Wka

Hur man känner igen en kontrollerande person som

De som försöker att styra andra människor är, enkelt uttryckt, varken bra eller respektfullt. Medan en kontrollerande personlighet tillhör någon som förmodligen har djupare frågor, såsom medberoende, narcissism, sociopatiska tendenser eller bara ren envishet, skulle ingen av dessa negativa drag bäras av dig. Styra människor är själviska kärnan, omogna i hjärtat och kan bromsa din leder ett meningsfullt liv om du är i ständig närhet till dem.

För att bespara dig själv att bli alltför intrasslad med en kontrollerande personlighet, eller att väcka dig på det faktum att den kontrollerande personen är den med problem och inte du, här är några beprövade sätt att hjälpa dig känna igen en kontrollerande människa och svara därefter.

Steg

Hur man känner igen en kontrollerande person som. Fundera på hur du känner kring människor i ditt liv före allt annat.
Hur man känner igen en kontrollerande person som. Fundera på hur du känner kring människor i ditt liv före allt annat.
 1. 1
  Fundera på hur du känner kring människor i ditt liv före allt annat. Har ni några relationer där du känner dig kvävd, bossed runt, förvirrad eller upprörd, eller bara vanlig trött på att höra vad du ska göra en hel del av tiden (och känner mycket skuld som du fortsätter att ge i)? Finns det någon i ditt liv runt som du känner att du måste smyga och vara super noga med att blidka eller inte ilska? Vet du någon som verkar ha "knappar" för att gå ut på dig på det enklaste av saker du säger eller gör, ofta utan rim och reson? Om du känner att någon av dessa situationer har en ring av förtrogenhet med dem, så att du kan ha att göra med en kontrollerande person. I vilket fall, läs vidare.
  • Styra människor kan vara både manliga och kvinnliga, både romantisk och platonisk. Vara lika försiktig med en svartsjuk vän som hatar din betydande andra som du är i din betydande andra, speciellt om din vän är missnöjd med hans / hennes romaner.
  • Bara för att någon har en kraftfull personlighet gör dem inte en kontrollerande personlighet. Testet är: "Har de tillåter dig att vara dig själv, eller gör de otillbörligt påverka ditt beteende". Du borde veta detta instinktivt.
  • Skilj människor med starka gränsdragningar från att kontrollera människor genom att testa sina reaktioner till andra ämnen. Om någon blåser alltid upp om de är rörd utan förvarning, men reagerar inte på ett bestämmande sätt om du bär ditt hår annorlunda eller gå ner i vikt eller upp i vikt, osv, det är en gräns fråga. Andra människors personliga val som förändrade religionen, kommer ut gay eller transgender, bantning, grooming och motion är gränsdragningar. Även om du tror att du har rätt och de har fel, är någon som är känslig på något av dessa ämnen håller en gräns när det handlar om vad de gör med sitt liv och hur de behandlas. Det är när de börjar berätta vem du är, vad man ska ha, tänker, känner och gör att de blir styrande.
  • Känn dig inte alltför illa om du upptäcker att du ibland styr med andra människor i ditt liv, speciellt om du växte upp med en kontrollerande förälder. På en djup nivå, oavsett vad ni växte upp med känns "normala" och det tar arbete för att sluta behandla andra så som du skulle behandlas. Det är en stor del av tillfrisknandet att bryta mönstret i dig själv. Om du märker det på den tiden, hjälper det att backa upp och be om ursäkt till den person vars gränser du korsade. Detta kan spara sund vänskap och relationer i ditt liv.
 2. 2
  Leta efter moodiness. Moodiness är en viktig signal av en kontrollerande person, just därför att de med moody personligheter tenderar att funderar över uppfattas ont och orättvisor som har hänt dem personligen och försöka åtgärda sin interna smärta och förbättra sin situation genom att kontrollera andra. Vad bättre än att ha någon annan köra på din minsta vink och med en annan person att acceptera skuld eller vara rädd när du inte vill gräva djupare i fastställande din egen källa till smärta?
