Wka

Hur att växa upp

Den verkliga världen kan vara en grym plats, och en dag som vi alla har att möta det utan hjälp från våra föräldrar. Här är några tips på hur man hanterar den rituella kallas "växa upp".

Steg

Hur att växa upp. Bli ekonomiskt oberoende.
Hur att växa upp. Bli ekonomiskt oberoende.
 1. 1
  Bli ekonomiskt oberoende. Det kommer att bli svårt eftersom föräldrarna har en naturlig instinkt att ge oss. Just artigt nedgång när de erbjuder ekonomisk hjälp. Det är frestande att vara beroende av andra ekonomiskt, men innan du upplever självständighet, måste du vara oberoende. Börja på en karriärväg. Experimentera med olika karriärer och hitta en som du gillar mest. Om du är en förändring Maker och sedan starta ett socialt ansvarstagande företag. Om du gillar barn, vara en lärare. Om du gillar att vara en expert, vara en advokat, professor eller konsult. Om du tycker om att prata med folk, vara en säljare eller gå in i tjänstesektorn. Majoriteten av eleverna hamnar i karriären orelaterade till deras stora. Vissa människor får inte långt i den formella utbildningen och hamna miljonärer. Att arbeta i en karriär som du tycker är en del av att bli en mogen person.
 2. 2
  Bli känslomässigt oberoende. Chansen finns, du beroende av många människor för känslomässigt stöd. Det kan vara dina föräldrar, en pojke eller flicka vän, eller bra nära vänner. Även om det är möjligt att fortsätta att vara beroende av dessa människor för resten av ditt liv, är det i ditt bästa intresse att inse att alla i ditt liv som du är beroende av en dag kommer inte längre att vara runt. Vissa kommer att flytta bort, en del kommer att sluta prata med dig, och de alla kommer så småningom dö. Den enda person som som alltid kommer att vara med dig är dig. Om du är beroende av dig för support, kommer du aldrig att bli besviken.
 3. 3
  Sluta vara självisk (om du inte är självisk, hoppa till nästa steg). Fram tills nu, har du fått en massa saker villkorslöst. Oavsett hur illa du gör, dina föräldrar, vänner och våra gymnasiet signifikanta andra är stolta över dig och stödja dig. Oavsett hur mycket du skriker på dem, de kommer alltid tillbaka. De ger utan att förvänta sig något i gengäld. Du kanske börjar inse att den verkliga världen fungerar inte på det sättet. Nu måste du ge innan du kan ta emot. Du måste behandla dina vänner och romantiska intressen väl annars kommer de inte vill se dig längre.
 4. 4
  Sluta vara en dörrmatta (om du är självisk, hoppa över detta steg). Fram till denna punkt, du hade alltid massor av vänner. Du ger villkorslöst. När de behöver någon att prata med, du var alltid där. När de behövde något, du hjälpte alltid ut. När de gjort misstag, du var alltid villig att förlåta och glömma. Du gör dessa saker för att du bryr dig. Du kanske börjar inse att din gamla teknik för att ge villkorslöst inte fungerar längre. Du måste börja förväntar sig en viss summa i gengäld för allt ni gör. Annars kommer vissa människor att utnyttja dig och en del kanske tycker synd om dig och inte vill vara omkring dig, vissa kommer, men många kommer inte.
 5. 5
  Inse att livet inte är rättvist. Bara för att du förtjänar något betyder inte att du kommer att få det. Du kan vara den perfekta studenten, men din lärare kanske ändå misslyckas du. Du kan vara den perfekta arbetstagaren, men din chef kan aldrig marknadsföra dig. Du kan vara den perfekta maken, men din partner kan fortfarande lämna dig. Inse och acceptera dessa saker som en del av livet. Håll dina mål i sikte, stanna lycklig, och låt inte det orättvisa i livet demoralisera dig. Livet är hårt och alla andra har haft att övervinna hinder, varför kan inte du verkar räkna ut det?
 6. 6
  Menar vad du säger och säger vad du menar. Du kommer att ha en mycket hård tid i livet om folk inte kan tro vad som kommer ur din mun. "Ditt ord" bör alltid backas upp av "dina handlingar" så om du inte planerar att göra något så säg inte att du kommer.
 7. 7
  Behandla människor med respekt. Behandla folk som du själv vill bli behandlad. Om du inte har respekt för andra, kommer de troligen förlorar den respekt de har för dig. Det kanske inte alltid komma tillbaka till dig, men du kommer att få en mycket längre i livet och vara mycket gladare.
 8. 8
  Ta ansvar för dig själv. Om du gör ett misstag, äga upp till det och lära av det. Dölja det eller skylla det på någon annan är ännu ett tecken på att du inte har vuxit upp ännu. Om du väljer att göra något som leder till dåliga konsekvenser, inte försöker säga att det var någon annans fel. När du gör något som resulterar i goda konsekvenser, kommer du inte vill skylla på någon annan då kommer du? Du är din egen person och gör dina egna val. Andra människor kan påverka ditt val, men i slutändan är det ändå ditt val och din konsekvens, bra eller dåligt.
 9. 9
  Planera för framtiden för dina föräldrar / syskon. Även om det är okej om du behöver flytta tillbaka till dina föräldrar hemma när unga, så länge du inte är ett hinder eller om dina föräldrar inte är vid god hälsa, men en krycka är inte permanent. Oroa dig inte din tid kommer att ta hand om dem helt, även om du behöver hjälp nu.

Tips

 • Löptid är inte en ålder. Var och en blir äldre, men inte var och en blir mogen.
 • Du är stjärnan vittne till ditt eget värde. Om du tror att du är mödan värt, kommer folk att ta hänsyn till detta. Om du inte gillar dig själv, kommer folk ta hänsyn till också.
 • Res. Besök länder som har fattiga områden men är inte farliga för turister. Det kommer att ge dig en väldigt olika perspektiv på livet i allmänhet och på ditt eget liv. Din tacksamhet, din förmåga att vara tacksam för vad du har, kommer att få ett uppsving.
 • Avstå från beroende av andra för att definiera dina mål för dig. Livet är vad du gör det.
 • Ta reda på hur det är att överleva på egen hand, utan hjälp från någon. Detta är naturligtvis inte en bra idé om du inte har råd med det ekonomiskt.
 • Enligt definitionen av en filosof, är mognad: tänker på andra innan man tänker på sig själv.
 • Att växa upp är inte om att trotsa dina föräldrar. De kan fortfarande hjälpa dig på din väg till självständighet.