Wka

Hur kan man vara en bra bästa vän

Vill du bli en super bästa vän, men vet inte hur eller var jag ska börja den perfekta vänskap? Har du fallit ut med din bästa kompis och vill bevisa hur bra du kan bli om de ska förlåta dig? Oavsett anledning, kommer den här artikeln hjälper dig att bli en bra bästa vän.

Steg

Hur kan man vara en bra bästa vän. Bli din egen bästa vän först.
Hur kan man vara en bra bästa vän. Bli din egen bästa vän först.

Del 1: respektera dig själv

 1. 1
  Bli din egen bästa vän först. Lär dig att respektera dig själv. Bestäm vad gränserna är viktigt för dig och respekterar dem. Förstå vilka värden är viktiga för dig, och hålla fast vid dem. Sök upp andra som hedrar dessa värden.
  • Nära relationer med andra människor - oavsett om det är en romantisk relation eller en intim vänskap - lär oss mycket om oss själva. Var inte rädd för att lära sig om sig själv. Om du inte gillar vem du är, är det svårt för andra människor att tycka om dig.
  • Döm inte dig själv för hårt. Det är lätt att hålla oss till en riktigt hög standard ibland, en standard som är omöjlig att upprätthålla. Om du är en perfektionist, lära sig att vara lite förlåtande mot dig själv.
  • Var inte rädd för att vara sårbar. Alla mår sårbar om vissa saker, eller hur? Var inte rädd att visa dina bästa vänner de delar av dig själv som är sårbara. De kommer inte att bry sig, och om de gör det, kan de inte vara rätt vän för dig.
 2. 2
  Var dig själv. Att vara sig själv runt någon är en del av det som gör dig killar bästa vänner. Du är vem du är, och din bästa vän kommer att acceptera det. Att vara "falska" kan leda dig att förlora din bästa vän. Bli bästa vän med någon som du vet att du kan vara dig själv runt, eftersom det inte är värt det att försöka vara någon du inte är så att du kan komma närmare någon.
  • Inte hålla saker i. Om du känner dig obekväm eller har hårda känslor mot din bästa vän, prata om det med dem. Gör det bekvämt, och ni båda går igenom vått och torrt tillsammans.

