Wka

Hur man kan stödja vänner när de är nere

Om du har en vän som är nere och han / hon inte kan berätta varför, kanske du måste gräva djupt om du vill hjälpa till. Här är hur.

Steg

Hur man kan stödja vänner när de är nere. Närma er vän och frågar "vad är det?".
Hur man kan stödja vänner när de är nere. Närma er vän och frågar "vad är det?".
 1. 1
  Närma er vän och frågar "vad är det?". Om din vän bestämmer sig för att berätta för dig, så lyssna med hela ditt hjärta, om han eller hon vägrar, ska du inte tvinga det.
 2. 2
  Prata med din vän om hur det hela kommer att bli bra och hur det inte är hans eller hennes fel. I grunden är det viktigast att trösta och motivera din vän.
 3. 3
  Betona det positiva. Om din kompis fortfarande tänker negativt, försök att göra honom eller henne att tänka positivt. Säga saker som "Titta, bara för att du upprörd någon du bryr dig om, betyder det inte att de kommer att lämna dig för evigt. Tänk om honom / henne och dig själv".
 4. 4
  Säg något i stil med, "Jag tror kanske du behöver lite tid ensam med dina tankar / bearbeta allt. Jag ska gå ut och plocka upp lite glass för oss (glass och choklad löser allt) och vi kan prata om det lite mer när jag kommer tillbaka. " Efter att du kommer att göra som du sa, ge din vän lite tid för sig själv att tänka, om han eller hon ber dig att stanna, sedan stanna. Du vet att du har öppnat en dörr när din vän frågar detta av dig.
 5. 5
  När deras tänkande tid är över (ca. 10-20 minuter kommer att göra), säger till dem "Har du tänkt igenom det?" Om de säger ja och börjar säga saker som "Du har rätt," om de inte har sedan slutföra det genom att säga något om ditt förflutna när du kände ner. Sedan berätta en historia om något som hänt dig som fick dig ner.
 6. 6
  Reflektera det positiva resultatet. När din tröst är klar och du har besvarat alla frågor din vän kanske har frågat, le mot honom eller henne och säga "Ja... det var en heck av en dålig tid då." Och bara trösta honom eller henne tills tiden är rätt. Förhoppningsvis, det är när han eller hon kommer att börja skratta eller le.

Tips

 • Att berätta historier om tider då du och / eller andra människor ner var inte nödvändigtvis är till hjälp. När någon är nere, behöver han eller hon verkligen uppmärksamhet till hans eller hennes egna känslor, och inte behöver höra om något annat, men bara tid och en god lyssnare för att bearbeta hans eller hennes känslor.
 • Om din vän är fortfarande ner på nästa vecka, då problemet kan vara allvarliga.
 • Om din vän är leende nästa gång du ser dem då du vet att du har åstadkommit det du ville ha, och det är dem ler och säger till dig "Jag är glad att du var där med mig."

Varningar

 • När du säger att du kommer att låta din vän har tid att tänka, låt honom eller henne att tänka. Inte stanna nära till din vän i detta ögonblick, ge lite utrymme och bara låta din kompis tänka igenom saker.
 • Tvinga inte din vän att göra något han eller hon inte vill, bara tvinga din kompis att försöka le utan att säga något i stil med "Just smile annars bryter jag dina ben!" Det är inte stödjande, som bara hopar sig mer och mer negativitet och trycket på din kompis.
 • Använd inte detta som ett tillfälle att prata om dig själv och dina egna problem. Detta är din vän! Det finns inget värre än en person lägga till elände genom att försöka konkurrera ut den andra egna elände - släpp det och vara empatisk på mer konstruktiva sätt.