Wka

Hur man ändrar en tunga piercing

Ändra en tunga piercing görs bäst med en annans hjälp i första läkningstiden. Vid byte av piercing hemma, är detta bäst uppnås med en labret stud. Om du är osäker, ta hjälp.

Steg

Hur man ändrar en tunga piercing. Återgå till den person som ursprungligen gjorde din piercing eller en juvelerare.
Hur man ändrar en tunga piercing. Återgå till den person som ursprungligen gjorde din piercing eller en juvelerare.
 1. 1
  Återgå till den person som ursprungligen gjorde din piercing eller en juvelerare. Be personen att göra ändringen. Din piercer kommer att ge råd om huruvida det är en lämplig tidpunkt att byta en piercing eftersom det finns risk för hålet stängning upp igen. Detta är normalt för initiala piercings där skivstång behöver ändras från en längre en till en kortare ca två veckor efter piercing, speglar tungan läkningsprocess.
 2. 2
  Var medveten om att avlägsnandet av tungan piercing för tidigt efter sin tillkomst kan resultera i hålet snabbt stänga upp och något återinförande av smycken är sannolikt att orsaka en hel del smärta.
 3. 3
  Se en juvelerare eller piercer för att ändra en tunga ring. De kommer att använda tång anpassade till avskaffandet av ring från bollen och det är inte rekommenderat att du försöker göra detta själv.
 4. 4
  Ändra en labret stud själv förutsatt att piercing har läkt helt. Skölj munnen först med varmt, salt vatten. Placera dig själv framför en stor spegel som hjälper dig. Bita ner på baksidan av tappen ordentligt men långsamt (vara noga med att inte skada dina tänder!). Håll denna position för att hålla bulten på plats. Varva ner på framsidan av stud, ta bort den och lägger den nya. Skruva tillbaka på plats. Komplett med ytterligare en sköljning för att säkerställa att det inte finns några bakterier kvar.

Tips

 • Behåll samma spårvidd vid byte, annars kanske du tycker att det är både smärtsamt och inte passar bra. 14 gauge eller högre är lämpligt, något mindre och du riskerar obehag och rörelse genom tungan.
 • Skruva dubbar på medurs och av moturs.
 • Vid byte en labret stud, så kan en piercer återuppta någon sluten piercing med en konisk tapp bör detta problem hända dig.

Varningar

 • Lämnar tunga smycken ut under en längre tid riskerar hålet stänger mycket snabbt, även för erfarna, långsiktiga bärare.
 • Generellt läkningstiden för en tunga piercing är sex månader, under denna tid, att tendensen för hålet vara smärtsamt och stänga snabbt är som störst.