Del 2: Skapa förtroendefulla och lojalitet

 1. 1
  Litar på varandra. Du kan finna det svårt i livet och tror att det är omöjligt att hålla din bästa vän glad. Att vara en bra bästa vän verkligen inte ta mycket. Allt du behöver göra egentligen är att du både kan lita på varandra om verkligt viktiga frågor.
  • Inse att din bästa vän kan ha andra vänner. Lita på att du är verkligen viktigt för honom eller henne och låt din bästa vän ha ett socialt liv utanför dig. Kärlek mellan vänner är aldrig svartsjuk.
  • Förvara inte hemligheter. Vara öppen om vad som händer i ditt liv och vad du hör om andra människor. Om du inte vill prata om någonting, ta inte upp det i första hand. Om din bästa kompis insisterar på hörsel och du fortfarande inte vill prata om det, säger: "Du vet att du är min bästa vän, om jag skulle berätta för någon, skulle det vara du Men jag är bara inte. bekväm med att prata om det med någon. Jag lovar att du kommer att vara den första som får veta när jag är redo prata, okej? "
  • Vet att du förmodligen kommer att gå igenom tuffa fläckar. Tänk dock att man ibland måste ge dem lite utrymme så att de kan få tid ensam och tänka igenom saker och ting. Att vara en bästa vän betyder förståelse när lite tid ensam är en bra sak.
 2. 2
  Vara trovärdig. Om de berätta en hemlighet, se till att hålla det. Aldrig någonsin, någonsin, berättar någon en hemlighet din vän ville att du skulle hålla. Inte ens läcka ut till någon som du vet att du kan lita på. En hemlighet är en hemlighet.
  • Håll ditt ord. Om du säger att du ska göra något, gör det. Följ igenom med det. Du vet vad de säger: Talk är billigt. Låt din bästa vän vet att om du säger att du ska göra något, du gör inte någonsin tillbaka borta.
  • Gör inte skvallra om din bästa vän. Säg inte något som kan förvandlas till ett rykte. Till exempel, om de hade en crush på en söt kille / tjej, skulle de förmodligen bli generad om du sa någon. Se till att du vet att din bästa vän är okej med det om du vill berätta för andra människor. Saker som detta är ibland svårt att göra, men om du vill ha en fast vänskap du måste vara villig att göra dem.
 3. 3
  Var lojal. Stick upp för din vän när de behöver det. Respektera dessa tider när de måste hålla upp för sig själva. Lita på din vän och tillåt dig att vara sårbar med dem. Genom ups, downs, och motsättningar, kommer du fortfarande försöka arbeta saker och vara deras vän, verkligen visa din lojalitet.
  • Säg "nej" när du behöver medan det fortfarande är deras vän. En vän till integritet är av stort värde. Berätta för dem respektfullt när du tror att de har fel. Resan i livet handlar om att lära av sina misstag, inte alltid behöva vara rätt.
  • När ni två slåss, försöka arbeta saker så alla är nöjda. Säg inte elaka saker, om det är rätt i ansiktet eller genom en text. Be om ursäkt, men förstår att det kan ta lite tid att komma över det som hänt. Låt dem svalna och prata med dig när de är redo - inte när du är klar.
  • Kom igenom i kopplingen. När din vän verkligen behöver något gjort, eller en tjänst, finnas där för dem. Hjälp ut. Tänk på hur mycket de skulle uppskatta det. Du vet aldrig när du kommer att vara fastnat mellan en sten och en hård plats och kanske behöver någon (en god vän, kanske?) För att hjälpa er ut.
 4. 4
  Stick upp för din bästa vän. Sitter och tittar på din bästa vän få plockas på eller retad är definitivt inte kommer att tjäna dig en brownie emblem! Om din bästa vän ska gifta allvarligt mobbad och du är rädd att du ska få ont om du får delta, och sedan få hjälp av en lärare eller föräldrar. Om du kan hålla dig till dem utan att bli skadat dig själv, se till att du gör det. Föreställ dig hur du skulle känna dig om du var plockade på och en vän berättade för alla att hålla käften och rensa bort.
  • Om du eller din kompis konsekvent har problem med en annan person, försök att inte vara barnslig eller omogen om det. Gör inte pojkstreck dem eller genera dem, tyvärr, kommer att bara göra saken värre. Tipsa en vuxen vad som händer, eller helt enkelt ignorera dem. Folk hatar att ignoreras, och så småningom tappar intresset för dig.

Del 3: spendera tid tillsammans

 1. 1
  Tillbringa tid tillsammans. Häng ut på helgerna eller planerar aktiviteter tillsammans då och då, göra lite läxor tillsammans, och chatta under paus i skolan. Du behöver inte bo i varandras fickor, men se till att du spenderar lite kvalitetstid tillsammans med din bästa vän för att göra vänskap växa och bli starkare.
  • Vet att du antagligen blir tvungen att offra en del av din tid och kanske ansträngning att vara med din bästa vän. Det ska kännas som något du vill göra, även när det är svårt.
  • Bjud in andra människor att umgås med dig. Att vara bästa vänner betyder inte att du måste isolera er från andra folk. Ibland är det skönt att vara ensam, att du inte behöver någon annan för att ha roligt tillsammans. Andra gånger är din njutning ökas genom att inkludera andra människor in i fållan.
 2. 2
  Dela skrattar. Det finns inget som skrattar och ler för att föra samman människor. Dessutom, när de är riktigt vänner, kan ni skratta åt den dummaste, minsta, konstigaste saker och det spelar egentligen ingen roll. Ta tid av din dag för att uppskatta de roliga sakerna i livet.
 3. 3
  Lär dig att lyssna. Ingen gillar en bästa vän som bara pratar och pratar, men aldrig lyssnar. Om du är en pratkvarn, försöka utveckla god förmåga att lyssna. När din bästa vän säger något, lyssna noga och säga något. Säg inte bara "ja" och gå vidare. Avbryt inte eller rastlösa kontinuerligt medan de pratar med dig. Om de frågar om råd, lyssna noga och ge dem det bästa råd du kan. Det kommer att tjäna dig respekt och naturligtvis, få dem att komma till dig mer.
  • Vara en aktiv lyssnare. Att vara en aktiv lyssnare innebär att läsa mellan raderna. Ibland innebär det att veta vad den andra personen känner eller tänker innan de gör. Om du är en aktiv lyssnare, kanske du vet vem din vän gillar innan de gör.
  • Veta när inte prata. Det finns ett gammalt talesätt ute: De dumma person talar, den kloka personen lyssnar. Medan det är definitivt en överdrift, har det någon sanning i det. Börja att känna sig bekväm att bara vara med din bestie, inte ständigt behöva prata för att fylla tystnaden.

