Wka

Hur man har en bra teen liv

Som en tonåring, kommer du att börja gymnasiet, få nya vänner, och troligen dating. Dina hormoner är racing mest i dessa få år, så det kan vara ganska en berg-och dalbana, men när du är en junior eller senior, de bosatte sig. Gör det bästa av det genom att ta råden nedan, så att du kan komma ihåg bra saker från det förflutna när du är vuxen. Du kommer att vara en vuxen snart nog, men du kommer att uppleva många olika förändringar på vägen!

Steg

Hur man har en bra teen liv. Var kreativ - visa upp dina talanger.
Hur man har en bra teen liv. Var kreativ - visa upp dina talanger.
 1. 1
  Ha ett sunt socialt liv. Så enkelt som det kan vara, är ett sunt socialt liv nyckeln till att njuta ditt liv trots den stress skolan. Handla med vänner, njuta av att köpa kläder och accessoarer. Gå till en temapark, vattenpark, eller några resor. Försök att göra minst två bästa vänner, och försöka göra många vänner från ditt kön och två eller tre motsatt kön för mångfald. Gå till arkad platser, bowling, eller tonåring klubbar och ställen, detta kommer att vara det bästa samspelet med andra tonåringar eller människor runt din ålder.
 2. 2
  Har hobbies hemma. Sy, läsa, spela dataspel, rita, eller göra yoga. Få en och / eller Facebook-konto, men försök att inte bli beroende av det. Gör videoklipp med dina vänner och lägga upp dem på YouTube. Kolla på nätet för att se den hetaste nya musiken och de coolaste nya artister och låtar i din genre av val. Du behöver inte vara ett fan av popmusik bara, om du gillar att lyssna på din mormors 50-tals doo wop album eller några trevliga avkopplande smooth jazz eller Bob Marley, gå vidare vara ett fan av ditt favoritlag. Hitta vad du gillar att göra och gör det! Starta en film eller boksamling.
 3. 3
  Var kreativ - visa upp dina talanger. Skriva musik, skriva berättelser och dikter, skapa häftiga ritningar, lära dig att skapa webbsidor och datorprogram, skapa dina egna kläder, laga mat, baka, arbeta på en bil, vad som helst.
 4. 4
  Få de senaste tillbehören. Få kabel-TV och titta på program och filmer du föredrar, familj-stil programmering såsom Disney Channel, Nickelodeon, ABC Family och WGN, eller kanske intensiva drama gillar av Burn Notice eller motiveras. Kanske du kan titta på vissa klassiker som Lilla huset på Praire och Gunsmoke, även om de är från dina föräldrar eller mor-och farföräldrar generation. Om du är mer av en sorglös, lättsam person, kanske anime eller animerade sitcoms som Family Guy eller Simpsons kommer att vara bra för dig. Få en Xbox 360, PS3 eller en Wii för att spela roliga och interaktiva spel på fritiden. Viktigast är att få en mobil, handdator, iPod, PSP, MP3-spelare, iPhone, Blackberry, eller digital kamera. Fråga efter dessa för din födelsedag eller på jul, eller någon annan dag du fira.
 5. 5
  Tänk på din egen mode. Var dig själv och se vad som ser bra ut på dig (smink och kläder klädsel). Oavsett om det är ansikte smink (läppglans och mascara) eller body lotion, du måste vara anständiga ut genom dörren, eller hur? www.polyvore.com är en stor webbplats för att få inspiration till en outfit för varje dag på året!
 6. 6
  Titta på vad du äter. Ät hälsosam mat och använda skräpmat antingen med måtta eller som en behandling. Försök att ha en bra mängd vatten i ditt system och äta minst en stor måltid om dagen, mer om du har hög ämnesomsättning eller inom idrotten.
 7. 7
  Studera hårt i skolan. Alltid vända in dina läxor i tid och gör bra på proven. Utbildning är det viktigaste i ditt liv, gör dåligt, inte försöka, eller hoppar av skolan kan skada din framtid på ett betydande sätt. Om du får dåliga betyg eftersom du kämpar med något, få hjälp. Men om du sluffing off, kan det påverka college och karriärmöjligheter i framtiden.
 8. 8
  Engagera dig. Skolan har många saker för dig att engagera sig i och ha kul gör. Engagera hjälper dig under de kommande åren (se bra ut på din college ansökan) och du kommer att träffa en massa människor. Som schack? Du kan vara i schackklubben, om skolan inte har en klubb du önskar att du var i (säger bowling klubb) kan du skapa din egen! Detta kommer att hjälpa dig att bli motiverad i skolan.
 9. 9
  Lyssna på dina föräldrar. Ja, så galet som det låter, det kommer att göra ditt liv så mycket lättare och roligare om du bara lyssna på dina föräldrar, så du behöver inte höra dem hålla skriker på dig! Lyda dem faktiskt kommer att vara ett enkelt sätt till att få vad du vill, kom ihåg att det måste vara en 50/50 samarbete, inte 80/20. Ni föräldrar kanske inte vara så aktuell som dig, men de kan ge dig goda tidlösa råd. De är i den verkliga världen, inte den "surreal teen värld". De hade varit tonåringar precis som du och du inte vill veta vad de gjorde i gymnasiet, men de hade lärt sig av sina misstag vilket gör dem bastant föräldrar du har idag. Vänta bara, du kommer att bli bastant förälder också när du har dina egna barn.

