Wka

Hur man har ett socialt liv

Ibland kan det vara svårt att få vänner, att inte tala om att starta en konversation och hålla en går. Om du vill bygga ett socialt liv som du är nöjd med, har den här artikeln förslag för dig.

Steg

Hur man har ett socialt liv. Ta hand om grunderna!
Hur man har ett socialt liv. Ta hand om grunderna!
 1. 1
  Ta hand om grunderna! Stå rakt, le ett äkta leende, undvika att se kallt och ouppnåeligt, ta hand om er, komma ihåg namn, osv! Ni har säkert hört dessa någonstans. Dessa är de grundläggande saker, men ensam inte få dig någonstans djupare än ytan när man möter människor.
 2. 2
  Bli mer självmedvetna innan hand. Bli medveten om dina varma knappar, saker som få under huden (att ympa eller förbereda dig mot subtila tjuvnyp). Bli medveten om oadresserade, obekräftade känslor som kan ha varit stör dig. Bli medveten om dina tankemönster, den typ av tänkande du deltar i regelbundet. Bli medveten om stunder när de krypa eller rusa in Bli medveten om ditt beteende och vara din egen spegel, titta på dig själv varje ögonblick ur ditt inre öga som från en utomstående perspektiv, utan självmedvetenhet, med friliggande självkännedom, korrigera själv på fluga både insidan och utsidan. Detta tar tid, alltför. Var medveten om dig själv även när du är ensam, även under oviktiga händelser. Gör detta till en vana.
 3. 3
  Var vänliga att alla, även de människor du inte kunde ge ett dugg om. Projekt bra vibbar. Ibland, även hålla en smart kommentar till dig själv kan spara din hals. Skratta på skämt som konstig tjej i din matematik klass kan tyckas ett slöseri med tid, men man vet aldrig - kanske du undrar varför du agerar trevligt mot henne, men hon kunde sticka upp för dig när du behöver det. Så även om det kan tyckas meningslöst, åtminstone vara civila till alla. Gör inte narr av någon utan anledning - det ska reflektera tillbaka på dig förr eller senare. Inte döma en bok efter omslaget.
  • Detta sagt, tänka också att du behöver inte och bör inte försöka att umgås med varje grupp som kommer.
  • Om du inte bryr dig så mycket om någon, vara artig men inte vilseleder dem och vatten ner vad du behöver säga.
  • Inte varje sten döljer en fläck av guld, heller, ha det i åtanke. Ibland människor är så ouppnåeligt och obehagligt som de verkar.
  • Om du får en otäck gut känsla om någon, lyssna på den, även om du inte objektivt kan verifiera varför. Ditt undermedvetna kan bearbeta information snabbare än ditt medvetande och talar till er i rösten på din intuition. De behöver inte nödvändigtvis visa sig vara en aggressiv eller manipulativa personlighet eller spela en con spel på dig. De kan bara vara riktigt konstigt på fel sätt (s), har en falsk sätt att presentera sig själva, har psykiska brister, har allvarliga olösta emotionella problem eller vara instabil, men i alla fall du kan hitta dig själv lider av en huvudvärk om du bor kring vissa typer av människor för länge eller få alltför involverad med dem. Det är ett säkert antagande att människor inte förändras. Vissa människor är bara ett slöseri med din tid.
 4. 4
  Lär dig konsten att göra ett bra samtal. Ett bra tips för att ha ett bra samtal är att lära sig om olika människor och deras intressen, och försöka komma ihåg dem. Sedan, när du pratar med den personen, uppfostra sina intressen eller saker du vet gör dem skratta. Prata inte om det coola nya butiken som öppnade - bara ta upp det med de shopaholics och gossipers, kanske. Använd din hjärna. Om du inte kan komma på något att prata om, ge personen en ovanlig - i stället för, "Jag gillar ditt hår" (så gammal!), Kanske något i stil med "Du vet, dina ögonfransar är verkligen söt - de är så lång och tjock! " skulle vara en bra sak att säga. Även om det inte startar en konversation, kommer den personen tror inte att du är tråkig eller menar.
 5. 5
  Lär dig att känna igen rätt vibe innan han eller startar en konversation eller under den. Om någon verkar nöjd, skulle du inte belastar dem genom att prata om död, blod, döskallar, knivar, begravningar och allt skrämmande grejer. Likaså om någon verkar ledsen, skulle du spotta inte ut en slumpmässig cheesy one-liner från din favorit actionfilm och håll en cheesy tal om kraften i vänskap. Vänligen spara både av dig från förlägenhet.
 6. 6
  Gå med massor av klubbar och sport. Okej, loggar inte upp för saker du hatar eller platta själv ute och arbetar varje natt, men registrera dig för minst två aktiviteter efter skolan. Gå med i fotbollslaget, schackklubben, cheerleading. Allt som du finner utmanande, spännande och roligt. Du kommer att få massor av nya vänner, lära sig massor av nya kunskaper och ha kul. En total win - win situation! Även om du inte gör så mycket vänner som du hoppades du skulle, åtminstone skulle fler människor känner igen och vet ni. Ännu bättre, skulle en del av dem har en gemensam grund med dig, vilket gör det lättare att närma sig dem. Det är alltid coolt.
 7. 7
  Ta ett intresse för alla. Oavsett vem de är, hur de ser ut, eller var de kommer ifrån. Låta folk veta att du är genuint intresserad av dem och deras liv kommer att lysa upp sin dag, få dem ur sina skal, och få dem att inse att du är en trevlig person och prata med dig mer. Även om någon är ett fan av något du personligen är inte förtjust i, hålla munnen stängd och åtminstone verka intresserad. Var verkligen glad för andras lycka och goda happenings, och inte vara avundsjuk. Jämföra dig med andra och att vilja det de har är ett osunt sätt att leva. Älska dig själv och älska andra. Vara intresserad av dem och deras liv. Du får lära dig några nya saker, göra några vänner och kanske även utveckla en ny hobby!
  • Undantag! Anti-social, uptight människor med outsägliga motbjudande auror som aldrig svarar på mjuka förfrågningar om samtal eller låta folk i närheten av dem. Dessa extrema fall du har liten eller ingen möjlighet att vinna med, vilket är grymt, men du bara måste acceptera.
 8. 8
  Acceptera att ibland människor inte spela spratt med dig eller agera tufft att hantera. Det är normalt att känna frustration när någon vägrar att samarbeta med dig, försöker att göra din hud krypa utan lätt förnimbar orsak eller vänder ouppnåeligt i ett pulsslag. Dessa typer av fall gör, tyvärr hända ganska mycket alla, vare sig de vill det eller inte. Låsa dig i ditt hus och undvika utomhus är inte ett svar, för innan länge det kommer att leda till isolering och så många kan erkänna, som inte kommer att göra något bra för social kompetens. Det finns några tips.
  • Inse när och var du är mest sannolikt att möta dem och gör ditt bästa för att undvika dem. Naturligtvis hjälper det inte 100%, men minskar stressen för att behöva handskas med dem non-stop.
  • Aldrig vara otrevlig mot dem, även om de var oförskämd till dig.
  • Fråga råd från någon du litar på och tycker har erfarenhet teser slags människor eller instanser. Du kan inte riktigt få de svar du vill, men du kan få tips om var du ska leta efter nästa.
  • Tänk på att, även om de inte motiverar något, folk har motiv av sina egna. Även om det inte alltid medvetna.