Del 4: ta hand om varandra

 1. 1
  Bry dig om din bästa vän. Om din bästa vän är upprörd, fråga dem vad som är fel. De kanske inte berätta för dig direkt, men de borde i slutändan. Om de inte berätta för dig, bli inte arg på dem: Förstå att vissa saker är privata, och litar på att de skulle vara lika tålmodig med dig om du var i deras skor.
  • Om en pojke eller flicka har upprört dem, berätta för dem att inte oroa dig eftersom du är där för dem och du kommer inte någon där. Tala också om för dem att det finns många fler pojkar eller flickor där ute bara väntar på att möta kärleken i sitt liv. Försäkra din bästa vän att de kommer att hitta någon som älskar dem för den de är.
  • Påminn dig själv om att ge en hjälpande hand till din bästa vän egentligen inte kostar dig något. Det kan inte vara lätt att ständigt trösta dem eller hitta råd att ge, men vet att din bästa vän skulle göra samma sak för dig i din tid av behovet.
  • Om din vän är borta från hemmet, skicka dem kort eller paket vård för att visa att du bryr dig. Om de är sjuka, ringa dem och fråga hur de gör. Visa dem att du uppskattar deras närvaro i ditt liv. Skriv dem konstaterar att visa att du bryr dig och är tacksam för dem, och fråga om deras liv. Dela dina egna berättelser, men se till att du har tid för dem.
 2. 2
  Lära känna sin familj. Våra familjer är väldigt viktigt för oss, även om de ibland kan vara irriterande, oförskämd och irriterande. Lär känna din bästa väns familj visar dem att du uppskattar var de kommer ifrån, och att du är intresserad av att veta de människor som är värdefulla i sitt liv.

Del 5: att vara realistisk med varandra

 1. 1
  Undvik förväntningarna. Om du antar att du vet vad bästa vänners roller är, kan du få besvikna och frustrerade. Bästa vänner är de mest värdefulla vänner du har, men de kan inte hjälpa eller stödja dig i varje aspekt av ditt liv. Förvänta dig inte att alltid vara där, eller förvänta sig att säga det du vill höra. Om du ställer förväntningar på dina bästa vänner som är för hög, kommer det lämnar bara dig besviken och besegrad.
  • Bli din egen vaktmästare. Detta kommer tillbaka till att vara din egen bästa vän och ta hand om dig själv. Om du tar hand om dig själv, kommer du aldrig sätta din vän i en position där han / hon har att komma in och rädda dig. Om du aldrig sätta din vän i detta läge, kommer du aldrig besviken.
 2. 2
  Ibland bästa vänner växer ifrån varandra. Det är naturligt att sluta ha kemi med en viss person. Om du växer ifrån varandra, av någon anledning, bara vara glad för de goda tiderna, och vet hur lycklig du skulle ha den stora personen vara en del av ditt liv.
  • Om ingen av er göra ett försök att få ihop, eller om du får i slagsmål med dem utan anledning, då kanske du inte har tänkt att vara bästa vänner. Det är inte någons fel. Kanske ni två är alltför lika varandra. Vem vet? Du kanske bara behöver en paus från varandra under några veckor.
  • Alltid behandla din vän med respekt, även om du växer ifrån varandra. Var inte arg på dem, det är verkligen inte värt att hålla alla att ilska inlåst inuti. Var artig, vänlig och respektfull om du har en faller isär. Du vet aldrig när saker och ting kan förändras.
 3. 3
  Låt din vän har andra vänner också. Om din bästa vän plockar en annan vän över dig, försök att vara vän med sin kompis också. Kanske ni kan vara en grupp vänner! Alla är alltid på jakt efter nya vänner. Men aldrig, aldrig lämna det gamla, din lojalitet är vad den andra personen förväntar sig och räknar på varje dag.