Tips

 • Låtsas inte att vara något du inte är, så småningom människor kommer att inse att du inte är uppriktig. Få idéer från den personen, men försök inte att vara som den personen.
 • Njut den med hela ditt hjärta och själ, eftersom dina tonåren kommer en dag att bli ett minne i historien och aldrig komma tillbaka. Ta bilder, föra en dagbok, inte etc. inte du vill komma ihåg de goda tiderna i gymnasiet, inte drama och dåliga tider.
 • Motionera! Det hjälper med stress, och kan även göra dig lyckligare än vanligt.
 • Var en smart och säker förare när du lär / få din licens. Aldrig dricka och köra. Det kommer ärr du alltid om du gör något du önskar att du inte gjorde det.
 • Många tonåringar har svårt att förstå att man inte behöver ha en pojkvän eller flickvän att ha en bra tonåring liv. Många singlar har roligt också. Att vara singel ger dig mer tid för dina vänner, dina aktiviteter, din utbildning, ditt jobb, och dina fritidsintressen. Du har hela ditt liv att vara i en relation. Kanske kan det vara det bästa råd för att få din akt tillsammans innan du överväga att dejta, och du kan ha en hel del mer att plocka när du är i college och i den verkliga världen när du är mindre fokuserade på popularitet.
 • Inte klä slarvig eftersom det kan få dig i trubbel, och inte bära för mycket smink eftersom det gör att du ser dåligt! Visa din naturliga skönhet!

Varningar

 • Var försiktig med vem du möter.
 • Gör inte droger, period!
 • Se till att dina nya vänner är verkligen som de säger att de är.
 • Försök inte att köpa cigaretter Det är olagligt om du är under 18, och så småningom kommer det att orsaka dig hälsoproblem. Tänk på att en av två långsiktiga rökare dör tidigare än de skulle om de inte hade rökt.
 • Aldrig ge efter för negativt grupptryck. Tänk deras synvinkel när du är under positivt grupptryck.
 • Ha lite mognad. Försök att inte bli roade på varje liten sak. Gör inte skvaller eller vara elak mot andra människor. Respektera andra.
 • Svordomar gör dig inte cool. Det gör bara att du låter dumt, omoget, och ouppnåeligt. Men du behöver inte vara som du kommit ut ur 700 Club.
 • Drick inte. Det är olagligt och har en mycket hög idiot faktor.
 • Vill inte ens tänka på att hoppa över skolan. Utbildning är mycket viktigt för dig, eftersom det kommer att hjälpa dig att blomstra i vuxen ålder.
 • Face it, är tonåren kommer inte att vara bra, är dina hormoner kommer att köra galet, men kom ihåg att när det är över allt blir bättre