Wka

Hur man förebygga depression hos barn

Depression hos barn är lika verkligt som det är för tonåringar och vuxna. Även graden av depression hos barn är lägre än för tonåringar och vuxna, är det möjligt för förskolebarn att drabbas av depression, och det är inte ovanligt att hitta tecken på depression hos barn mellan 6 och 12. Från åldrarna 9 till 12, är det tänkt att 12 procent av barnen kan drabbas av depression.

Att veta hur man förebygger depression hos barn du ansvarar för kan bidra till att de inte lider av fibromyalgi psykisk hälsa sjukdom och ge dem en fastare jordning för att hantera sina känslor tidigt. Det finns ingen garanti för att ett barn inte kommer att få depression, ett barn vars föräldrar eller vårdnadshavare är aktivt på alerten för att förebygga depression kan göra en hel del för att hålla den i schack eller affär med det skulle uppstå.

Steg

Hur man förebygga depression hos barn. Var medveten om att barn ofta kommer att försöka dölja saker som skadar dem.
Hur man förebygga depression hos barn. Var medveten om att barn ofta kommer att försöka dölja saker som skadar dem.
 1. 1
  Var medveten om att barn ofta kommer att försöka dölja saker som skadar dem. Barn kan vara benägna att täcka sin ilska eller sorg genom att sätta på en modig, tuff, eller aggressiv front för att klara sig bättre. Detta kan göra det svårare att tala om att de lider av depression och de kan verkligen få många andra märken i stället (t.ex. "naughty", "missköter sig", "svårt", etc), en metod som helt enkelt gör saker värre för dem.
 2. 2
  Lyssna på ditt barn. Det kan vara väldigt lätt att fastna i dag till dag levande och att glömma hur viktigt det är att lyssna till barnen i vår vård. De är rättframma, och tala som de ser saker. Vad de har att säga kommer att berätta mycket om deras tillstånd av känslor bör du vara beredd att lyssna noga och ofta. Undvik att borsta bort sina bekymmer, utan vara beredda att tala öppet med dem vid den tidpunkt då de tar upp frågor. Om det inte är rätt tid, helt enkelt säga att ni två behöver prata om saken "efter middagen", eller "senare idag" och se till att följa upp när du sa att du skulle.
  • Undvik att göra kommentarer som "det är dumt" eller "det är ditt eget fel". Dessa typer av avvisande kommentarer kan snabbt bygga in en känsla av och skylla.
  • Som en del av din aktiva lyssnande, vara uppmärksam på de saker ditt barn inte säger och vara beredd att ta upp ämnen som ett barn kan finna pinsamt eller svårt att höja sig själva. Detta kan hjälpa till att ta bort masken av ytlig förtroende när de har ont eller skrämd av något eller någon.
 3. 3
  Etablera och förutsägbarhet i ditt barns liv. En viktig faktor för att utlösa depression är när rutiner trasslat och barn inte längre känner att de har möjlighet att förutse vad som kommer att hända härnäst. Även om du är i mitten av stora förändringar, se till att upprätthålla så många rutiner som möjligt att barnet kan relatera till och följa med lätthet. Saker som samma läggdags, samma frukost tid, och se till att läxor är klar under en inställd tid, är alla saker som kan upprätthållas genom de flesta tider på året.
  • Barn som ständigt överansträngda kan bli deprimerad. Var försiktig med att låta barn stanna uppe sent under semestertid, om du märker trötthet blir ett problem, se till att regelbundna sovtider sätts tillbaka.
 4. 4
  Lägg märke till allt det goda ditt barn gör. Beröm ditt barn för insatserna bra gjort och för sin omtänksamhet. Inse när ditt barn har gjort bra och fira deras framgångar.
  • Detta är en mycket bättre metod för att uppfostra ett barn än att alltid berätta ditt barn vad de inte kan göra. Medan uppenbara gränser måste ställas in när disciplinera ett barn, fokuserar på de bra saker som ditt barn gör ett mycket mer positivt sätt att förbättra ditt barns känsla av välbefinnande.
 5. 5
  Var tillgänglig. En trygg och lyckligt barn är en som är säker på att de människor som bryr sig om dem är tillgängliga. Enkla saker som att ge tid för att prata tillsammans, hjälpa till med läxor, ha dem hjälpa till med middagen, etc., skapa limning gånger och låt ditt barn vet att du kommer att vara på när de vill att du pratar med. Och medan det är svårt att spendera tid med dina barn när du är upptagen, barn är inte mogna nog att förstå de ständiga trycket från en vuxens liv. Inklusive ditt barn i din dagliga rutin är ett utmärkt sätt att komma runt det "Jag har inte tid" utmaning, om du inte kan hitta tid att sitta ner och läsa tillsammans, be ditt barn att gå med på det du behöver göra och använda detta tid att ansluta. Det kommer inte att skada dem att lära sig sådana aktiviteter och det kan vara en tid bara för er två.
  • Kom ihåg kraften av kramar och myser. Ofta kan göra mer för att lugna ett barn än några ord.
 6. 6
