Wka

Hur att jaga någon på foten

Denna information kommer att berätta hur man jaga någon på bästa möjliga sätt. Den berättar också vad du ska göra när du fånga dem.

Steg

Hur att jaga någon på foten. Försök att förutsäga var personen går.
Hur att jaga någon på foten. Försök att förutsäga var personen går.
 1. 1
  Bedöma situationen. Är den person beväpnad, eller är det någon som du inte skulle kunna hantera? Om så, hade du bättre att inte jaga dem.
 2. 2
  Försök att förutsäga var personen går. Om du vet, kan du gå dit istället för att jaga honom.
 3. 3
  Ta reda på om det är värt det. Är du jagar den person för en bra anledning? Om de har helt enkelt stulit några dollar, eller är en vän, ska du jaga honom försiktigt, försiktigt så att inte slå över saker, eller inte jaga dem alls.
 4. 4
  Slarva och ta genvägar. Till exempel, om han går ner några trappor, kanske du kan hoppa över ett räcke för att komma ner snabbare?
 5. 5
  Gör inget olagligt, såvida du jagar någon för en mycket bra anledning. Om du vet att de är på väg att döda någon, eller har stulit något mycket värdefullt, kan du bli förlåten för att slå sönder ett fönster, intrång eller knackar något över.
 6. 6
  Tappa inte åsynen av personen. Om du gör det, måste du leta efter tecken på var han har gått, såsom skrämda människor och saker som har välts omkull. Om du inte kan se något sånt, frågar folk väldigt snabbt.
 7. 7
  Försök till hörn honom. Om du känner till området väl, försöka göra den person du jagar springa till en återvändsgränd.
 8. 8
  Tackla honom. Dyk och ta benen på personen du jagar. Hindra personen och ropa på hjälp.
 9. 9
  Lösa upp i vikt. Beroende på situationen och vad som beskrivs som "vikt", innebär mindre vikt mer rörlighet. Om du bär en ryggsäck på väg hem från skolan och situationen är viktig, släpp det, helst någonstans säkert. Detta gör att du kan gå snabbare och hålla mer energi.

Tips

 • Om jakten sker i ett öppet område, överväga att använda en fotboll taktik att förutsäga banan. Bara springa mot där han kör snarare än att köra rakt på dem.
 • Att köra fortare inte luta i din kör tills du känner att du skulle falla framåt om du inte kör, hålla kroppen rak och vertikalt. Lutande in din körning, intuitivt, verkar som om det skulle få dig att springa snabbare, men kommer faktiskt sakta ner dig. (Dessutom kan du tappa balansen eller synen av din escapee)
 • Om du är i en bättre kondition till den person som du jagar, kan du försöka att trötta ut honom.
 • Om du är i en sämre fysisk kondition, kan du behöva låna ett transportmedel såsom en cykel.

Varningar

 • Inte allvarligt skada eller döda den person som du jagar.
 • Aldrig stjäla något att jaga någon.
 • Skada inte värdefull egendom i processen att jaga personen. Ett fönster som krossas är okej i extrema förhållanden, knackar en stol över eller något mycket lätt att fixa är allmänt okej. Dock är en dyr föremål exempelvis en TV eller stereo bryts inte okej om du planerar att byta ut den.
 • Om personen du jagar gör något riktigt självmordsbenägen, till exempel hoppa från en bro på en båt, försök inte att kopiera detta om du inte är utbildad på den här typen av grejer och är helt säker på att du kommer att vara okej.
 • Gör inte resa upp. Detta kommer avsevärt att ge den personen en ledning, och du kan inte fånga dem.
 • Detta är inte ens nära till alla de saker man måste överväga. För att uttrycka det mer enkelt, inte försöka jaga någon för något annat skäl än en riktig liv och / eller död materia om du inte riktigt har utbildats för exempelvis... en polis, säkerhetspersonal, etc...