Wka

Hur handskas man med en sarkastisk person som

Det finns sarkastiska människor i världen, och försök som ni kanske kan du inte göra en sak om det om det inte är någon du bryr dig om och vill hjälpa. Du kan "försöka utbilda dem, men om det inte är en person nära dig kommer du bara sluta se ut som en idiot. Det finns sätt att hjälpa sarkastiska människor, men de måste veta att de skadar dig och vill sluta. Här är några tips du kan använda för att försöka skydda sig mot sarkastiska människor du inte bryr hjälpa.

Steg

Hur handskas man med en sarkastisk person som. Lägg märke till hur den sarkastiska persons humör är.
Hur handskas man med en sarkastisk person som. Lägg märke till hur den sarkastiska persons humör är.
 1. 1
  Lägg märke till hur den sarkastiska persons humör är. Ibland blir sarkastisk när de är irriterade, rädda, eller har en dålig dag, och andra gånger de gör det när de är omgivna av människor.
 2. 2
  Utvärdera "känsla" av samtalet, bör du kunna berätta om personen verkligen är sarkastisk, eller bara säga fel saker. Gör detta genom att uppmärksamma de ämnen, ton och kroppsspråk.
 3. 3
  Svara på ett civilt sätt, även om du tror att de har förolämpat dig. Prova och vända den sak de har sagt och slå på dem, eftersom det gör dem ser ut som den svage. Om det är någon du försöker hjälpa sluta vara en sårande sarkastisk person som har ett sätt att låta dem veta.
 4. 4
  Upprepa vad de säger till dig, om de ständigt förolämpa dig. Eller, ännu bättre, bara gå bort.
 5. 5
  Fake dumhet. Mest sarkastiska kommentarer är, när det tas bokstavligt, motsatsen till vad som är avsett. Det är personens tonen som ger sarkasm bort. Att vara sarkastisk är inte mycket roligt om du vägrar att erkänna dess existens. Till exempel:
  • Om en sarkastisk person säger, "Ja, jag är säker på att du vet allt om det," helt enkelt svara med att säga, "Åh, wow. Jag är verkligen smickrad över att du tror det, men jag faktiskt fortfarande har mycket att lära. "
  • Om en sarkastisk person säger, "Alla vet hur världsberömda franska är för att vara artiga mot engelsktalande turister," du kan bara svara med att säga, "Verkligen? Jag hade inte hört det förut, men jag ser fram emot att gå ännu mer nu. "
  • När någon är sarkastisk bara svara "Vi ses nästa tisdag!" och gå därifrån.
  • Om någon säger, "Nice one, Einstein," frågar dem "Vem är Einstein?" Om de svarar, "Du, klok kille," blir mycket bekymrad och säger, "Men jag är inte Einstein. Är du säker på att det är vad du menade? Varför tror du jag är fysikern Albert Einstein? Han dog för många år sedan, vet du. "
  • Det spelar ingen roll om du inte låter äkta i din "dumhet", det viktigaste är att låta sarkastisk personen förstår att du vägrar att spela sin sårande spel. Alla skämt beslutsfattare är pinsamt om de måste förklara poängen med deras skämt, och genom att låtsas vara dum, du tar det roliga i det.
  • Om någon sarkastiskt säger "Jag gillar verkligen din nya frisyr" svara tillbaka i en ännu mer sarkastisk ton "Åh, jag gillar verkligen din nya frisyr!" även om de inte har en ny frisyr. Genom att betona det "din" tillbaka på dem du kommer att göra dem ifrågasätta om du är sarkastisk eller om de faktiskt har en ny frisyr.
 6. 6
  Du kan bara bara vända sina ord runt. När du agerar som om de inte är sarkastisk det gör bara att du ser ut som en förlorare. Liksom stegen ovan, är det du ser töntig och inte coolt. Du kan bara ta det och skratta. Exempel, "Oh yeah Jag är säker på att du vet allt om det." Ge det tillbaka till dem, är en sarkastisk persons svaghet tar den tillbaka. De förväntar sig att du ska ta det som en mes. Du kan säga, "Oh yeah, och du vet så mycket om det för geni."

Tips

 • Inse när folk skrattar med dig, och när de skrattar åt dig.
 • Tone är avgörande när du pratar med dessa människor, inte låter upprörd eller du ska bara hålla dem vid liv.
 • Sarkastiskt folk verkligen bryr sig inte, alls. Försök att inte vara den första att förolämpa, eftersom de kommer att svara med en kvick återkomst.
 • Det finns två typer av sarkastiska människor: de som gör det för att vara rolig, eller de som gör det för att de är på dåligt humör eller irriterad. Håll dig borta från de irriterade dem.
 • Om du stöter på den typ som letar efter skratt, skulle det vara trevligt att skämta tillsammans och fortsätta sarkastisk konversationen. Men vet gränserna.
 • Försök att göra det verkar som om du är den smarta.
 • Ibland kan en person som är sarkastisk är faktiskt rädd eller är i en situation som de inte vet hur man handskas med och detta är hur de har lärt sig att hantera det. Försök att inse detta innan du avfärdar den personen om de är någon du bryr dig om. Om det är någon du inte bryr dig om, avskeda och kom ihåg att de är den som behöver hjälp och inte dig.
 • Om du vet att en viss person är sarkastisk, hålla sig borta från dem.
 • Om det är någon du bryr konfrontera om dem när du är både avslappnad. Inte en vän? Gå bort.
 • Ibland kan en person som är sarkastisk bara har en dålig dag så försök att inte bli arg på dem, kan det bara göra deras dag värre.

Varningar

 • Om du missförstår sarkasm och personen förklarar att de skämt, de var. Ta det inte personligt.
 • Inte alla är ute efter att förringa dig eller få dig att må dåligt. Ofta sarkasm kommer bara naturligt. Om en sarkastisk person har att ta itu med Shiny Happy falska människor hela tiden, kan du se dem bli irriterad. Generellt sarkastiska människor försöker vara rolig... lära sig att hantera det... genom att konfrontera dem en och en. Detta är något de absolut inte vill ha.
 • Du kan bli slagen i ansiktet om du blandar ihop de "roliga" sarkastiskt folk med "arga" ettor.
 • Sarkasm ska inte förväxlas med vanlig elakhet. "Skämt" om ras, storlek, färg, ekonomiska situationer och så vidare inte bör ta lätt på. Undvik den personen.