  • Moody människor tenderar att tjura eller kasta en pall av dysterhet rätt i mitten av ett ögonblick av lycka.
  • Narcissists kommer ofta kasta en hissy passform när otillräcklig uppmärksamhet riktas mot dem och deras behov. Detta är ett manipulativt sätt att styra som kan vara svårt att säga nej till eftersom personen kommer ofta säga att de är i smärta / upprörd / ont och liknande, försöker göra den andra personen mår dåligt för dem.
 3. 3
  Misstänker varje person som har ett temperament och använder den ofta. Frekventa temperament utbrott, särskilt de åtföljs av mobbning (feg att försöka kontrollera andra) eller hot (lättare att ropa ut allvarliga varningar om potentiell skada på dig än att undersöka sina egna interna källa till skada) är ett tecken på en kontrollerande personlighet typ. Temper utbrott inträffar ofta när du inte håller med dem (dock lättsinnigt eller vänligt) eller inte gör exakt vad de vill att du ska göra (vilket kan vara svårt att få fram ibland, så många kontrollerande människor förväntar sig att du ska kunna "läsa deras sinne "). I deras sinnen, du utmanar deras auktoritet över dig när du antingen inte håller med dem eller inte överensstämmer med deras önskemål.
  • Tillsammans med moodiness kan moody humör-kasta personen vara en riktig handfull eftersom du aldrig vet var du står med den här personen. Tyvärr kan deras oförmåga att hantera och bearbeta sin ilska eller förbittring tas ut på dig som fysisk, verbal, känslomässiga eller sexuella övergrepp. Aldrig sätta upp med en person som skadar dig, det är inte ditt fel att de gör ont inuti, tyvärr, är det mer troligt att någon annan i sin ungdom betedde sig på samma sätt mot dem, och de är att vidmakthålla en dålig cykel.
 4. 4
  Fundera över hur den här personen reagerar på ombedda normala frågor. Frågor kan avslöja flera saker i termer av en kontrollerande person när de reagerar i en frustrerad eller nedlåtande sätt:
  • Som redan antytts, tänker en kontrollerande person som du kan läsa deras sinne. Om du frågar grundläggande frågor om vad man ska göra tillsammans, vart den ska gå, vad de vill, etc., kan de lätt bli frustrerad eftersom de förväntade dig att få alla sina behov noggrant redovisas och placeras före i prioritet än din. Frågor innebära ett beslut fortfarande behöver göras, då det bestämmande personen tror att beslutet redan har gjorts, allt om dem och för deras bekvämlighet.
  • Styra människor antar ofta att de förstår hur du tänker, även när de faktiskt inte gör det. De kan bli frustrerad eftersom deras konstruerade bilden av er är i strid med vad du säger.
  • Frågor kan irritera en kontrollerande person eftersom de hellre vill vara i kontroll av förhör, inte någon annan.
  • Frågor kan kontrollera om en kontrollerande typ av person att frågeställaren är i behov av vägledning och kontroll, eftersom de inte vet svaret. Detta kan faktiskt bli värre med tiden eftersom regulatorn försöker få den kontrollerade personen andra gissa hans eller hennes eget beslutsfattande förmågor.
 5. 5
  Lyssna efter komplimanger. Det är ofta så att folk med kontrollfrågor är inte särskilt bra på att ge uppriktiga komplimanger. De vill inte att du ska må bra om dig själv, eftersom det kan ta bort kontrollen och dra uppmärksamheten bort från dem. Komplimanger, när det ges, är handryggen, snarky och faktiskt peka på några fel eller defekt i den andra personen.