Tips

 • Vara modig och hålla leende.
 • Öva ett bra samtal genom att tala i en spegel, talar oftare med människor som du redan är bekant med, eller helt enkelt tänka på vad man kan säga över natten innan du börjar prata.
 • Bjud in folk till din nuvarande konversationen, om du vet den andra personen / folk skulle känna sig bekväm med det. Till exempel, om du pratar utanför och du ser en vän promenad genom, gå, "Hej, (namn)! Vad gör du? Har tid för en liten pratstund?" Sedan uppdatera honom / henne på din konversation om han / hon säger ja. Hjälp till att göra människor att känna sig välkomna att chatta, särskilt de som är blyg.
 • Även om du vill bo obemärkt på partier av någon anledning (som att vilja undvika en viss person), inte vara en panelhöna. Häng inte ensam längs väggen och tyvärr / broodingly / creepily stirra på distans. Folk kommer att märka dig - på ett felaktigt sätt! - Och tror att du är en av de tidigare nämnda läskiga utstötta. Få människor kan berätta isär kyla och blyghet. Det kan vara svårt att återhämta sig från den typen av bild (även möjligt med ansträngning och support). Dock är den bästa taktiken för att undvika att åberopa att spöklik bild i människors sinnen i första hand.
  • Avbryt aldrig en konversation med en blomstrande röst. Det ursinniga människor! Ofta även väcker förbittring och gör dem tänka på dig som en ära hog eller en en ouppfostrad lout. Om du har en livlig, flamboyant personlighet, vänta på rätt tid, på rätt plats och rätt person.
 • Var kreativ!
 • Känn dig inte obekväm eftersom du tror att du sätter folk i en besvärlig situation. Det är bara att göra saker värre! Bara observera hur den andra personen talar, lyssna på vad de säger och har några svar till hands för att rädda en situation!
 • Vara en smidig talker! Var trevligt, men inte så mycket så att du inte försvara dig mot mobbare. Var noga med att ha några bra återkomster upp ärmen, bara i fallet.

Varningar

 • Inte överens om allt, men inte oense antingen bara för fan av det.
 • Har aldrig vara desperat. Om någon behandlar dig illa, gå inte springa efter dem eftersom du vill ha ett socialt liv. Det gör bara andra människor tycker att du ska låta dem gå över dig, och du kommer att förlora respekt. Dålig idé.
 • Inte berömma människor 24/7. Det är trevligt, men efter ett tag kommer du att verka som 1. en suga upp, 2. någon verkligen desperat, 3. en konstig person som gör en levande av komplimanger människor eller i värsta fall 4. en kuslig, skumma sleaze med en baktanke. Komplimang på saker du verkligen tycker förtjänar en komplimang, och gör det inte hela tiden.
 • Inte bara titta på en person när du pratar med en hel grupp. Titta runt på alla andra ytor.
 • Stoltserar rekommenderas inte, speciellt om du möter en ny person. Mest troligt att du kommer att upplevas som en dåre desperat att imponera och hitta företag.
 • Förvänta dig inte något från någon. Inte ens ett svar på en komplimang.
 • Medan säga "ja" kan öppna många möjligheter att ha roligare (till exempel gå till ett college fest efter att bli inbjuden) och gå vidare i livet, är det lika viktigt att veta när man ska säga nej. Du skulle aldrig strimma i mitten på skolan korridoren bara för att vinna ett vad, skulle du?
 • Detta kan ta lite tid och en del hårt arbete, men ge inte upp. Bra saker kan komma med prislappar.
 • Prata med folk, inte dem. Någonsin träffat en person, som inte kunde tycks tala utan att skrika att vara högljudd och diktatorisk? Tyckte du känner att du skulle vilja träffa dem igen? Nej..? Exakt!