  Alltid bekräfta. Ett av de enklaste men mest effektiva saker som du kan göra är att berätta för dig barn att du kan se hur de mår. Detta är en bekräftelse på att deras smärta, smärta eller besvikelse är verkliga, och att dessa känslor gör saken. Genom att vara öppen med dem snarare än att låtsas saker kommer att bli okej, kan du dem att känna de negativa känslorna och sedan passera genom dem.
  • Håll det enkelt. Säga saker som: "Jag kan se att har upprört dig mycket och att du är ledsen."
  • Samtidigt, inse att du inte kan stoppa ett barns besvikelse. Livet kommer alltid att svika oss någonstans på vägen. Vad som är viktigt är att låta ditt barn lära sig att hantera besvikelse och att lära sig genom att veta att du finns där för dem och att du bryr dig om deras smärta.
 7. 7
  Undvik badgering barn om sina negativa känslor. Barnen kommer att berätta vad de tycker är vettigt i sina egna ord. Till skillnad från vuxna, känner de inte att de behöver för att analysera saker i detalj, eftersom de är mycket mer accepterande av hur världen är. När en vuxen börjar grävling ett barn med massor av förhör och krav på "varför" de känner som de gör, kommer ett barn nära upp och känner att de inte mäter upp till dina krav. Detta kan få dem att ifrågasätta sina egna känslor och börjar känna mindre önskar att prata med dig om dem. Ta ett blad ur sin bok och acceptera att ditt barn har dessa känslor utan att behöva gå in i detalj.
  • Ett sätt som kan hjälpa ett barn att uttrycka sina känslor är genom teckning. Kanske erbjuda dem ritmaterial och låt dem veta att de kan "dra sina känslor" ut om de vill.
 8. 8
  Försöka minska i hemmet situationen. Barn som utsätts för ständig hem konflikt löper stor risk att drabbas av depression. De kan inte lösa problemet genom att lämna och är ständigt utsatt för att se andra människor inte komma överens på ett eller annat sätt och detta får dem att känna rädsla, sorg och ilska. Ytterst gör tillbakadragande känsla till dem och kan lämna dem i ett deprimerade tillstånd.
  • Om några familjemedlemmar har en svår tid om övriga familjemedlemmar eller lider av depression eller andra hälsoproblem, söka hjälp omedelbart. Vet att dina egna inter-personliga konflikter och dina egna hälsoproblem lätt kan påverka barn i din vård, ju tidigare du får hjälp, desto snabbare för alla inblandade.
  • Låt aldrig din egen inter-personliga konflikter eller sjukdom tas ut på ett barn. Barnet är oskyldig, och placera en känsla av skuld eller ansvar på barnet för din egen oförmåga och problem är helt enkelt fel. Aldrig göra ett barn tycker de är ett misslyckande i ögonen.
  • Skydda barn från familjemedlemmar som är ovänlig eller tanklös i sin attityd eller ord. Stå upp till den här personen och be dem att ompröva det sätt på vilket de talar med eller hantera barnet.
  • Emotional, fysiska eller sexuella övergrepp alla prime ett barn för depression. Placera aldrig barn i en situation där de upplever missbruk av något slag och om du upptäcker ett barn är i den mottagande änden av sådant missbruk, agera snabbt för att få dem bort från källan.
 9. 9
  Känna familjen tendenser till. En historia av andra familjemedlemmar som lider av depression bör vara en varningssignal för dig som förälder eller vårdnadshavare. Medan ditt barn inte kan få depression, är det viktigt att vara uppmärksam på risken som faktorer kan medföra depression under rätt omständigheter. I själva verket, om en förälder har upplevt depression, chanserna att ett barn med depression är 25 procent, vilket ökar till 75 procent om båda föräldrarna har upplevt depression.
  • Familjemedlemmar som missbrukar alkohol eller droger kan också orsaka depression hos barn. Om du eller någon annan familjemedlem har ett problem med sådana ämnen, söka hjälp omedelbart.
  • I fallet med en mycket höjs potential för depression, överväga förebyggande behandling för ditt barn, såsom en stödgrupp som riktar barn med ångest och lär dem coping metoder, etc.
 10. 10
  Hjälp ditt barn lära sig vad man ska göra i händelse av mobbning eller övergrepp utanför hemmet. Låt ditt barn vet att de alltid kan komma till dig för råd och att de har all rätt att berätta för någon om något dåligt händer dem. Har diskussioner om hur det är fel för någon att trakassera en annan person och att om de upplever mobbning att de måste berätta för någon om det så att mobbaren kan stoppas.
 11. 11
  Var på högsta beredskap när du flyttar hem eller ändra något drastiskt i dagliga rutiner, såsom skola, karriär osv. Dessa kan vara främsta tider för att störa vad ditt barn används till och om ditt barn uppfattar förändringen dåligt, kan detta leda till depression. Var noga med att spendera tid att prata med ditt barn om kommande förändringar och att hitta vägar tillsammans för att lindra painfulness av förändringen. Till exempel, om en flytt, låt dem dekorera sitt nya rum eller låta dem välja ett nytt husdjur som sätt att göra det verkar mer acceptabelt.
