Wka

Hur man handskas med ett hot

Det finns naturligtvis många typer av hot som du kan stöta på under ditt liv. Den här artikeln lär bara hur du handskas med en person eller grupp av människor som hotar din fysiska välbefinnande.

Steg

Hur man handskas med ett hot. Utvärdera situationen.
Hur man handskas med ett hot. Utvärdera situationen.
 1. 1
  Utvärdera situationen. Du kommer att behöva göra detta snabbt och lugnt.
 2. 2
  Ta reda på:
  • Varför de hotar dig?
  • Vill de något från dig? (I detta fall, om vad de vill är något som du kan ge dem, skulle det vara klokt att göra det. Du kan aldrig veta hur desperata de är, och det är ingen mening att bli dödade över innehållet i din plånbok).
  • Vem är ledare för gruppen? Om det kommer till dig mot dem, att de antagligen kommer ditt första mål
  • Vad är det område du befinner dig i ut? Är du under kameraövervakning? Detta kommer att starkt påverka de åtgärder som du använder för att hantera situationen.
 3. 3
  Bestäm om du har en utrymningsväg. Om de bara mot dig, då du kan köra baklänges. Kör mot andra människor, det finns säkerhet i antal.
 4. 4
  Använd svaren på frågorna för att räkna ut hur man ska hantera hotet. Om du kan bli av med hotet genom att ge in, löpning eller andra fredliga medel, bör detta göras. Våld är aldrig en säker metod att göra med någon.
 5. 5
  Hantera hotet. Om du är under kameraövervakning, helst du vill att de ska ta första steget. Men om du är underlägsna, och en eller flera av dem är beväpnad på något synligt sätt, kan detta vara tillräckligt för att motivera dina handlingar. Generellt, lyckligtvis för dig, de flesta människor har en känsla av rättvisa, och kommer bara att attackera dig en i taget. Detta är vad du hoppas på, och kommer att använda mot dem.
 6. 6
  Ta ner ledaren. Förmånliga metoder här skulle vara till exempel en kick att ljumsken. Inga poäng för stil eller rent spel, men om du lägger all din styrka till det, bör han slog däcket snabbt. Nu måste du tänka om. Om du kan köra nu, genom det utrymme du just skapade, så gör det. Förhoppningsvis kommer de att bli distraherad. Annars måste du få något mellan dig och resten av gruppen. En i gruppen kommer att göra fint, så ta det närmast genom halsen eller nacken, vill du vara bakom honom så han är inte i ett bra läge, och se till att du skadar honom nog att han inte kommer att attackera dig. Möjligen ta hans öra med din andra arm, och försöker riva bort det. Detta skulle stoppa honom från att försöka dra bort från dig, eftersom öronen är ömtåliga.
 7. 7
  Se om du kan komma undan nu. Om inte, såvida du inte är en högt utbildad kampsportare, är du lite fastnat... sparka på baksidan av din "Shield" knäna ner till golvet i en mycket kraftfull stämpel. Helst du vill bryta något. Du måste sedan ta itu med de andra på ett liknande sätt. Försök att gå för oväntade mål. Knäet är mycket svag, och kan lätt brytas med en spark. Sucker slag mot underkäken kan lägga någon ut, men de är så mycket förväntas att det är osannolikt att lossna. Håll striderna nära och smutsiga. Dart in och ut igen, och inte låta dem ta dig så snart en eller två av dem tag i dig, är du klar.
 8. 8
  Kör så fort du får en öppning.
 9. 9
  Tipsa polisen eller en säkerhetsvakt om konfrontation. Alternativt, gör det till lön telefonen och ringa 911, eller din lokala avdelningar.

Tips

 • Vid bli rånad på gatan, förbereda en "rånare plånbok", som består av många falska kreditkort, några falska checkar, och några räkningar av riktiga pengar (det är olagligt att göra falska, eller som vissa kallar det, falska pengar).
 • Om en punch krävs, kom ihåg att göra en ordentlig näve: ordentligt stängda, med tummen undangömt på botten, inte den sidan. Öva: vrid handen för att möta dig. Stäng det med tummen på toppen av din krökta fingrar, inte bredvid dem. Slå med en stram näve eller du löper större risk att skada dina fingrar och händer.
 • Om du råkar bli rånade på gatan, kasta, inte handen, slänga din "rånare plånbok" över till rånaren. Om du kastar "rånare plånboken" över, har du mer tid att fly. Rånaren kommer (troligen) vara mer intresserade av innehållet i din "rånare plånbok" än vad du planerar att göra.
 • Få riktiga lektioner i kampsport. Öva ger självförtroende, stil och makt.
 • Om du blir rånad, för att undvika att kasta ditt riktiga plånbok till rånaren, hålla muggers plånboken i bakfickan på byxorna (eller framsidan) och ditt riktiga plånbok i en annan ficka.
 • Läs de andra tutorials på här. De beskriver andra, lika bra, att närma sig till en sådan situation.
 • Sårbara punkter, uppåt från fötterna: anklar, knän, ljumskar, mage, flytande revben, nyckelben, hals *, käke, ögon *, tempel *
 • De som är markerade med en * är inte bra ställen att träffa människor om du inte är väldigt säker på vad du gör, eller är i en mycket dålig situation som du knappt kan hoppas få ut av, fem professionella ligister med basebollträn eller liknande. Strejker på dessa områden är brutalt effektiva av en anledning, de kan vara mycket dödliga.
 • Om du är otränad i någon kampsport, och har inte drabbat många människor innan, sparkar lågt, fotboll stil till knäna och vristerna rekommenderas. Dina stämplingar blir svagare.

Varningar

 • Aldrig gå ut och strövar omkring på gatorna på natten, särskilt om du är ensam. Det slutar aldrig väl, och chansen att du kommer att missa något (oavsett om det är kontanter, en kroppsdel, eller oskuld...) och du kommer inte att bli glad.
 • Om du känner att attacken kommer, undvik folket / plats / saker som kommer gnista konfrontation.
 • Ring 911 omedelbart om de har lyckats att skada dig i alla fall. Det skär du fick från killen i dagg-rag kan hamna ger dig en sjukdom.
 • Bär en mobiltelefon med dig hela tiden. Även om du kanske inte kan använda den framför dina anfallare, kommer det komma väl till pass senare.
 • Försök alltid att komma bort från situationen innan man tar till våld.
 • Om du är inblandad i någon "underground" aktiviteter (droger, "fåglar i natten", ligor) se till att du alltid är i gott sällskap.
 • I fallet som rånas, inte råkar slänga din plånbok i stället för "muggers plånbok".