Wka

Hur man handskas med en kontrollerande person som

Det är inte lätt att hantera eller klara av en kontrollerande person. Och det är, framför allt, inte lätt att klara med att det är någon som du bryr dig om. Ändå bör en person inte helt förblindad av kärlek. Ingen förtjänar eller vill styras. Om de gör det, de kan ha problem som de måste ta itu med. I livet kommer du att stöta på en hel del. Dock försöker hårt att inte låta det hindra dig från att fortsätta och bara vara dig själv. Låt folk se dig för vem du är på insidan, snarare än beslutar utifrån vad som visas på utsidan. Kanske den här artikeln kommer att hjälpa andra att hantera kontrollera människor. Det finns en hel del av dem där ute. Och även om ingen har alla svaren på hur man handskas med dem, har vissa människor lyckats klara de som de har kört över. Förstå att "Styra person" är en kod för "Codependent person", och hantera människor med denna folksjukdom kan vara nästan omöjligt-"styrning" i dag kommer bara sannolikt förvandlas till något annat Codependent beteende i morgon, det vill säga "manipulativa", " mobbning ", eller andra" aggressiva "beteenden, eller" passiva "motsvarigheter. Läs "Codependent inte mer", ett banbrytande arbete i frågan, eller söka andra resurser, såsom en Coda möte, för mer information.

Steg

Hur man handskas med en kontrollerande person som. Inse att du har att göra med en kontrollerande person för att bekämpa sin ställning för att de vill kunna ta kontroll över dig.
Hur man handskas med en kontrollerande person som. Inse att du har att göra med en kontrollerande person för att bekämpa sin ställning för att de vill kunna ta kontroll över dig.
 1. 1
  Inse att du har att göra med en kontrollerande person för att bekämpa sin ställning för att de vill kunna ta kontroll över dig.
 2. 2
  Stå fast vid det faktum att du inte kommer att styras.
 3. 3
  Arbeta tillsammans. I varje relation eller äktenskap, är samarbetet mycket viktigt. Det betyder inte att vare sig personen är Herre och Mästare, ej heller skall någon av er vill vara. Det hjälper inte att bygga en stark relation.
 4. 4
  Påpeka att den kontrollerande personen att deras sätt är betonar dig eller att du känner dig obekväm.
 5. 5
  Låt dem veta att du inte behöver en annan förälder, att du har föräldrar redan.
 6. 6
  Bekräfta det faktum att du inte är ett barn, och att vara individuell och ansvarig för sina egna beslut är vad vuxenlivet handlar om.
 7. 7
  Håll dig borta från deras uppenbarligen blinda argument. Genom att engagera sig i ett argument som är naturligtvis dumt, ge dig deras ibland löjliga uttalanden giltighet. Svara med "nonsens!"
 8. 8
  Var stark så deras problem inte blir din.
 9. 9
  Inse att du inte är den med problem, gör du en insats för att kommunicera dina känslor i hopp om att underlätta ett svar till din fördel.
 10. 10
  Gör saker som du tycker om, även om den styrande personen du bryr dig om är inte stödjande som du gör dem. (Utdrag deras stöd är ett sätt att avskräcka dig från att göra saker utan honom eller henne, förstärka den meningen att du behöver den här personen för att ha en trevlig tid, snarare än den friskare känsla av bara vill dela saker med honom eller henne).
 11. 11
  Spendera så mycket tid som du kan bort från kontrollerande människor, för du behöver denna paus.
 12. 12
  Om du har gjort planer, låt inte någon annan få dig att bryta dem.
 13. 13
  Klappa dig själv på ryggen genom att låta en kontrollerande person som vet om de bra beslut som du gör själv.
 14. 14
  Lämnar rummet kan vara bäst om du får ingenstans i en konversation. Vill inte tillgripa sarkasm eller spela in sitt spel. Behåll din egen värdighet.
 15. 15
  Kom ihåg att i konfliktfyllda samtal, kommer den kontrollerande personen sannolikt blivit mycket manipulativ och vända på konflikten är ditt fel och kommer att försöka vinna din sympati genom att gråta eller byter ämne till något helt annat än det aktuella ämnet. Försök att hålla dig fokuserad och berätta för dem att stanna i ämnet till hands. Om han eller hon kvarstår, säger att du kommer tillbaka till den nya diskussionen vid ett senare tillfälle, och inrikta dem på det omedelbara problemet. Om det inte fungerar, avsluta samtalet omedelbart. Styra människor försöker ofta att eskalera eller förlänga konflikter eftersom det verkar ha effekten av att bära ner dig så att de får som de vill i slutändan. Det är bättre att avsluta konflikten plötsligt, eftersom detta är en du kommer inte att vinna.

Tips

 • Lämna din kompis en enkel lapp på din vistelseort, men inte agera som man måste slå in på en klocka. Din skyldighet är att vara hänsynsfull och ansvarsfullt så att din älskade inte oroa sig i onödan, men du är vuxen och bör kunna komma och gå som du vill inom rimliga gränser.
 • Låt inte någon annan berätta för dig hur du hanterar eller spendera dina egna pengar, såvida du inte har anställt någon för att hantera det. I ett äktenskap bör båda parter att besluta lika hur pengarna fördelas, och det är alltid förhandlingsbart.
 • Minns att det är i din makt för att sätta gränser på er relation. Om du ställer in en ton som låter annan att kontrollera dig, kan det vara mycket svårt att få en partner som har varit vana vid att få hans eller hennes sätt med er att förstå att du nu vill göra dina egna beslut. Om du ställer en sund, självständig ton i början, kommer din relation med denna personen gå mycket smidigare.
 • Låt inte någon annan leva ditt liv för dig, hantera det själv.
 • Håll fokus på positiva saker, för det kommer att hjälpa dig att hantera.
 • Låt inte någon att tala till dig, för det är förnedrande och en form av tankekontroll.

Varningar

 • En kontrollerande person som förefaller att vara charmiga, toleranta och lättsamma runt andra människor. Men med dig att de är otåliga och en tyrann. Så se upp för dessa tecken.
 • Styra och / eller manipulativa relationer kan hanteras ibland, men om du inte lyckas stå emot kontrollen, eller om personen är extremt viljestark och ihållande, kan dessa relationer vara mycket destruktivt för dina andra relationer med familj och vänner.
 • Inte alla kan hantera vissa typer av människor. Så använd ditt eget omdöme om tillvägagångssättet som du bör ta.