  • Invandrarfamiljer kan uppleva depression i sina barn. Rädslan för det nya och okända kan sitta tungt på ett barn, särskilt när de försöker hårt för att förbli starkt för sina föräldrars skull. I denna situation, tillbringar mycket tid åt att förklara det goda i flytten och hur det nya livet i ett nytt land kommer att se till att hela familjen nytta. Påpeka det bra att gå till en ny skola, få nya vänner, och att kunna tillbringa tid i parken, med husdjur, och göra roliga saker tillsammans. Om du har kommit från ett krigshärjat område, tala om hur mycket säkrare det nya landet är.
 12. 12
  Leta efter ett barn med stor omsorg under tider av. Förlusten av en familjemedlem, en vän eller ett husdjur kan påverka ett barn långt mer allvarligt än det kan verka på ytan. Kom ihåg en gång att många barn är benägna att sätta på ett modigt ansikte, så att de inte rubba andra familjemedlemmar, och ändå inne de kan såra djupt. Precis som med vuxna, barn upplever sorg på olika sätt och som deras vårdare, måste du vara uppmärksam på nyanserna i deras sorg. Ta dig tid att prata med dem ofta om hur de känner och coping, och om du inte tror att saker och ting blir bättre, överväga att tala med en psykolog eller läkare för ytterligare råd.
  • Detta gäller även situationen eller eller separation. Barn kan ofta se de problem som leder till break-up men det gör det inte lättare för dem, och ofta de kommer att önska saker kan gå tillbaka till hur de var. Var mycket förståelse och vara tillgängliga för ditt barn under denna tid.
  • Barn till en förälder som har lanserats i en krigszon kan drabbas av depression. I detta fall, vara medveten om att ditt barn är under större påfrestningar än vanligt.
 13. 13
  Räkna med möjligheten av depression när ett barn lider av en långvarig sjukdom eller funktionshinder. Ett barn som inte kan göra alla de saker som andra barn runt dem gör kan känna sig utanför, olycklig och bitter, och om detta inte diskuteras och arbetade runt, kan det leda till depression. Gör vad du kan för att både höra deras oro och att hitta andra sätt att hålla ditt barn deltar i dagliga barndom aktiviteter. Har deras vänner kommer att besöka dem om de inte kan komma ut, och föra verksamheten till dem om de inte kan engagera sig på annat sätt.
  • Ibland mediciner kan leda till depression. När får en medicin för ditt barn, prata med läkare om biverkningar och om det finns någon möjlighet till personlighetsförändringar.
  • Om ett barn missar sportspel på grund av en dålig skada, överväga att ta dem med till ett spel eller två att titta på det och hålla sig informerade om spelen går.
 14. 14
  Upprätthålla en hälsosam, för hela hushållet. Växande barn behöver frisk, god mat av hög kvalitet vid alla tillfällen. Skräpmat kan vara kul då och då men har inte plats i den dagliga kosten. För mycket socker kan orsaka många dåliga resultat som störs lärande, dålig sömn, och oförmåga att koncentrera sig. En hälsosam kost är en del av det som gör att ditt barn kan klara av svåra situationer som de upplever.
  • Undvik att hoppa över måltider. Ditt barn behöver all den energi som kommer från tre regelbundna måltider om dagen.
 15. 15
  Sök hjälp om ditt barn blir deprimerade. Medan alla metoderna ovan har föreslagits som bra sätt att förhindra depression, ibland saker kommer att vara så överväldigande eller alldeles för svårt för ditt barn och han eller hon kan falla mellan stolarna och blir deprimerade trots dina bästa ansträngningar. I det här fallet, söka professionell hjälp och inte känna sig otillräcklig som en följd: Känna igen när du behöver hjälp är en stor sak. Följande tecken kan förekomma i ett barn som lider av depression:
  • Sorg, olycka under en period av veckor
  • Uttag från familj och vänner, och en gång-haft verksamhet, undvika människor de en gång fick vara med
  • Ändringar sova och äta mönster (t.ex. viktnedgång, sömnlöshet, over-sova, etc.)
  • Konstant irritabilitet
  • Dagtid väta eller smuts i en toalett-utbildade barn
  • Dålig koncentration, obeslutsamhet, glömska
  • Känslor av värdelöshet eller känna hopplöshet, överdrivna skuldkänslor, självanklagelser för familj eller vän bekymmer
  • Massor av fysiska besvär, såsom huvudvärk, ont i magen, och andra värk och smärta utan fysisk orsak
  • Playtime innebär mycket aggression eller sorg
  • Letargi, kronisk trötthet, brist på energi
  • Risktagande, utan att bry sig för skada eller smärta
  • Ilska och resentfulness som fortsätter under lång tid
  • Nämn eller återkommande tankar på självmord, död.
 16. 16
  Hjälp ditt barn att känna sig kompetent och viktig. Flera studier förespråkar blir ansvarig för ett husdjur eller ens tenderar en växande planta om användbara.
 17. 17
  Inte automatiskt utesluta medicinering, men vara mycket säker på att få kompetent vård och ett andra utlåtande om medicinering föreslås. Det kan hjälpa till att rädda ett liv, kan man lägga till depression och självmord.

