Wka

Hur handskas man med en svår make

Att handskas med en person som hela tiden håller klaga och är mycket kritisk till allt du gör kan vara mycket svårt och kan leda till en hel del mental stress. Följ stegen ovan för att ta itu med sådana människor.

Steg

Hur handskas man med en svår make. Tycker synd om din make.
Hur handskas man med en svår make. Tycker synd om din make.
 1. 1
  Var positiv: Det är mycket viktigt att du alltid hålla en positiv attityd om saker. Låt dig inte påverkas av dina partners negativt och kritiskt tänkande.
 2. 2
  Tycker synd om din make: Kom ihåg att om en person är alltid klagar eller vara kritisk om det mesta i livet är det på grund av sitt tidigare liv. Det kan vara en händelse eller en tragedi i livet som gör att de beter sig på detta sätt.
 3. 3
  Undvik människor med liknande egenskaper: Håll dig borta från vänner och andra familjemedlemmar som är negativa och icke-stödjande. Dessa människor är bäst lämnas åt sig själva. Låt dem inte att påverka din relation med din make.
 4. 4
  Kompromissa inte: Stå upp för dina värderingar och inte förhandla om dessa värden. Personer med negativa egenskaper brukar vilja ha ett ord med i allt och allt som betyder något direkt eller indirekt till dem.
 5. 5
  Tålamod: Tålamod är nyckeln till en lyckad relation. Så inte förlorar ditt tålamod i svåra tider. Övertyga dig själv om att detta är en övergående fas.
 6. 6
  Ha kontroll: Du måste ha kontroll och kunskap om allt och måste ha kontroll över viktiga frågor som rör finansiering, inköp, barn, etc.
 7. 7
  Hitta en energikälla: Att handskas med människor som alltid är negativa kan vara mycket tröttande och stressande. Du måste hitta en vän eller en person som du kan lita på vem som är en källa till uppmuntran till dig och från vilka du kan dra positiva egenskaper. Minns negativa människor dränera oss av vår positiva egenskaper, det enda sättet du kan fylla på din positiva attityd är genom att vara med någon som du litar på och som delar samma tankar som dig.
 8. 8
  Sök professionell hjälp om du känner att du inte kan hantera situationen.
 9. 9
  Tänk skilsmässa. Om allt annat misslyckas och du har gjort stora ansträngningar för att rädda äktenskapet. Inte alla relationer ska vara för evigt. Vissa relationer når ett slut - även ett lyckligt slut.

Tips

 • Alltid vara fokuserad och positiv
 • Ta dig tid att koppla av då och då när man tvingas leva med negativa människor.
 • Vara diplomatisk och du kommer att få jobbet gjort
 • Undvik samtal som är avgörande - Negativa människor kan inte hantera detta väl.
 • Hitta en ursäkt för att ta en paus från det negativa samtalet. Sedan påminna dig själv varför du älskar din make / partner så mycket.

Varningar

 • Om du känner att du behöver professionell hjälp du måste söka den.