Wka

Hur man besluta om att få hål

När få en piercing, de flesta människor har många frågor. Det finns saker som du bör ställa din piercer, och saker som du bör veta innan du överväga piercing någon kroppsdel.

Steg

Hur man besluta om att få hål. Titta på din anatomi.
Hur man besluta om att få hål. Titta på din anatomi.
 1. 1
  Känn din hälsa. Är du en snabb helare? Äter du skräpmat och röker? Hur du behandlar din kropp i allmänhet kommer att göra en stor skillnad i hur snabbt och väl din piercing läker.
 2. 2
  Känn din kropp. Om du har metall allergier, få titan eller annat material som är mycket bio-kompatibel. Om du är benägna att keloid ärr, kanske du vill ompröva piercingar.
 3. 3
  Titta på din anatomi. Om du inte har tillräckligt med yta för att tränga igenom, kommer din piercing förkasta. Bra piercers kommer inte att försöka tränga någon vars anatomi är inte bidrar till läkning. Om du får en kvinnlig genital piercing, få en konsultation för att se vad som är lämpligt för din anatomi.
 4. 4
  Bestäm varför du vill ha en piercing. Är det för att alla andra har en? Är du piercing något att vara unik? Eller gör du det för dina egna skäl? Människor som får piercingar eftersom de är populära, eller för att de är ovanliga ofta bort piercingen inom ett år eller två.
 5. 5
  Känn din smärta tolerans. Allas är olika, så du kan inte bara ställa några människor hur mycket deras ont. Olika kroppsdelar kommer att ge olika mycket smärta. I allmänhet är de flesta överens om att brosk och djupa piercings ont mer, även om detta inte kan vara sant för alla människor.
 6. 6
  Hitta en respektabel butik. Titta igenom portföljer för nya och läkta piercingar. Be att få se deras autoklav och spor testresultat. Prata med piercer om vad du vill.
 7. 7
  Välj vad smickrar dig. Vad ser bra ut på din vän kan se hemskt på dig. Du kan ha en perfekt anatomi för piercing, och det ändå inte kan vara smickrande på kroppen.
 8. 8
  Testa det. Ta fångenskap ringar och glida dem över den del genomborrade du vill. Ta flytande latex och limma på bollar till den del du vill genomborrat. Titta i spegeln, och ta bilder för att se vad andra människor kommer att se.
 9. 9
  Planera din eftervård. Se till att du kommer att ha tid att rengöra det varje dag, och skydda den. Om du idrottar, vänta tills säsongen. Om du bor i ett kallt klimat, vänta till sommaren.
 10. 10
  Acceptera permanens en piercing. Ja, kan de flesta tas bort med liten ansträngning, men de flesta kommer att lämna ärr. Om du inte planerar att hålla din piercing, kan du leva med ärr?
 11. 11
  Förbered för det värsta. Kan du råd med ett läkarbesök och medicin vid infektion? Behöver du en hållare för arbete eller skola? Kan du återgå till din piercer om du har problem eller behöver ett smycke förändring innan det är läkt?
 12. 12
  Tänk över det. När du är säker, tänka över saken lite mer.
 13. 13
  Få genomborrat av en utbildad professionell, efter att ha ätit något hälsosamt, under en period när du är vid god hälsa.

Tips

 • Bli inte genomborrat medan berusad (man blöder mer) eller när stenas (du känner smärta mer livfullt.) Bra affärer blir inga hål någon under påverkan av någon drog.
 • Får inte en piercing eftersom det är populärt, eller för att det är ovanligt. Få en piercing eftersom du vill att särskild piercing.
 • Om en piercing salongen känns "off" till dig, oavsett vad orsaken, hitta någon annanstans att få din piercing gjort.
 • Få en konsultation innan piercingen.
 • Tänk mycket noga innan det blir hål. Be dina vänner, föräldrar och syskon för förslag. Efter ett tag kommer det att vara en permanent helhet.

Varningar

 • Gå till en professionell piercer bara. Läkare får ogillar piercing du vill ha, och de piercers på butikskedjor eller bås galleria i allmänhet otillräckligt utbildade.
 • Du kan inte veta säkert hur mycket det kommer att göra ont tills du gör det.
 • Aldrig försöka genomborra själv.
 • Berätta för din piercer om du har några immunsystemet problem, eller problem med blodets koagulation.