Tips

 • Se till att barnet får tillräckligt med sömn. Barn och tonåringar är mycket mer benägna att depression när kronisk brist på sömn. De flesta barn behöver 10 timmar varje natt, och tonåringar behöver sova med 11 kl. De bör ha tillräckligt med sömn för att vakna naturligt eller lätt varje morgon. Följ läggdags rutiner för att slappna av och förbereda sig för sömn. Håll husets lampor låg på kvällarna. Stäng av TV och datorer en timme före sänggåendet. Bedtime snacks, tandborstning och är bra rutiner för att förbereda sig för sängen. Även tonåringar tycker om att läsa tillsammans med vuxna, om boken är lämplig för deras intressen. Individuell tid med föräldern att prata tyst är ett bra sätt att glida iväg till sömn.
 • Aldrig förringa ett barn genom att kalla dem negativa namn eller ge dem negativa egenskaper. Säger ett barn att de är "för känslig, dumt, dumt, idiotiskt, ont, etc." bara bekräftar i sitt sinne att de inte är en bra eller rätt person. Från denna punkt, blir det alltför lätt att ge upp och helt enkelt leva upp till förväntningarna av negativitet och depression kan snabbt följa.
 • Dela dina barndomsminnen med dem, gör det dem att känna sig speciell. Det hjälper också om du spenderar tid med att förklara svåra upplevelser du haft och hur du klarat.
 • det vanligaste problemet som orsakar depression och har att göra med att flytta kan vara att ditt barns bästa freind är på väg bort eller att du är ditt barn och din familj flyttar från ditt barns bästa freind.

Varningar

 • Aldrig prata med barn fräck, kommer det bara göra din bindning svagare och svagare.
 • Även barn anses kapabel att drabbas av depression, om de inte får tillräckligt med kärlek, kontakt, och omsorg.
 • Anti-depressiva har inte visats vara effektivt hos barn med depression. Snarare, psykoterapi och massor av kärleksfull förståelse, lyssnande och stöd är de bästa lösningar.
 • Om ditt barn börjar använda alkohol eller droger, få omedelbar hjälp. Konsumtionen av sådana varor kan vara ett tecken på depression eller kan leda till depression.
 • Om ditt barn reagerar dåligt på vissa av de föreslagna saker som lindrar depression, såsom svårighet att hålla upp med scheman, konsekvent dagliga striderna över läggdags, blir sjuka vid måltider, svårigheter med fysiska aktiviteter, svårigheter med läxor, kartlägga konflikter. Leta efter möjliga fysiska orsaker. En utvecklingsstörning eller odiagnostiserade fysiskt handikapp kan orsaka svår depression hos ett barn som inte kan hänga med normala förväntningar på barn. Ett barn som lider sömnlöshet kommer inte att kunna få upp bra i förmiddagar och väckning kamp eller tårar blir dagligen. Ett barn med matkänsligheter blir sjuk direkt efter måltid, kartlägga vad barnet åt och se om förändrade kost kan bidra till att minska detta problem. Depression är fortfarande sin egen problemet i ett barn med fysiska problem, men ingen mängd rutin kommer att bota en hälta, en spinal problem eller en utvecklingsstörning. Konsekvent genomdriva en läxa schema när det finns en utvecklingsstörning som hindrar barnet från att göra uppgiften i den tillgängliga tiden bara förödmjukar barnet och driver barnet djupare in i depression. Aldrig förödmjuka ett barn för saker gjorda med full satsning som inte blev bra.
 • Ställ inte orealistiska förväntningar. Skakar hand och panik kommer att orsaka barn att tappa saker, bli förvirrad, misslyckas på uppgifter som de har redan gjort en gång på en bra dag. Det är därför det är viktigt att kartlägga ditt barns misslyckanden utan att göra en stor sak av dem eller straffa dem, när det finns ett konsekvent problem det finns en verklig orsak.