Tips

 • Försök att lösa problem med vänner under tuffa tider. Inse att det kan ta lite tid.
 • Aldrig skvaller om din vän, annars kan du inte lita på längre. Vänskap växer när du vet att du har någon som litar på dig och alltid förstår.
 • Respektera din väns åsikt. Lägg inte ner dem.
 • Var där för din bästa vän oavsett vad och alltid förlåta dem.
 • Allvarligt aldrig någonsin prata om dem till en annan vän på ett dåligt sätt! Det kommer att såra deras känslor, och de kanske inte vill lita på dig längre.
 • Behandla din vän som du skulle vilja bli behandlad. Inte behandla dem ovanför eller under dig - behandla dem som en lika stor!
 • Ge dem en överraskning när det är deras födelsedag och kanske ha en sleepover om din bestfriend är en girl.Give den bästa presenten till din bestfriend om det är deras födelsedag.
 • Kom ihåg, är en vän en present till dig. Du bör hålla dig till dem när de har problem. Du måste fråga dem vilka problem de har. Du kan inte bara pladder bort och säga saker om dem eftersom de aldrig sagt något.
 • Acceptera dem för vem de är. Försök inte att ändra dem och inte döma dem.
 • Respektera din bästa vän och aldrig låta honom eller henne. Vara med dem alltid. Och omsorg till fullo.
 • Ha ögonkontakt när du pratar med din vän. Hålla konversationen livlig.
 • Om du vet att din vän ska missbrukas eller ont, berättar en lärare eller en pålitlig vuxen. Om det finns saker som händer som allvarligt skadar dem och de säger inte någonting, måste du berätta för en pålitlig vuxen.
 • Ta inte din ilska ut på din bästa vän.
 • När din kompis pratar, inte avbryta dem.
 • Om de rör sig, hålla ständig, nära kontakt. E-posta dem, text dem - allt för att hålla din vänskap kommer! Skicka brev och dagar planerar att gå samman.
 • Se till att din vän vet att du bryr dig om dem och njuta av att ha dem runt.
 • Kom ihåg att tala om ämnen som är bekväm för din vän. Pop i en enstaka fråga medan de pratar så de känns som att du verkligen bryr dig och lyssnar. Var inte nyfiken, men var i vad din vän säger!
 • Gå inte runt att köpa en massa presenter till dem. Din bästa vän kanske inte har tillräckligt med pengar för att köpa presenter tillbaka till dig. Det skulle kunna få dem att må dåligt.
 • Ibland kan irritera dig, även dina bästa vänner. I tider som dessa, kom bara ihåg att du är bästa vänner, och hålla huvudet kallt. Annars kan du förlora dem.
 • Försök att alltid hålla sig till ditt ord, men om en familj nödsituation kommer upp, kan du behöva bryta den. Om du har en god vän, han / hon kommer att förstå, men inte kommit med denna ursäkt för många gånger - annars kommer din väns förtroende börjar upplösas.