  • Till exempel: Cassie är Maya bästa källan för att må bra om sig själv, och hon gillar relief Cassie runt. Så, berättar Maya ofta Cassie att hon är en god vän, men aldrig går med på att kalla henne hennes bästa vän, även om Cassie ofta refererar till Maya som hennes bästis, på detta sätt, har Maya ut möjligheten men aldrig bekräftar det. Cassie har en stor kropp men Maya är irriterad av den uppmärksamhet som pojkarna ger henne, så Maya berättar ständigt Cassie att medan hon har en tillräckligt bra kropp, borde hon inte stoltsera hennes utseende eftersom pojkarna talar redan om henne bakom hennes rygg.
  • Se upp om du är väldigt attraktiv och kontrollerande personen inte är mycket attraktiv. I denna situation är det möjligt för en kontrollerande person att göra ditt liv eländigt. Ditt utseende kommer att bli ett handikapp i ett kontrollmedel, för de kommer förmodligen att ha en svartsjuka problem och kommer att göra sitt yttersta för att minska ditt förtroende för ditt utseende. Till exempel kan en mor hotas av dotterns ungdom och försöka göra hennes dotter känner sjaskig och ointressant, även bistå denna genom att välja hennes kläder eller begränsa hennes förmåga att välja dem eller bära smink, etc. komplimanger sällan hända i situationen där det oattraktivt kontrollerande personen känner sig hotad av den andra personens attraktivitet, om något, kommer påminnelser om dina brister vara mycket mer troligt.
  • En kontrollerande person kan försöka styra hur du klär dig och prata, eller de kan även kritisera din åsikt.
 6. 6
  Var försiktig med varje person som verkar oförmögen att förstå eller acceptera ordet "nej." Styra eller inte, är den här personen ett problem men tillsammans med kontrollerande tendenser, och du är skyldig att vara promenerade över. Denna person kommer att tendera att insistera tills de bär ner dig och få dig att ge upp, ändra din bestämt nej till ett svagt ja, och lämnar dig känslan skuldtyngda och skämmas. Kom ihåg att det är din rätt att fatta beslut, även de som är i det negativa och som vägrar att göra vad den här personen frågar.
 7. 7
  Tänk på vad som händer när du vill vara dig själv eller göra din egen sak. Tycker du ofta själv förändra din egen personlighet, planer eller åsikter att passa någon annans, även om du är oftast en stark person? I så fall kanske du har arbetat med en kontrollerande person. När det gäller dig själv, här är några viktiga tips till att vara i position att bli kontrollerad:
  • Har ignorera personen, BAGATELLISERA eller åsidosätta dina egna erfarenheter eller uttryck för dina egna känslor? Controllers försöker definiera din verklighet. Om du säger att du är trött och det personen säger att du inte är, det är ett gott tecken att han eller hon är en kontrollerande person.
  • Tycker du ofta själv förväntas ändra dina planer för denna person? Låt oss säga att du har din dag allt planerat, och då du får ett telefonsamtal från en vän, och du berätta dina planer. Den person som vill gå in med dina planer, med undantag för att din tid inte fungerar bra för dem, eller kanske det inte är den plats de vill gå. Nästa sak som ni vet, har era planer förändrats helt. Du sluta se en film som du inte bryr dig att se, samtidigt som man egentligen inte bryr sig att gå.
 8. 8
  Granska hur denna person ser svåra situationer, ömsesidiga beslutsfattande eller ansvarsfrågor. Det är i dessa områden som du verkligen kan upptäcka den kontrollerande personen vid fullgas. Till skillnad från en mycket påstridig människa (som kan vara en smärta i sin egen rätt, men inte försöker styra, bara luft egna åsikter högljutt), saknar en kontrollerande person som förmågan att tolerera eller acceptera skillnader mellan er två. Faktum är kontrollerande person som söker alltid sätt att ändra någon del av din kärna drag eller personlighet, omforma dig som en del av deras svaga försök att kontrollera världen omkring dem. Även om det kan sägas att relationerna inte är demokratier, inte heller är de diktaturer. Det är viktigt att sträva efter en balans du är bekväm med i alla relationer och förmåga att kompromissa, tolerera, vara flexibel och ge och ta båda sätten är avgörande för sunda relationer.
