Wka

Hur man väljer ett självförsvar klass

Oroad att försvara dig själv? Inte känner dig säker när du reser ensam? Varför inte prova självförsvar klasser? De kan vara ett roligt sätt att lära sig att skydda sig själv och öka förtroendet.

Steg

Hur man väljer ett självförsvar klass. Om du känner någon som går till självförsvar klasser, prata med dem, eftersom de kanske kan peka dig i rätt riktning.
Hur man väljer ett självförsvar klass. Om du känner någon som går till självförsvar klasser, prata med dem, eftersom de kanske kan peka dig i rätt riktning.

Att hitta en klass

 1. 1
  Om du känner någon som går till självförsvar klasser, prata med dem, eftersom de kanske kan peka dig i rätt riktning. Om du har en kompis som är lärare, ännu bättre!
 2. 2
  Ta reda på om lokala självförsvar klasser måste ha godkännande eller särskilda licenser. Detta bör bidra till att hitta en ansedd instruktör.
 3. 3
  Gå till din lokala polisstation. De bör ha en lista med välrenommerade självförsvar klasser, eller åtminstone kunna peka dig till några bra instruktörer, och kanske kan hänvisa dig till klasser väl lämpad för dig (t.ex. självförsvar för kvinnor).
 4. 4
  Om du fortfarande fast för klasser, prova att ta en titt i din lokala telefonkatalogen, sök på nätet för lokala klasser, eller titta på anslagstavlan vid lokala fitnesscenter. Kom ihåg: storleken på annonsen (och presentation) är ingen domare av kvaliteten i klassen, det är bara en indikation på hur väl något som marknadsförs. Ta en titt runt några klasser i ditt område.

Välja mellan klasser

 1. 1
  Varje instruktör av värde kommer att aktivt främja undvikande snarare än konfrontation. Ett fysiska ingrepp är inte ett bra alternativ och massor av saker bör prövas i förväg. Din instruktör bör aktivt främja och förklara de tidiga beteenden du bör vidta för att undvika konfrontation i första hand
 2. 2
  När du hittar en klass, gå ner när lektionen är på, och titta på klassen pågår. Inte bara titta på instruktören, uppmärksamma de personer i klassen också. Kom ihåg att du kan träna med dem, så du bör vara bekväm att vara runt dem.
 3. 3
  Prata med instruktören om klasserna, och prata med dem som lär sig om du har chansen. De kan ge dig en uppfattning om vad utbildningen innebär.
 4. 4
  Gå med klassen kommer du att njuta av de flesta eller tror att du kommer att få ut det mesta av. Om du hatar de klasser som du ska eller de är för svårt för dig att det kommer bara vara ett hinder för dig.
 5. 5
  Engagera dig! Ta del kommer att ge dig en uppfattning om vad utbildningen faktiskt gillar.
 6. 6
  Om du gillar utseendet på en klass, använda några provanställningar de kan ha, många skolor erbjuder ett visst antal lektioner på en reducerad skattesats när du bestämmer om skolan.
 7. 7
  Fråga dig själv en allvarlig fråga. Skulle de tekniker fungerar faktiskt i en verklig situation? Skulle de arbetar mot en icke-kompatibel personen? Vissa klasser kommer att öka ditt självförtroende och du kommer att träffa nya människor men är dessa de saker du söker i ett självförsvar klass?
 8. 8
  Ändrar instruktören klassen upplevelse för olika personer i gruppen? Inte alla är på samma nivå och en del människor kommer att behöva en mindre utmanande upplevelse att börja med. Lika nog, kommer vissa människor behöver en mer robust upplevelse att kunna förbättra. Det finns inget sådant som en en storlek passar alla självförsvar klass.
 9. 9
  Mest självförsvar klasser lär tekniker i ett vakuum. Om klassen inte införa minst någon form av psykisk stress då en verklig situation kommer att överväldiga dig och få dig att panik. En självförsvar klass måste vara stödjande, men det är att försöka ympa dig på något sätt till den stressiga en riktig attack. Att vara snäll mot dig är bra i klassen, men kommer att vara mycket skadligt för din förmåga att förbli säker och effektiv i en verklig situation.

Tips

 • Om du tror att något är farligt för dig, gör det inte. En bra instruktör kommer att veta att alla inte är lika säker eller så kan som andra, och kommer att stödja dig i din träning. Du är i sina klasser som du själv väljer.
 • Att lära sig att försvara sig själv behöver inte vara en knepig! Om du inte njuter av klasser, prata med din instruktör. De kanske kan justera instruktion till dina önskemål. Om de vägrar, överväga att hitta en annan klass.
 • Var försiktig med bedrägliga instruktörer, lära självförsvar behöver inte kosta dig en arm och ett ben, inte heller kräva pantsättning evigt (eller ens tillfälligt) slaveri till dem.
 • Om du inte är bekväm med den "atmosfären" i klassen, var inte rädd för att gå bort. Du kanske har bara plockat upp på något undermedvetet, men "intuition" är generellt en bra guide.
 • Prata med instruktören om vad du vill få ut av klasserna.
 • Om du inte känner dig säker på att gå till klasser initialt, be en vän att gå med dig. Att se ett bekant ansikte när du startar kan göra skillnaden mellan att hålla sig runt och släppa ut.

Varningar

 • Om du blir fysiskt hotade av en viss person eller grupp av personer, kontakta polisen. Detta är inte en film där man tränar och tillbaka för att få din hämnd, verkliga livet är mer komplicerat än så. Polisen är här för att hjälpa dig.
 • Om du har några fysiska komplikationer, rådfråga din läkare innan du påbörjar ett självförsvar program.

Hur verklig vill du att din upplevelse ska?

 1. Vissa klasser får dig att verkligen slå saker. Du måste bestämma vilken typ av erfarenhet du vill.
 2. Besök (Dr Ruthless uppmuntrar kvinnliga krigaren att dyka)
 3. Besök http://www.youtube.com/watch?v=AC2Pi63gTOM ('R' betygsatt soundtrack - rapmusik vissa svordomar) Självförsvar grupp i Liverpool, Storbritannien. Mer aggressiv och konfronterande än de flesta självförsvar klasser!
 4. De två (klasser) införa ovanför rädslan för fysisk konfrontation till klassen genom att faktiskt ha dig delta i en fysisk upplevelse. För vissa kommer detta att vara något att arbeta med.
 5. Läs "Gift of Fear" av Gavin De Becker. stor insikt i hur rovdjur tror.
 6. Förstå att det finns psykologiska och fysiska element till självförsvar