Wka

Hur kan man vara en frisk tonåring flicka

Commonat varar livet och hjälpa uppsving. Här är några tips för tonåringar som vill starta och hålla sig frisk.

Steg

Hur kan man vara en frisk tonåring flicka. Börja höger med att dricka mer vatten.
Hur kan man vara en frisk tonåring flicka. Börja höger med att dricka mer vatten.
 1. 1
  Börja höger med att dricka mer vatten. Hålla kroppen hydrerad med flera glas vatten om dagen kommer att hjälpa till att reglera ämnesomsättningen och rena kroppen. En bra tumregel är att ta din vikt och dela på mitten för att ta reda på hur mycket vatten du bör dricka dagligen. dvs Om du väga 100 pounds, du behöver dricka halva vikten i gram (50 gram) vatten varje dag. Detta kommer också att hjälpa dig att urinera, vilket hjälper dig att gå ner i vikt och spola matsmältningssystemet av eventuella främmande ämnen. Plus, kan det stärka ditt immunförsvar.
 2. 2
  Upprätthålla en regelbunden sömn mönster. Med projekt, läroplanen, tester och vänner eller IM, kanske du har sömnproblem. Den genomsnittliga tonåring behöver minst 8 timmars sömn per natt. Komma 7 till 8 timmars sömn är en viktig faktor som bidrar till hur frisk du är. Få tillräckligt med sömn ökar din vakenhet under dagen, och minimerar ångest.
 3. 3
  Ät frukost varje dag. Frukost är den viktigaste måltiden, eftersom det ger din kropp med sin första bränsle för dagen. Bra frukost livsmedel innehålla frukt, mjölk, grädde av vete, havregryn, eller toast. Börjar med en god frukost kommer också att hålla dig koncentrerad under dagen, och du kommer att ha färre cravings.
 4. 4
  Undvik. Detta är inte begränsat till bara de livsmedel som serveras på snabbmatsrestauranger, kvalificerar alla livsmedel med begränsad eller ingen näringsvärde som skräpmat. Tänk på det som nedskräpning din kropp, din kropp kan inte göra något produktivt med skräpmat. Håll dig till hälsosamma livsmedel som innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler, din kropp kommer att kunna använda dessa saker mycket bättre än skräpmat.
 5. 5
  Ersätt ohälsosamma livsmedel med hälsosam mat. Du kan byta ut vitt bröd med vetebröd. Du kan även byta ut saltet med kosher salt eller havssalt. Kosher salt är friskare, men det och havssalt är större.
 6. 6
  Ät mat, och sluta äta när du är full. Detta är den mest grundläggande principen för goda matvanor, men många människor känner att de måste avsluta vad som finns på tallriken. Hunger är kroppens sätt att låta dig veta att den behöver bränsle. Fullhet, eller mättnad, är kroppens sätt att låta dig veta att det inte behöver någon mer mat. Om du slutar äta när du är full, kommer du bli hungrig varje par timmar, vilket är en bra sak, betyder det din kropp använder vad du ger den.
 7. 7
  Snack hälsosamt. Ät en bit frukt, en handfull nötter, lite selleri, eller en bit ost. Något hälsosamt som ett mellanmål hjälper behålla din energi hela dagen. Att välja något med låg fetthalt, låg-socker, eller låg-natrium är bättre än något helfet, full-socker, eller full-natrium.
 8. 8
  Motion minst tre till fem gånger per vecka. Varje gång du ska träna tillräckligt för att arbeta upp en svett i minst tjugo till trettio minuter (helst upp till en timme). Men inte begränsar din fysiska aktivitet på ditt arbete outs på gymmet: genom att gå / cykla fler platser får du mer solljus, vilket ökar ditt humör, och du kommer också få lite mindre ansträngande fysisk aktivitet. Gå för en kör, en cykeltur eller en utmanande vandring. Om du inte gillar att träna på egen hand, gå med i ett gym, hitta en kompis att träna med, (hundar är riktigt stora!) Eller gå med i ett idrottslag. Hålla aktiva kommer att göra dig starkare fysiskt och mentalt. Om du inte vill arbeta så hårt, det rekommenderas att gå minst 5 gånger i veckan och snabb nog att om du sjunger du blir lite andfådd.
 9. 9
  Håll dig till en regim. Tvätta ansiktet på morgonen och på kvällen innan du går till sängs för att hålla huden frisk och ren. Borsta två till tre gånger om dagen (när du vaknar, efter måltid, innan sängen) för en ren och fräsch mun. Ta hand om ditt utseende kommer också att få dig att må bättre om dig själv, som egentligen är det viktigaste.
 10. 10
  Behåll. Inte nedgången inte under klassen eller på jobbet! Håll dig rak. Det finns många övningar som kan hjälpa. Om du har en bärbar dator, arbeta på ett skrivbord eller med ryggen upptryckt.
 11. 11
  Se till att du tror på dig själv. Detta kommer att hjälpa till och hålla med vad du sätter ditt sinne för.