  • De flesta människor som kontrollerar alltid kasta in argumentet orden, "du är problemet", eller "du har ett problem." Ingenting är någonsin deras fel.
  • Styra människor har ofta svårt att hantera problem objektivt och manipulera samtalet för att skylla på andra när deras egna misstag pekas ut. När detta händer, avsluta diskussionen utan att den kontrollerande personen att framgångsrikt flytta sin skuld till dig och / eller kredit från dig eller andra.
  • Om du verkligen älskar den här personen, den "binder" de har dig i kan vara ännu svårare att både se och fly från eftersom din kärlek håller försöker ursäkta sitt beteende.
  • Styra människor förnedra ofta eller kritisera andra som ett sätt att bygga upp sig och förekommer överlägsen och i kontroll. I själva verket är en kontrollerande person som är lätt att upptäcka från ständiga monolog om hur ruttet, dumt, ondska, löjligt, irriterande, etc. alla andra är (förmodligen de är aldrig någon av dessa saker).
 9. 9
  Titta på vad som händer runt dina andra relationer. När den kontrollerande personen är runt dina vänner och supportrar, se upp. Den styrande personen försöker ofta att orsaka problem mellan dig och dina vänner, sprida rykten, försöker skapa splittring (söndra och härska) och kommer även att berätta lögner (överdrifter att vara snällare) om du till dem eller om dem till dig, för att försöka att bryta ditt engagemang för dem. Det yttersta målet är att isolera dig från andra så att de kan få dig allt för sig själva, inuti den verklighet de försöker väva för dig. Var uppmärksam, alla försök att ta bort eller nedgradera dina vänner eller supportrar från ditt liv är en röd flagga.
  • Undvik samtal om interaktioner, ömsesidiga intressen och vänskap / relationer där du är i regulatorns närvaro. Du vet att det kommer att ställa dem och om du behöver ge intrycket att du är en eremit i deras närvaro, då är det bättre än att ha din rippade stödnätverk sank genom nedsättande och likgiltig kommentarer.
 10. 10
  Kolla in denna personens egna personliga vänskap. Styra människor har ofta inte nära vänner, och sällan är vänner med andra som är mer attraktiv, intelligent, eller omtyckt än de själva. De tenderar att vara avundsjuk på populära, framgångsrika människor, och kommer att kritisera dem som hålls i hög avseende av andra. En brist på nära vänner kan vara ett ytterligare tecken på deras oförmåga att tolerera andra och deras behov av att kontrollera relationer tätt.
  • Relationer och vänskap är inte byggda på vem som är i kontroll. De är ömsesidiga interaktioner baserade på delad ge och ta och alltid söker balans.
 11. 11
  Se upp för missbruk av administrativa eller social makt, även när det finns gemensamma rättigheter. En kontrollerande person som tenderar att hålla upp sociala och juridiska förbindelser (t.ex. hot om rättstvister, skilsmässa, manipulera äktenskap, rumskompis kontrakt hyresrätt, delade mobiltelefon planer, missbruk av delade kredit och liknande) - särskilt om administrativa rättigheter ingår. Även i sociala nätverk, kan man blockera och avblockera en person snarare än att ta bort anslutningen, som ett försök att styra en svår eller misslyckad relation.
  • Misstänkt överdriven generositet från en kontrollerande personlighet som ett försök att imponera och kontrollera dig. Genom att verka för att ge dig massor av saker, så att du alltid känner att du nytta på något sätt, du sluta känna som om du är skyldig dem något, kanske till och med lång sikt. De använder sedan denna skyldighet du känner mot dem styra dig.

