Wka

Hur sluta skära (för flickor)

Om du har varit, först, kom ihåg: Du är inte ensam! Cutting är en allvarlig och ganska okänd epidemi bland tonåringar. Ibland livets stress blir för mycket, och skärning verkar vara en bra release. Även om det kan verka harmlösa till en början, har skärande allvarliga fysiska, emotionella och sociala konsekvenser. Läs vidare för att ta reda på hur man kan stoppa.

Steg

Hur sluta skära (för flickor). Erkänn och acceptera.
Hur sluta skära (för flickor). Erkänn och acceptera.
 1. 1
  Erkänn och acceptera. Säg till dig själv, "Jag måste sluta skära." Säg det högt om du behöver. Säg det så många gånger som du behöver för att tro det.
 2. 2
  Brainstorm sätt att stoppa. När du har lust att klippa, istället för att gå rakt mot vassa föremål, identifiera varför du skär. När du har identifierat varför du ska skada dig själv, inte. Lägg ner saxen och gå och prata med någon du bryr dig om, vare sig det är din mamma, pappa, syskon, vän, etc. Prata om vad som hände, hur det gjorde du känner, och varför det gjorde du känner så. Bara släppa ut allt.
 3. 3
  Hitta alternativ till att skära som gör att du känner samma slags lättnad. Gå en promenad eller springa. Prata med en vän. Lyssna på musik (Se till att det är upplyftande musik. Lyssna inte på något som du vet kommer att göra som du vill klippa mer). Skriv i en dagbok. Ta ett långt bad eller dusch. Shoppa. Oavsett vad du älskar att göra, gör det. Jag är säker på att det kommer att få dig att känna en hel del bättre än skärning.
 4. 4
  Ibland gör något kul är inte tillräckligt, och du fortfarande känner behov av att skära. När du känner så här, och göra något trevligt, eller prata med någon hjälper inte, prova att ge dig själv lite ofarlig smärta. Ofarliga smärta innebär att du kan få samma känsla som du gör när du klipper utan att skada dig själv. Sätt att göra detta är: att äta en chili, ta en kall dusch, hålla några isbitar tätt (färga dem röda med karamellfärg om synen av blod är viktigt för dig) eller placera elastiska band runt handlederna, och knäppa armen eller var du brukar klippa at.You också kunde rita eller klotter på platsen skulle du brukar klippa med en röd tuschpenna, eller sätta någon röd matdye på din handled för att simulera blod, om det är vad du vill se.

Tips

 • Om du har en stark lust att klippa, men du vet att du inte borde, försöka sätta ett gummiband runt handleden och knäppa den när du har lust att klippa. Försök att inte skada dig själv naturligtvis, men det kommer att ge dig samma känsla utan ärrbildning, eller kroppsskada, eller en chans att dö. Det kommer också att lämna röda svullnader på armarna som ser lite ut som ärr. Svullnaden varar bara i ca 5 timmar, och rodnad försvinner över en natt.
 • Engagera med stödgrupper, såsom att skriva kärlek på hennes armar eller The Butterfly Project, de är centrerade kring att hjälpa människor att sluta självskadande och är ungdoms-baserade.
 • Om du har provat terapi och du inte gillar det, eller det inte fungerar för dig, det är helt bra. Det finns vanligtvis Teen Självhjälp möten som träffas varje vecka eller så och prata om olika sätt att övervinna problem, hälsosamma alternativ till styckning, och hur man sluta skära när du har lust att. Du kan få nya vänner som har haft samma problem som du. Att veta att du är inte ensam är nyckeln i läkningsprocessen. Fråga din rådgivare school vägledning om han / hon har några listor över Teen möten Självhjälp nära dig.
 • Aldrig underskatta terapi. Bara sitta ner och prata med någon som inte kommer att döma dig kan vara en enorm lättnad. Du kan gå till botten med det verkliga skälet till att du skär, och även ta upp bakomliggande saker som du inte ens visste stör dig. Om din familj inte har råd med behandling, försöka prata med din skola vägledning kurator eller titta igenom telefonboken för människor som erbjuder gratis psykologhjälp. Troligtvis kommer det att finnas några listor för utbildade människor som erbjuder gratis hjälp. Eller du kan även prata med din skolkurator om fria rådgivare i området. Vanligtvis han / hon kommer att ha några kontakter med människor som erbjuder gratis hjälp.

Varningar

 • Kapning kan leda till senskador och / eller eventuellt orsaka allvarliga blödningar och skador på händer, ben, höfter eller mage.
 • Om du någonsin har tankar på självmord, berättar vuxen nu. De kan få dig omedelbar hjälp.