Wka

Hur ta hand om en oral piercing

Tungan, och andra orala piercings växer mer och mer populärt... Men de kan också orsaka allvarliga komplikationer om de inte hålls ordentligt rengjorda och får möjlighet att helt läka. I detta Google, utforskar vi hur man ger bra eftervård till dessa typer av piercingar.

Steg

Hur ta hand om en oral piercing. Gå till en pålitlig och certifierad piercing studio.
Hur ta hand om en oral piercing. Gå till en pålitlig och certifierad piercing studio.
 1. 1
  Gå till en pålitlig och certifierad piercing studio. Det kan verka som en bra idé att genomborra dig, men om du tar hål tungan på fel ställe kan det leda till tungan (och hud) missbildningar. Nålar och smycken måste steriliseras korrekt innan den går någonstans nära munnen!
 2. 2
  Även om de kommer att berätta hur man tar hand om dina piercingar, är det viktigt att komma ihåg att piercingar ofta kan framkalla infektioner, och leda till allvarliga problem, så var flitig!
 3. 3
  Efter att ha fått det genomborrade tungan sväller upp till ungefär dubbel storlek. Oroa dig inte, detta är normalt. Svullnad börjar minska i tre eller fem dagar och försvinner helt i sju till åtta.
 4. 4
  Tungan kommer att vara helt läkt efter cirka sex till åtta veckor. Skölj tungan och munnen regelbundet med saltvatten för att förhindra infektion. Under denna tid inte spela med eller röra tungan, och alltid skölja tungan om detta händer av misstag eller efter att ha ätit mat.
 5. 5
  Du bör försöka att äta mosad mat, soppor osv. Under de första 3 till 5 dagar, bör Efter detta äter fast föda inte vara några problem, men var noga med att skölja efter att ha ätit något.
 6. 6
  Efter svullnaden går ner kan du skära ner på munnen sköljning, men på grund av det faktum att maten kan fastna i piercingen sköljning efter att ha ätit mat som kan fastna (bröd, trådiga kött, etc) är en bra idé. När den är helt läkt normal munhygien (tandborstning och munvatten) är tillräcklig.
 7. 7
  Det blir en skorpa, eller hård plats runt hålet där du har genomborrat, men detta bör försvinna inom två till tre månader.
 8. 8
  Se till att varje smycke är ren innan du lägger den i din piercing. Om det fortfarande är inom de första 6 månaderna, är sterilisering av smycken en bra idé.

Tips

 • Försök att undvika hot (varmt är ok) livsmedel medan din piercing läker eftersom det kan orsaka extra svullnad.
 • Den piercer kommer ofta punkteras tungan med en längre stång av smycken än vad som krävs för att möjliggöra viss svullnad. Efter svullnaden har gått ner kan du få en kortare bar. Kortare barer och plastbollar är säkrare för dina tänder.
 • Bär en liten flaska salt vatten med dig i fickan eller handväskan så att du kan skölja munnen omedelbart, om du behöver när du är ute och omkring.
 • Eftersom det är svårt och olämpligt att äta normalt efter att få en piercing, prova att dricka kosttillskott drycker (Slim-Fast, Se, etc.) eftersom de innehåller mycket protein, etc. Kom ihåg att du fortfarande måste äta dina soppor och mosade livsmedel med detta!
 • Äta kall mat, till exempel glass, kalla drycker, etc. kan bidra till att minska svullnad.
 • Köp en liten flaska Chloroseptic eller liknande bedövande halsont sprayer. Ta ca 3/4 av vätskan och fyll helt med munvatten. Om du är ute och kan inte skölja med munvatten, spraya detta på toppen och botten av piercing, den har också bieffekt av bedövande den nya piercing som du kommer att uppskatta.
 • Rökning är skadligt för din nya piercing, särskilt under den initiala läkningsprocessen. Avstå från rökning under hela läkningsprocessen.

Varningar

 • Rengör aldrig piercingar med alkohol eller väteperoxid som det är mycket farligt att göra så!
 • Var försiktig när du väljer ett munvatten att använda, antiseptiska munvatten som inte innehåller alkohol är det bästa, om du inte kan hitta en alkohol fri antiseptisk munvatten, späd ditt munvatten med vatten. Munvatten som innehåller alkohol kommer inte döda dig även om det bara kan göra läkningsprocessen lite längre. Alkohol munvatten dödar mer bakterier though.
 • Det är mycket viktigt att se till att din piercing inte kommer i kontakt med kroppsvätskor från andra medan det är helande-vara noga med att avstå från oralsex eller öppen mun kyssar som kan sprida farliga bakterier.
 • En tunga piercing, till skillnad från andra piercingar, är genom tvärstrimmig muskulatur. Detta har en högre förmåga att helt läka. På grund av detta även efter ett par år, kan ta bort piercingen under en längre tid leda till att din piercing läker stängd. Efter 3 år eller mer detta är normalt inte fallet och du kan utelämna det för lång tid utan att oroa dig.
 • Ät inte popcorn i flera veckor efter att få piercingen (medan det tar bara några dagar att läka tillräckligt att äta fast utan problem popcorn måste undvikas för mycket längre). Popcorn innehåller små hårda bitar av kärnan skal, kan dessa fastna runt baren insidan av piercing och är mycket svåra att avlägsna.
 • Drick inte läsk när du först få en muntlig piercing! Den fizziness kan vara irriterande.