Frigöra dig från en kontrollerande personlighet

 1. 1
  Acceptera den sanna naturen av denna person. Lita på dina känslor och försöka vara ärlig mot dig själv. Om du ser dessa symtom i en annan person och du känner ruttna runt dem, är det dags att ta itu med att ta bort dem från ditt liv eller hantera dem på olika sätt. Och vara snäll mot dig själv. Detta är inte tiden för gissla sig själv för att vara dum nog att falla för en kontrollerande persons upptåg, en kontrollerande relation kan smyga sig på dig omedvetet, insvepta i ett initialt intresse för dig och en skenbar omsorg för dig som vänder sig från all sötma och rosor i manipulativ kniv-vridning när regulatorn inser du "fångat."
  • Ju starkare en person som du är, kommer det hårdare en kontrollerande person som arbetar för att riva ner dig. Det är som en egotripp för dem. Med andra ord är detta en backhanded komplimang till dig, att du faktiskt är en stark och omtänksam person måltavla en beräknande person som strävar efter att få dina drag, men har inte fått modet.
  • Var inte rädd för att nå ut till andra som du lita på dina känslomässiga behov. Detta gör att du kan få ett mer hälsosamt perspektiv på ditt liv, liksom tvinga dig att söka din egen individualitet och självständighet från denna person. Inte ger en förklaring till denna person för ditt behov av dessa förändringar. Det bara kommer att åberopa fler försök till kontroll, eftersom de kommer att veta vad du håller på med och deras manipulationer kommer att segra. Bara göra ändringarna.
 2. 2
  Vara beredd att sätta gränser, att ordentligt göra och upprätthålla din punkt. Räkna med ord som "gör det", "säkert, skulle du måste hålla med detta", "om du lämnar, då...", "du måste...", etc. När du hör dessa typer av ord, inte ger dina gränser.
  • Bli inte förvånad av reaktioner på din ta bort dig själv från hans eller hennes kontroll. Vid reglering personligheter känsla förlust av kontroll, kan de psykiskt framkalla fysiska problem såsom rygg eller magont, huvudvärk, sorg / tårar, svimning eller nässelutslag. Detta är helt enkelt ett sätt att få kontroll över situationen igen genom att greppa om uppmärksamhet, medkänsla och omtanke om andra. Med alla medel släppa dem hos läkaren om du är orolig (ett bra sätt att sussing ut sina hypokondriska tendenser) men faller inte för det som ett sätt att stanna för att göra sin budgivning.
  • Styra människor är väldigt manipulativ, oavsett orsaken till deras behov av att kontrollera. De kommer inte att gilla det när du försöker stå upp för dig själv om något som är viktigt för dig. Försök alltid att hålla mig lugn i konfliktfyllda samtal och inte förlora din coola. Tänk på att de förmodligen kommer att du utmanar deras kontroll. Avsluta konversationer omedelbart - om de börjar bli verbalt våldsamma - antingen genom att lämna eller att säga adjö och hänga upp telefonen.
 3. 3
  Räkna med att behöva befria ditt sinne i en sådan relation, utan att förklara vad du gör eller hur. Du vet att den här personen har kontroll behov, men du behöver inte göra dem till en medbrottsling i "fixa controller". Inte bara kan du aldrig "fixa" en annan person om de är villiga att ändra, förklarar sig själv bara kommer att leda till mer manipulation. Minns alltid att problemet med kontrollen är deras och inte yours - förutom att arbeta runt och arbeta på dina egna mål, och naturligtvis gemensamma mål. Undvik att spela eller nämna kontrollen spelet (inte berätta vad du håller på med), i syfte att undvika ömma punkter eller argumentera över kontrollfrågor. På detta sätt, kan fred och samhörighet vara möjligt på mindre, eller angenämt problem.
 4. 4
  Vara trovärdig (rättvis och ärlig) men håll dina åsikter stängda ifrån detta faktum vridning, webb spinning manipulator. Regulatorn vill ofta att förpliktiga dig att frivilligt personlig information eller för att svara på frågor om mindre frågor som verkar vara fiskar efter dina dåliga erfarenheter, svagheter eller brister. Denna information kan komma att användas för att övertala eller spela psykningar med dig vid ett senare tillfälle (de har en mycket lång minne information upptäcktes på sådant fiske expeditioner).
 5. 5
  Bestäm dig för att distansera dig och om möjligt undvika denna person som du tror att du försöker styra dig. Du kan även välja att klippa ut dem i ditt liv, men det kan vara omöjligt om de är familjen, en nära anhörig eller en arbetskamrat. Några coping strategier inkluderar:
  • Att hålla alla interaktioner kort och koncist. Som med alla som buggar dig. Om detta inte är möjligt, fortsätt till nästa steg.
  • Undvik mingel, fusing och förvirrande individuella rättigheter och val, eller orimligt främja deras tendens att utöva kontroll över dig. Denna person vill finess eller direkt dina beslut bort från dina egna önskemål om utbildning, livsstil, karriär mål, etc. Genom att inte acceptera och uppskatta dina synpunkter om du instämmer helt, förnekar de din personlighet. Vända detta genom att helt enkelt säga att du uppskattar deras insatser, men att detta är hur det kommer att vara för dig och gå vidare och göra eller vara de saker som representerar dig.
 6. 6
  Ha compassionate avskildhet. Även om det är viktigt att vara medkännande, är det också viktigt att tas bort och att släppa taget om denna persons attityder, frågor och problem. De är inte din och du behöver inte (och förtjänar inte att) axla deras börda. Det är den roll som varje människa att lära sig att göra våra bättre sidor lysa och ursäkta någons kontrollerande beteende eftersom de har haft ett hårt liv eller vad helt enkelt fortsätter som möjliggör vad som egentligen är mycket dåligt beteende som skadar dem så mycket som det sårar dig. Genom medkännande lossnar, kan du bryr dig om dem som person utan att involvera dina egna känslor och vistas intrasslad i deras webb.
  • Läs några böcker om avskildhet. Det är inte något man kan lära sig under natten och du kommer att misslyckas en hel del att försöka lära sig det. Men du kommer också lära den med praxis och ju mer du övar lossnar, desto mer kommer du att upptäcka frihet och kommer att lära sig att låta andra vara utan att försöka rädda, rädda eller stötta dem. Även om det är inte lätt, det är lättare än att vara en känslomässig slav till någon annan hela ditt liv.

