Wka

Hur ta hand om en ny navelpiercing

Så du har precis fått din navel hål. För vissa människor gör det ont, känner andra inte en sak.

Men när du har det gjort, måste du veta hur man tar hand om den för att förhindra infektion, migration (Piercingen rör sig i huden) eller det växer ut.

Steg

Hur ta hand om en ny navelpiercing. När du först kommer hem, Vidrör eller flytta din piercing alls.
Hur ta hand om en ny navelpiercing. När du först kommer hem, Vidrör eller flytta din piercing alls.
 1. 1
  När du först kommer hem, Vidrör eller flytta din piercing alls. Det kan fortfarande vara lite öm eftersom din kropp att vänja sig vid metallföremål i huden. Bara lämna det under din topp.
 2. 2
  "Steam clean 'naveln. Efter några timmar av att ha det gjort, kan du få lite salt (havssalt är bäst) och kokande vatten i ett litet glas. Låt vattnet svalna något och sedan luta sig framåt och satte glaset på magen, och sedan luta sig tillbaka. Om du gör det rätt, kommer du att få en tätning mellan huden och koppen så att ingenting kommer att läcka. Det kan vara knepigt i början, men efter ett tag kommer du att få kläm på det. Nu med den på, vänta 10 till 15 minuter, och saltet kommer att rengöra det.
 3. 3
  Efter att du har rengjort den med salt vatten, skölja av med rinnande vatten från kranen. efteråt måste du torka den. Använd inte en handduk eller disktrasa eftersom dessa bär massor av bactreria. Använd istället en ren pappershandduk och försiktigt torka. Du måste göra detta för ca 3 - 4 månader tills det har läkt helt.
 4. 4
  Bada / duscha. Det är bäst om du tar en dusch, eftersom det är en ström av rent vatten hela tiden. Men om du måste bada, inte sätta någon bubbla-blandning, starka oljor bad, eller tvål i vattnet eftersom detta kommer att irritera den. Istället har vattnet rent, och bada som du normalt skulle. Tvätta inte håret i vattnet (eftersom ditt hår bär en massa bakterier också) och raka inte någon del av din kropp samtidigt i badet, eftersom de små håren kan fastna i din piercing. Istället, raka och tvätta håret efter, utan att få din piercing blöt.
 5. 5
  Var noga med hur du sover. Om, som många människor, du hittar dig själv sova på magen (vilket är ett problem) du kan prova detta trick jag använde.
  • Om din säng är en enkelsäng - Ta några extra kuddar, och stapla upp dem på ena sidan. Du kan göra detta bättre om du ligger på sängen. Sätt tillräckligt med utrymme för dig att ligga på rygg, och sedan lägga kuddar på det återstående utrymmet. Nu i sömnen, kommer om du försöker och rulla över dig stoppas av kuddar, eller du kommer att stanna på din sida. Du måste prova ett par gånger för att få det rätt för din kroppsform, men det är ett bra trick.
 6. 6
  Kläder - De flesta kläder kommer att bli bra, men håll dig borta från trånga, begränsa kläder. Stora bälten är dåligt, eftersom din kropp behöver för att få luft, och bandet kommer inte bara sätta press på din piercing kommer att begränsa den friska luften att få till det. Prova och använda bomull eller andra mjuka tyger, eftersom dessa kommer att irritera huden mindre. Om du vet att du kommer att behöva bära någon form av kliande kläder (PE uniformer för skolan kan ibland vara irriterande för huden) kan du köpa en lapp för ögat och placera den över piercingen och sedan ta bort det efter att du har fått förändrats.
 7. 7
  Med allt detta sagt, bara använda sunt förnuft. Om piercingen skadar dig illa, eller ser infekterat, så är det förmodligen, och du bör gå ha checkat ut innan det blir värre.

Tips

 • Efter dusch eller bad, är det troligt att din piercing kommer att bli blöt, det är okej, bara inte röra det, kan det inte nog betonas, måste du inte röra det på ett tag.
 • Du kan visa andra människor, men se till att ingen av dem rör det heller. Eftersom andra människor bär bakterier också.
 • Om du vill se din piercing, då är det bra, men kom ihåg att inte röra den för mycket. Istället får en spegel och titta på det med dem. Ju mer du petar och röra vid den, desto mer sannolikt är det att kroppen avvisar det.
 • Du får inte sluta städa förrän du har helt läkt. Om du slutar att rengöra det tidigt, har du en chans att det blir dåligt infekterad vilket kan resultera i att du behöver ha piercing bort helt, vilket skulle vara ett slöseri med tid och pengar. Så se till att du rengör den två gånger om dagen tills du är säker på att det har läkt.
 • Bara sätta på städare och sprayer berättade till dig av piercer, kan saker som alkohol och Neosporin infektera den.
 • För de flesta människor, är läkningstiden inte mer än 6 månader, men alla är olika, för vissa tar det upp till ett år, det beror på din kropp, till exempel om du har en bra kost med mycket vitaminer och har en bra immunförsvar, du är mer benägna att läka snabbare.
 • Det finns bara så mycket vatten du kan torka ut med en vävnad eller (mycket) ren handduk. När du försiktigt badda den torr, använd din hårtork för att torka din piercing. Använd den svala inställning så din piercing inte värma upp och bränna huden. Följ genom att badda lite salva (som Mentholatum) med en Q-Tip.
 • Var mycket försiktig när du sätter på skjortor eftersom de kan fånga och ryck i piercingen.
 • Placera inte någon typ av salva. Detta kan få naveln infekterad.

Varningar

 • Inte simma tills din piercing har läkt. Klor är detsamma som alkohol, vilket kan infektera den.
 • Om du får något av följande saker runt naveln, kanske du har en infektion: rodnad, svullnad, blödningar, blåmärken, dålig lukt, intensiv smärta, eller något utöver det vanliga. Men ett par dagar efter att din piercing är allt detta normalt. Det är bara några veckor efter att detta är ett problem.
 • Bär inte smycken gjorda av akryl eller guld och inte bära tunga, dinglande bitar tills piercingen är läkt.
 • Alla initiala piercingar bör göras med rostfritt stål eller titan smycken.
 • Rengör INTE din piercing med alkohol eller väteperoxid. Det hindrar såret från att läka.
 • Tanning är okej. Kom bara ihåg att täcka det med en bomullstuss eller plåster.
 • Om du har husdjur, inte tillåter dem att krypa på din säng eller dina kläder, eftersom håret och buggar som kommer från dem kan orsaka många problem. Låt inte ditt husdjur slicka din piercing eller naveln.
 • Byt inte smycke för hela längden av läkningsprocessen, vilket kan variera från 6-12 månader.