Wka

Hur att rengöra en piercing

Piercing har blivit mycket på modet under de senaste åren och många människor får piercingar utan att vara fullt medveten om hur man rengör och ta hand om dem. Dessa tips hjälper dig på vägen till friska piercingar.

Steg

Hur att rengöra en piercing. Undvik att röra på eller runt en piercing under minst 24 timmar efter att du får den.
Hur att rengöra en piercing. Undvik att röra på eller runt en piercing under minst 24 timmar efter att du får den.
 1. 1
  Undvik att röra på eller runt en piercing under minst 24 timmar efter att du får den. Även efter dessa 24 timmar är över, bör du alltid tvätta händerna innan du rör din piercing. Främmande ämnen som smuts och hand olja kan förvärra läkningsprocessen och så småningom leda till infektioner. Faktum är att du bör undvika att röra din piercing vid alla tillfällen utom rengöring.
 2. 2
  Know tecken på normal läkning. Även om det är bra att vara extra försiktig, kommer att känna tecken på normal läkning hjälpa underlätta ditt sinne om infektion och kommer att hålla dig från över-rengöring din nya piercing. Här är ett par av symtom som är en del av den normala läkningsprocessen:
  • Blödning, svullnad, ömhet och blåmärken. Små mängder av blödning och lokal svullnad väntas rätt när du får en ny piercing. Dessa kan ofta också leda till ömhet och blåmärken. Även om dessa fyra saker är normala med måtta, ring din piercer om de är överdrivna eller om blödning och blåmärken fortsätter i mer än en vecka efter att du får din nya piercing (Var medveten om att genitala piercings kan blöda fritt under de första dagarna).
  • Klåda och missfärgning. Klåda är vanligt i alla läkningsprocessen, delvis på grund av ny hud tillväxt. Missfärgningen kan ofta orsakas av en gulvit vätska som utsöndras från piercingen. Detta kallas lymfa, och är inget att vara orolig. Men om du börjar märka pus runt piercingen du ska ringa din piercer omedelbart.
 3. 3
  Välj din godkända eftervård rutin. De flesta professionella piercers rekommenderar suger havssalt en eller två gånger om dagen i flera veckor efter piercingen. Om du hittar den metod du använder börjar irritera huden runt piercingen, fråga din piercer om andra metoder.
  • Den koksaltlösning blöt blir lättare med vissa piercingar än med andra. För lober, bara dränka piercing i en kopp varmt saltvatten. För piercingar navel, snabbt vända en liten kopp saltlösning upp och ner över piercingen att skapa ett vakuum för lappteknik i blöt i. För de flesta andra piercingar, är det effektivt att mätta ren kompress eller hushållspapper med lösningen och sedan ansöka piercingen.
  • Se till att lösningen blir hela vägen i piercingen, inte bara runt den. Även om du inte vill rotera smycken, vill du komma tillräckligt nära smycken att säkerställa saltlösningen blir hela vägen i hålet. Annars riskerar du infektion inuti piercing.
  • Använd en trycksatt burk saltlösning. Detta kan användas i stället för eller som tillägg till den koksaltlösning blöt, fråga din piercer för nyttan av varje. Blairex är den vanligaste trycksatta saltlösning ute och kan köpas från någon droghandel, som Walgreens eller Rite Aid.
  • Vissa människor väljer att tvätta piercingen med varmt vatten och en mild tvål också. Om du väljer att göra detta, tvål inte mer än en till två gånger om dagen. Det bästa sättet att använda tvål för att rengöra din lappteknik är i duschen: använd en pärla storlek skvätt mild tvål och försiktigt rengöra piercingen. Skölj tvål av efter 15 till 30 sekunder.
  • Undvik skadliga tekniker och produkter. Det finns ett antal reningsteknik som bör undvikas, även om de låter som en bra idé för dig.
   • Over-rengöring. Tro det eller ej, kan du över-rengöra din piercing. Begränsa din städning rutin att två gånger om dagen för att undvika irritation och torrhet.
   • Hårda tvålar och antibakteriella produkter. Dial, Betadine, Hibiclens, och väteperoxid kan alla skada dina helande celler och torka ut piercingen, uppmuntra knaprig uppbyggd. Gnugga alkohol bör undvikas av samma skäl.
   • Salvor. Healing salvor begränsar luftflöde som krävs och kommer att försena läkningsprocessen av din piercing.
 4. 4