Tips

 • Det är troligt att en kontrollerande personen spelar man spel, i syfte att dölja detta stora fel att de har.
 • Var ytterst försiktig med dem hela tiden.
 • Om du är en stark, trygg person, kan du med tiden börjar känna lite konstigt om hur man kan aldrig vara rätt i mycket av något runt den här personen, särskilt om det är ett ämne som personen känner sig säker på att veta. Lyssna på dessa känslor, de är där för att vägleda dig. Om du inte lyssna på dem nu, i ett decennium eller så att du kan vara en tidigare skugga av den person du skulle bli. Låt inte det hända dig.
 • Särskild anmärkning: det finns en stor skillnad mellan att ha kontroll över sig själv, och att försöka kontrollera andra människor. Att ha god självkänsla är en bra sak, är den andra inte.
 • Följ ditt huvud och alltid vet när det är dags att gå bort.
 • Om du håller på att isoleras eller skjuts till att spendera tid med bara "sin" familj och vänner, som kan visa en brist på respekt för dina känslor eller önskningar.
 • Om du är en person som gillar att styra andra, ett steg tillbaka och ta en lång titt på den stress som du kan orsaka någon annan när du bryter ner din egen mentala hälsa / lycka.
 • Real beroende lockar codependents. Om du är handikappade eller har kroniska ekonomiska problem eller andra stora problem livet som behöver hjälp, kommer du nästan oundvikligen hamnar beroende på vissa bestämmande människor för överlevnad behov. Befriar dig från dem om de är ansvariga för dina förmåner eller sjukvård kan ta en hel del arbete. Dokument allt och söka samma tjänster eller bistånd från friskare människor. I åtminstone vissa ställen en tjänst som Adult Protective Services kan ingripa när social service arbetare, medicinsk människor eller hem vårdpersonal styr och begränsar ditt liv än vad dina ursprungliga problem orsakar.
 • Funktionshinder bör beaktas. Vissa personer med funktionshinder kan alltid ändra sina planer eller vara oförmögen att hänga med saker du vill göra. Om de säger "nej" till en massa saker och föreslå andra saker du kanske inte tycker om, titta på varför. Testa vänskap genom att ta upp frågor som är tydligt dina egna val - hår, kläder, åsikter som inte har något att göra med dem. Eftersom många människor har kemiska allergier till olika dofter och parfymer, om någon frågar du inte använda ett visst schampo eller ens inte använda dofter när du besöker dem, det är en fysisk gräns fråga snarare än ett yttrande från din parfym om de inte berätta för dig att du har att använda doften av deras val istället.

Varningar

 • Kom ihåg: vi lära människor att behandla oss. Om du befinner dig ständigt "ge in" till den andra personen på saker som är viktiga för dig, då du inte är dig själv, men håller på att kontrolleras.
 • Ju längre du tillåter andra människor att kontrollera dig, det svagare du kan bli. Med tiden kan detta svagare själv bli din nya personlighet och det kan vara drömlikt att komma ihåg din tidigare stark självkänsla.
 • Styra människor kommer ofta låtsas vänlighet att få de saker de vill. Låt aldrig "nice" beteende lura dig, bara ignorera dem och gå vidare.
 • Ställ rader fasta gränsen för vad som är och inte är acceptabelt för dig när du arbetar med en kontrollerande person. De kommer att driva dessa gränser för att testa dig. Håll fast och inte tillbaka.
 • Om du hittar dig själv att ändra dina intressen till dem av den andra personen eller ge upp tidigare fritidsintressen eller vänner, är du förmodligen i ett kontrollmedel.
 • Se upp för människor som försöker spela på den känslomässiga sidan av dig att vinna ditt förtroende tidigt i vänskap. Saker som talar om vad ett hårt liv som de hade eftersom de var mobbade sex år sedan, men de känner att de bara kan lita på dig och berätta detta, försöker få dig att berätta dina dåliga erfarenheter. Sedan efter de ta reda på vad andra har sagt eller gjort för att skada dig, kommer de att ta upp det hela tiden som: "Hur kändes det när du blev lurad på Tycker du inte att du gjorde något för att förtjäna det?" De kommer att verka uppriktig och omtänksam i början, men sedan de sätta upp det och använda den för att subtilt förolämpa dig tills du håller med dem. Detta är en slags sinne spel, påverka dig att tänka på dig själv hur de vill att du ska. Du kommer ofta känna dig upprörd, arg och tömd efter en konversation och sedan kommer de att försöka övertala dig att göra andra saker som de vet att du inte gillar. Du kan se skillnaden mellan detta och hälsosam delning eftersom efter att dela ömsesidiga smärtsamma upplevelser, både människor brukar komma undan mår bättre och känner sig förstådd. När det inte är som att leta efter de kontrollerande spelen person sinne.