för dem. Visst, de är gratis den första gången, men hur alla de andra drogerna dina gonna behöver när du är beroende av?
 • Om du är berusad eller hög är det lätt för människor att skada / våldta / stjäl av dig - så får inte berusad eller hög.
 • Låt inte vem som helst köpa sex från dig. De kunde göra mycket mer än du vill, skada dig, råna dig, och inte betala dig. Med andra ord, det är en dålig idé.
 • Gör inte det för skojs skull eller sparkar, och aldrig göra det när du inte har provat allt annat att lösa de problem som gör att du vill lämna!
 • Rök inte eller spendera pengar på cigaretter eller alkohol, du kommer att ångra det. Behålla pengarna för saker du behöver som mat, hygienprodukter, och tandkräm. Om du absolut behöver dessa saker, få dem i förväg eller stjäla dem från ditt hus på väg ut.
  • Alltid få mat först, och sätta hygien, är rent och snyggt, före nöjen.
 • Vapen kan vara olagligt och orsaka problem i ditt område, men när det kommer till handeldvapen, använd en som är praktisk och noggrann. Tankar bör vara relativt billig. Dessutom, om ditt vapen har en säkerhet, använda det, eftersom det kan blåsa benet - bokstavligen. Fall inte för felaktiga, använde vapen! De kan lätt blåsa upp i din hand och döda dig. Köp inte vapen från skumma människor, oavsett hur bra en del kan det tyckas. Om du köper det i en rättslig vapenaffär (som i, om du har en licens för att köpa och bära) be om en demonstration i förväg. De kommer inte att ge dig något om de vet eller misstänker att vapnet kan explodera i deras händer. Kom också ihåg att kulor som inte avlossat gång kan skjuta nästa gång, så antar att det kommer att skjuta, men inte riskera ditt liv förväntar sig att skjuta.
 • Berätta inte för någon att du har pengar på dig. Om de frågar dig, säga nej. Om de säger "jag såg dig med någon igår" säger du spenderat allt, även om du inte gjorde det. Sedan kolla din väska, hitta förändringen, och lämna och du fortfarande har resten, om du i dina underkläder.
 • Det är en bra idé att bära en (väl dolt) vapen som pepparspray, en juridisk fickkniv eller en metallstång, eller bära ett basebollträ. Buck knivar är bättre än boyscout knivar, för om du var tvungen att hugga någon upp till handtaget med en boyscout kniv det förmodligen kommer bara göra ont och orsaka sorg. Bara vara våldsam om du absolut måste. Om du tar med en pistol det kan få dig arresterad och hemskickad. Aldrig hota någon. Även då sätta en kniv i fall du får slut på ammunition. Det är svårt för nybörjare att skjuta en pistol, eftersom det är den mänskliga naturen av förnuftiga människor ogillar slutgiltighet döden de medför. Du kanske tror att du kan skjuta och inte kunna när det blir dags, så ta en kniv! Kontrollera också att du har lätt tillgång till dina vapen, men som ingen annan gör! Det bör leda till att du galen när du skadar någon och orsaka sorg och själv ifrågasätta varje gång efter.
 • Om du inte kan hantera det, inte springa iväg. Överväg andra alternativ. Om ditt hem är säkert ringa en kurator och de kommer att sätta dig i ett fosterhem.
 • Du kanske också leva med dina släktingar, men om du inte kan, försök sedan att gå in i ett fosterhem. En barnslig / familj domare kan skicka dig till fosterhem.
  • Om du inte har några vänner eller släktingar som du kan bo med sedan bara ihåg att vara säker.

Saker du behöver

 • Sovsäck, filtar, eller tillräckliga lager av kläder
 • Mat eller kartong att sova på (tillval)
 • Pengar (inklusive förändring tvättomat)
 • Flaska vatten (håll flaskan)
 • Stor ryggsäck
 • Liten handväska (tillval)
 • Bra kvalitet utbildare eller stövlar (inga hål)
 • Strumpor (inga hål)
 • "Travel" sy-kit
 • Förändringar av underkläder
 • Tandborste och tandkräm
 • Pads / tamponger
 • Nair eller Veet (för att ta bort hår)
 • Tvättlapp och / eller tvål
 • Karta
 • Liten ficklampa (och extra batterier)
 • Lättare (tillval)
 • Extra mat (som inte behöver kokas)
 • Konservöppnare (för konserver)
 • Tält
 • Sopsäckar
 • Små vapen, såsom en kniv / pepparspray (pistoler rekommenderas inte)
 • Kudde
 • Dagbok (tillval)
 • Kredit / betalkort (för nödsituationer bara!)
 • Hatt
 • Paraply
 • Två ändringar av kläder
 • Rock eller jacka