Tips

 • När du lämnar ditt hus, ta en full vattenflaska och en bit frukt med dig, om du har inte frukt, ta med en energi bar av något slag. Så att du kan stanna hydrerade, och ska du blir hungrig, kommer du att ha ett hälsosamt mellanmål till hands.
 • Ät din frukt och grönsaker, dricka mycket vatten, och vara glad! Välj vattenbaserade frukter som meloner eller frukt träd och bär.
 • Försök att hålla en stödjande grupp av vänner, och göra roliga aktiviteter med dem. Att vara involverad med massor av saker kan öka din självkänsla och göra dig en lycklig tonåring. En lycklig tonåring är en frisk tonåring.
 • Ett annat sätt att hålla sig i form är att inte sitta hela dagen tittar på tv.
 • och vara glad! Det lyser och sätter dig på toppen av folkmassan.
 • Gå ut med vänner och gå utomhus. Roliga aktiviteter för en regnig eller snöig dag är skridskoåkning, rullskridskor, simhallar, laserspel och shopping! Detta är inte bara hälsosamt, men kul också!
 • Om du har en Wii och en, då kanske du upptäcker att det finns en version av att springa kallas Free Run, där du jogga och du kan byta till en annan TV-kanal. Wii Remote talar om ifall du joggar för snabbt eller för långsamt.
 • Butt sprids. Vissa tonåringar fruktar detta område mer än andra. Börja långsamt och sparka fram antingen med knäet förlängas eller förkortas. Rotera sedan ditt lår ut åt sidan och sparkar åt sidan. Slutligen, sparka bakom dig tills din rumpa känns som det är en del av ditt ben. Om du börjar med 10 reps av varje typ på morgonen innan lektionerna till dess alltför lätt, då amp upp det med ytterligare 10 reps din rumpa kommer att lyfta och verkar söt. Om du vill göra knäböj också, kan detta också påverka, men inte begränsa sig till bara knäböj ensam, det finns tre muskelgrupper i den bakre.
 • Någon sport som du väljer kommer förmodligen att hjälpa om du försöker hårt. Icke-lagsporter som promenader, ridning eller simning varv är bra. Även slå en tennisboll över ett nät och köra för att plocka upp det är bra! Kom ihåg att inte alla sporter är lagidrotter.
 • Lita på din gut. Om något verkar fel, är det förmodligen.
 • Om du har en hund, börja springa med honom / henne. Det kommer att hålla inte bara dig frisk utan också din hund och hundar behöver motion.
 • När du tittar på TV, kan du promenera eller jogga på plats framför TV: n, om du inte har tid för något mer kraftfull.
 • Se en läkare innan bantning eller det kan bli otäckt!

Varningar

 • Det är viktigt att leva ett hälsosamt liv, men besatthet och fixering vid sunda vanor kan leda till ohälsosamma vanor eller ens ätstörningar. Var säker på att du är frisk om att vara frisk! Inte alla organ var tänkt att likna varandra. Mångfald är något att fira. Du är en begränsad upplaga.
 • Din personliga hälsa och vanor är för dig och ditt välbefinnande. Det är inte för någon annans för vad skulle de veta om vad du känner inuti. Låt dig inte dras ned eller fastna i andras åsikter. Om du vet att du är frisk, kommer du att må bra om dig själv.
 • Undvik modefluga och kostvanor kraschen. Dessa är tillfälliga och någon vikt du förlorar kommer lätt återfick när du misslyckas med att hålla diet (som du vill). Dessa är inte bra för din kropp, och kan hamna ger dig mycket fler problem än bara återfått vikt.
 • Viktigast om du försöker bantat, aldrig lita på piller, medicin, svält, hoppa över måltider, eller binging. Dessa saker är inte hälsosamt, ofta gånger gör din kropp går in i survival-läge och lagra fett, och är verkligen inte roligt att gå igenom, farliga, ohälsosamma, och känslomässigt nedbrytande. Det är mycket lättare att bara gå igenom det på ett hälsosamt sätt. För att inte nämna att det ser bättre ut, känns bättre, och har inga biverkningar. Anorektiska och bulimiker flickor kan vara mager, men de är ofta sjuklig ute, låg-energisk, känslomässigt död och deprimerad, vilket är definitivt inte vacker.
 • Får inte ner på dig själv! Även om du är naturligt större byggd än andra flickor, betyder det inte att du måste vara olämpliga. Träna, äta gott och ta väl hand om dig själv. Hälsa är viktigast. Det är viktigt att notera att alla kroppstyper är vackra. Om du har allvarliga bekymmer om din vikt eller kroppsfett, sedan se din lokala läkare. Inte någonsin lyssna till vad reklambranschen säger alltid kontrollera med din läkare innan du påbörjar någon ny diet.
 • Oroa dig inte om att ha relativt små mängder fett på kroppen. Att ha god muskeltonus, god cirkulation och andning, samt ett friskt hjärta är mycket viktigt. Men att vara signifikant olämpliga är ett problem. Det rekommenderas att inte sjunka under 6% kroppsfett eller du hamnar de-reglera din kroppstemperatur (för kallt för det mesta).
 • Gör för mycket motion kan vara dåligt för dig. Försök att hålla till högst 2 timmar per dag max.