Wka

Hur man väljer en piercing eller tatuering studio

Body konst liksom tatueringar och piercing har blivit allt populärare under de senaste åren. Läs vidare för att få råd om hur du väljer en piercer eller tatuerare.

Steg

Hur man väljer en piercing eller tatuering studio. Titta i telefonkatalogen för en lista över lokala konstnärer.
Hur man väljer en piercing eller tatuering studio. Titta i telefonkatalogen för en lista över lokala konstnärer.
 1. 1
  Titta i telefonkatalogen för en lista över lokala konstnärer. Många tatuerare erbjuda både piercing och tatuering arbete under ett tak.
 2. 2
  Fråga runt om rekommendationer från dina vänner, gör en lista över platser som rekommenderas och undviker helst med ett dåligt rykte.
 3. 3
  Besök flera studior, och ta en titt omkring. Du bör leta efter en ren miljö, är säkerställande nålar ändras för varje kund, är sittgrupper rengöras ofta och att konstnären bär medicinska handskar. Be att få se deras autoklav och spore test.
 4. 4
  Be att se portföljer. Leta efter nya och helade arbete. Fråga hur mycket erfarenhet har konstnären haft, och om eventuella certifieringar.
 5. 5
  När du har bestämt vilken studio att använda, försök att ha en pratstund med personalen och om du känner dig bekväm med att låta dem arbeta på dig-sedan gå vidare!

Tips

 • Om du ser någon med en stor tatuering eller piercing, var inte rädd för att fråga vem som gjorde det. Folk är oftast glada att rekommendera deras favoritartist, och word of mouth är i allmänhet tillförlitliga på kroppen konstscenen.
 • Det första du bör ställa är hur de sterilisera sin utrustning. Fråga om de använder autoklavering för att sterilisera sina grejer. Om de inte vill prata om det med dig... köra. Egentligen borde någon bra tatuering butik erbjuder eller åtminstone vara villiga att visa dig hur man sterilisera utrustningen om du be att få se den. Detta bör vara din första fråga eftersom alla möjliga saker kan överföras via blod / nålar.
 • Ät minst 2 timmar innan din tatuering eller piercing.
 • Informera din artist om eventuella sjukdomar du har som är överförbara, och varje villkor som hemofili.
 • Aldrig välja en studio som rusar sina kunder. Vissa företag låter kunder gå ut när de är svaga eller mår dåligt, vilket ses som mycket dålig praxis.
 • Tvätta det område som ska bearbetas.
 • De flesta studios kräver föräldrarnas tillstånd för piercingar på någon under 18.
 • I Storbritannien finns det ingen erkänd certifiering för piercing.

Varningar

 • Billigare är nästan aldrig bättre.
 • Undvik studio som använder vapen för piercing, som piercing vapen inte kan steriliseras. Dessutom kan piercingar vapen orsaka trubbigt våld trauma, komplicerar läkningen-Även om många amerikanska distributörerna av piercing vapen såsom STUDEX erbjuda engångsbruk försteriliserade patroner för tunga piercing där det enda som kommer i kontakt med kunden är det barbabell som har sterilisering mycket info märkt på förpackningen.
 • Du måste vara 18 för att få tatuerade i Storbritannien. FÖRÄLDER TILLSTÅND för personer under 18 i Storbritannien är ** INTE ** lagligt. Även om vissa studios kan fortfarande låta dig få en tatuering om du är 16 och har målsmans tillstånd.
 • Här är ett bra motto när det gäller att kosta: "Billiga tatueringar är inte bra, och bra tatueringar är inte billiga."
 • Det är olagligt för personer under en viss ålder, vanligtvis 18, för att få en tatuering i många amerikanska delstater, men inte alla. Till exempel - Ohio har ingen lägsta ålder om det är föräldrarnas samtycke, men de flesta Ohio studios kommer inte tatuering klienter under 16. I Kalifornien, är 18 år oavsett föräldrarnas samtycke, och i Illinois minimiåldern för att få en tatuering är 21 oavsett föräldrarnas tillstånd. Kontrollera din statens lagar innan du går.