Wka

Hur man hjälper en riktigt sjuk vän eller släkting

Du behöver inte känna sig hjälplös när man upptäcker att en vän eller familjemedlem är mycket sjuk. Det finns många små, billiga sätt att skicka leenden till en nära anhörig som kan vara för långt bort eller för sjuk för att besöka.

Steg

Hur man hjälper en riktigt sjuk vän eller släkting. Lär dig mer om sjukdomen.
Hur man hjälper en riktigt sjuk vän eller släkting. Lär dig mer om sjukdomen.
 1. 1
  Lär dig mer om sjukdomen: att veta vad du kämpar mot hjälper mycket. Genom att läsa böcker och webbsidor, kan du få enorma uppgifter om sjukdom, liksom vad som är typiskt tillstånd och vad som kan bota eller lindra det. Genom att göra så, kommer du inte känna att du kämpar mot mörkret.
 2. 2
  Berätta för honom / henne att du henne / honom oavsett vad, och sjukdom inte ändra det. Ofta de sjuka känner sig skyldig om att de nära och kära (läs: du) få igenom situationen, så visa din tillgivenhet till dem väl.


  • Köp eller göra en liten arsenal av kort. Skicka en om dagen. Kontrollera att korten är optimistisk och inte så sympatisk att de drar väns andar ned.
  • Skicka eller lämna den bästa bok du någonsin läst (eller flera!). Det behöver inte vara nytt, bara underhållande och fängslande nog att ta den personen någon annanstans ett tag, åtminstone i sin fantasi. Inkludera ett brev som förklarar varför du älskade det.
  • Skicka, e-post eller släppa av favoritbilder. De behöver inte vara ny. Bilder av roliga tider samla på glada minnen och sätta ett leende på någons ansikte.
  • Skapa en låda med roliga. Sätt i löjliga saker som gör personen leende. En gigantisk chokladkaka, en miniatyr flaska vin, dumbom tröja, ljus aromaterapi, massageoljor, doftande tvålar, uppstoppade djur, trashy tidskrifter kändis, sport tidningar - vad de skulle hitta tröst och roligt.
  • Om personen är bed-bunden eller på sjukhuset ett tag, skicka eller lämna några mjuka, fluffiga tofflor, en mjuk säng kudde, lavendel doftande linne spray, underbara pyjamas, sköna strumpor, eller fotmassage grädde för att få dem att känna bortskämd.
  • Du vet det gamla talesättet att "maten är kärlek". Om de inte är på en diet, kan du göra dem något underbart och släppa det. Du kan även organisera vänner och familj att turas föra mat över. Ett snabbt och enkelt sätt att bjuda in folk att hjälpa till med detta arbete är genom en webbplats som www.foodtidings.com. Foodtidings kan du mata in vad de gillar och inte gillar att äta, och eventuella födoämnesallergier de kan ha. Den upprätthåller också schemat så de nära och kära som du har möjlighet att ta med måltider kan registrera dig för en specifik dag och vilken måltid som de tar med. Foodtidings skickar även ut en påminnelse mail till dig dagen innan du planerat att ta en måltid. En måltid schema som detta ger nära och kära som är sjuka något att se fram emot varje dag.
 3. 3
  Känn dig inte skyldig om arg / ledsen / hjälplös. Ibland patienten agerar irrationellt på grund av smärta / maktlöshet / sorg, och naturligtvis det gör att du känner dig ledsen / arg / förvirrad, är det normal reaktion. Försök inte att vara stark 100% hela tiden.
 4. 4
  Rekrytera andra vänner eller familjemedlemmar att bilda ett team av stöd, med er alla att gå samman för att få personens humöret uppe.
 5. 5
  Glöm inte dig själv. Det är viktigt att "klippa" själv från situationen om det är alltför överväldigande för dig. Satsa på en dagsutflykt om möjligt, gå på museer, konserter, gör vad får dig att le och glad. Men om du inte är väldigt "utåtriktad" person och vistas inomhus gör dig avslappnad mer, stanna inne. Gör vad du vill göra, så att du kan vara en upplyftande person att vara runt.

Tips

 • Om andra familjemedlemmar är på plats med den sjuka personen som de förmodligen känner dränerad känslomässigt och fysiskt, också. Inkludera dem när du kan med en särskild behandling, kort, etc.
 • Om personen har en långsiktig sjukdom, se till att prata eller kontakta den person på en regelbunden basis, även om samtalet hålls kort. Att ha en långsiktig sjukdom gör livet väldigt tråkigt, särskilt när det inte finns mycket att se fram emot.
 • Sprid ut dina gåvor över tiden, speciellt om personen är kroniskt sjuk eller kommer läggas in på sjukhus under en längre period. Ge dem något att se fram emot när du fortsätter att skicka positiva vibbar deras väg!
 • Se dina vänner, andra familjemedlemmar, eller någon som kan prata med utan att känna skuld. Det är mycket viktigt att låta dina känslor, när allt ser ut som det sjuka en centrerad. Påminn dig själv om att det finns människor som älskar och bryr sig om er där ute, och fylla dig med sin kärlek.
 • Se till vän du hjälper ut vet att du inte förväntar dig en ständig ström av tackkort, etc. Låt dem fokusera på sina egna frågor.

Varningar

 • Skicka inte något olämpligt. Mjuka tofflor utan slirskydd bottnar är inte ok för en person som har svårt att gå på grund av en skada.
 • Förvänta dig inte en massa omedelbar uppmärksamhet för dina ansträngningar. Även mitt i en hälso-kris, är det nästan omöjligt att fokusera på något annat än den aktuella frågan.
 • Inte behandla den sjuke som ett barn (om de inte är barn). Inte bara det betonar dig ut, kan det få dem att känna att de var bristfälliga och bara ett stort problem för dig.