Wka

Hur kan man vara redo för din tid som en tonåring flicka

Förr eller senare, får varje flicka Läs om hur man ska vara redo för din första tid eller bara för din tid i allmänhet!

Steg

Hur kan man vara redo för din tid som en tonåring flicka. Ta reda på så mycket information som möjligt om din tid.
Hur kan man vara redo för din tid som en tonåring flicka. Ta reda på så mycket information som möjligt om din tid.
 1. 1
  Ta reda på så mycket information som möjligt om din tid. Biblioteket har många tidskrifter och böcker, och hemsidor och rådgivare kommer att vara glada att hjälpa dig också.
 2. 2
  Gå vidare till pad / tampong webbplatser, eftersom de kan ha gratis prover. Du kan behöva be dina föräldrar och de ska vara bra med det eftersom trots allt, det är gratis! Också forska. De flesta pad / tampong webbplatser berätta om sina produkter så lär vilka som låter bra. Om du kan, undvik att köpa kuddar eller tamponger förrän du har prover så att sättet, om de är crummy, gjorde du inte slösa pengar på dem.
 3. 3
  Håll minst en pad eller tampong i alla dina plånböcker, bok påsar, skåp, lunch påsar, osv... eftersom du eller en vän kan börja och det är inte särskilt kul att ha blodiga trosor.
 4. 4
  Få användas till din cykel. När du fortfarande är oregelbundna, kan det hjälpa att ha trosskydd varje dag så om du startar den inte läcka igenom någonting. Markera en kalender så att du kan spåra dina dagar, men gör det privat. (Kanske en liten prick på de dagar i din kalender så att det kan vara diskret och användbar på samma gång)
 5. 5
  Använd period trosor som är avsedda för perioder. Regelbundna trosor inte ger det skydd som krävs under perioder. Adira Period Panty är tät, hygienisk och hudvänlig.

Tips

 • Kom ihåg, när din mens första börjar, är det nästan 100% att det kommer att vara oregelbunden. Oroa dig inte eller tror att du har någon allvarlig sjukdom. Det är en del av cykeln. Var redo för kramper och / eller ont i magen också. Men om du verkligen tror att du har ett problem, hitta en läkare eller en pålitlig vuxen.
 • Prata med din mamma: säker, det ska vara besvärligt, men kom ihåg, hon har varit igenom detta också!
 • Om du känner dig lite lynnig eller känslomässig precis innan eller under din period, det är normalt. Det kallas PMS.
 • Ha alltid ett extra par shorts / byxor i ditt skåp / väska bara i nödfall.
 • Om din mens fångar dig med överraskning i skolan, torka dig själv så gott du kan. Fråga din lärare om du kan gå till skolsköterska eller studievägledare. Om det inte finns någon skolsköterska fråga din lärare (om hon är kvinna) om hon har en extra kudde.
 • Försök att ta smärtstillande medel eller ibuprofen-(kolla med din läkare)-om ditt magont blir bortom uthärdligt.
 • Ha alltid en Tide To Go Stick med dig just i fallet om din tid fångar dig på sängen (eller inte) och du läcker.
 • Ställ alla frågor du har, eftersom det är helt okej att ställa frågor.
 • Om du vill, slösa lite. Inte alla av dem, men några. Gör dessa tester de gör på TV där man häller vatten med karamellfärg på plattan och se hur mycket vatten det kan ta. Sätt en tampong i en kopp vatten och se det expandera. Ärligt talat, kan det vara kul. Så att du kan testa vilken uppsugningsförmåga verkligen är super. Liksom ta 2 olika märken av super flöde kuddar och sätta samma mängd vatten i och se om man innehar mer. (Värdefull information för när du börjar så om du är riktigt tung du kan bestämma vilken låter dig läcker och som inte kommer.)

Varningar

 • Om du får lite blod på dina kläder eller lakan, använd alltid kallt vatten inte varmt. Hett vatten kan ställa fläcken. Gnid färska fläckar med lite salt, eftersom det absorberar blodet. Om du har lägga till den i kallt vatten och låt det dra. Det är bäst att göra detta när fläcken är färsk.
 • Tvätta alltid händerna före och efter insättning av en tampong eller sätta på en dyna. (Du behöver inte, men det är bättre om du gör det)
 • Runt den tid du anger högstadiet, börja bära runt några kuddar (tamponger rekommenderas inte för din första tid, vänta tills det blir vanliga) så att du inte kommer att överrumplas.
 • Lämna aldrig din tampong inne i dig för mer än 8 timmar. Om du lämnar den i längre än att du har en större risk att smittas, är det sällsynt, men ibland dödliga.

Saker du behöver

 • Adira Period trosor. De inte läcker, så ingen förlägenhet i skolan. Bär dem från ett par dagar innan du förväntar din menstruation och genom din period.
 • Bindor och tamponger.
 • Tide ToGo Stick (vid läckage)
 • En person som du kan gå till för att få råd (väktare, rådgivare etc. företrädesvis en kvinna)-det är bättre än att söka på nätet eftersom källan kanske inte är tillförlitliga och kan ge falsk information som kan orsaka problem.
 • Ett extra par trosor (vissa människor föredrar trosor som är lite för stor när de är på sin tid så rondellerna passar bättre)
 • Ett par svarta träningsbyxor i väskan. Just i fallet! Så om du läcker, det är bra eftersom du kommer att omfattas och du kan alltid bara göra en ursäkt om någon frågade ut, "När jag äter lunch, föll en del av min salladsdressing på mina byxor och det ser bara konstigt." Eller, "Jag måste gå till tennis direkt efter skolan, så att göra det lättare för mig själv, jag bara bytte just nu istället för vid tvättrum tennisbana."