  Bli av crusties. En klar, gulaktig vätska (lymfa) kommer att komma ut av det genomträngande som en del av läkningsprocessen. Utan dagliga rengöringar, denna vätska kommer skorpa runt piercingen, skapar onödiga spänningar. Var noga med att försiktigt rengöra dessa från periodvis genom att blötlägga en handduk eller Q-Tip i saltlösning och försiktigt gnugga på området. Aldrig tvinga crusties off.
  • Om du använder en Q-Tip eller bomullspinne, se till att den är helt mättad och det finns inga lösa fibrer att fastna i din piercing. Om du får fibrer i din piercing, ta bort dem omedelbart för att undvika irritation. Undvik att använda bomullstussar. Ta aldrig bort crusties med fingrarna-onödig beröring kan leda till infektioner.
 5. 5
  Dusch för att hjälpa rengöra din piercing. Duscha kan också bidra-direkt vattenstråle kan hjälpa till att lossa crusties / RID smuts. Var försiktig med omgivningen, och prata med din piercer om vilken typ av tvål och schampo att använda i duschen.
  • Undvik att ta bad för de första veckorna efter att få din piercing. Bad och badkar tenderar att hysa bakterier som kan fastna i din piercing och orsaka infektion. Om du måste ta ett bad, rengöra badkaret väl innan du får i. Skölj och rengör din piercing när du kommer ut.
 6. 6
  Mildra trauma till området. Aldrig röra eller leka med din piercing utanför rengöring. Undvik friktion / hårt spel, muntlig kontakt, och kontakt med andra kroppsvätskor. Om en piercing, bära löst sittande kläder över det tills läkt. Om på öronen, bära håret på ett sätt som det inte kommer att fastna på piercingen.
 7. 7
  Håll borta från smutsiga vattenförekomster. Sjöar, pooler, badtunnor, och andra eventuellt skadliga vattendrag bör undvikas tills din piercing är läkt. Liksom badkar, dessa hysa bakterier som kan uppmuntra infektioner i din piercing. Om du måste simma, hitta ett vattentätt bandage såsom Nexcare Clean Seals.
 8. 8
  Ha tålamod. Kom ihåg att piercingar läker från utsidan i. Därför kan en piercing verkar läkt innan det faktiskt är. Ta bort eller ändra smycken kan leda till bristningar inuti piercing, tvingar dig att starta läkningsprocessen.
  • Tvinga aldrig ditt smycke. Om du misslyckas med att rena vardagen, kan illaluktande sekret bygga upp inuti piercing, vilket gör det svårt att flytta smycken. Istället för att tvinga den, vilket kan orsaka inre brott på läkt hud, fortsätt rengöringen tills du kan enkelt ta bort piercingen.
 9. 9
  Sov på rena sängkläder. Var extra vaksam om att ändra dina lakan och örngott. Använd alltid rena och andas kläder när du sover. Tillåta luftflödet kommer att bidra syre till piercing, vilket hjälper såret läker sunt och snabbt.
 10. 10
  Håll dig frisk. Precis som med alla sår, kommer läkningsprocessen ske snabbare om din kropp inte fungerar för att bekämpa andra problem eller infektioner. Således kommer hålla dig själv och din kropp glad och frisk hjälper till att hålla din piercing glad och frisk.
  • Motion. Med några undantag, är motion bra under läkningsprocessen. Var noga med att rengöra alla svett som kan ansamlas i piercingen, och lyssna på din kropp.
  • Undvik överdriven droganvändning. Detta inkluderar nikotin, alkohol och koffein.
  • Undvik stress. För mycket stress i ditt liv kommer också orsaka stress på kroppen, bromsa läkningsprocessen.
 11. 11
  Var på jakt efter tecken på en infektion. Förvänta er läkt piercing att verka frisk och lycklig varje dag, om det inte var knuffas eller dras på eller har haft någon olycka. Om du upplever smärta, svullnad eller utsläpp är det viktigt att kontakta din piercer eller kommer du vara i riskzonen eller förlora din piercing eller orsakar skador på kroppen.

Tips

 • Det är möjligt att över-rena piercingar och irritera huden. Tre gånger om dagen är mer än tillräckligt för de flesta människor.
 • Om du inte kan köpa saltlösning, gör din egen. Blötlägg piercingen med varmt vatten och icke-iodized havssalt, (Sea salt utan jod, är det vanligtvis läggs som ett komplement. Din piercer bör ge dig en del, men det är också tillgängliga i de flesta livsmedelsbutiker). Inte mer än en nypa per 8 dl vatten, starkare blandningar kan torka ut en ny piercing.
 • Använd T-Shirt knep för att hålla din kudde ren för örat och ansikts piercingar. Placera en stor ren t-shirt under kudden. Vänd den nattliga. Således kommer en ren t-shirt ger 4 rena sovande ytor.
 • Aldrig vrida smycken. Flesh fastnar smycken är normalt under första piercing, och vridning gör att köttet blir sönderriven och kraftfullt separerade från smycken, orsakar trauma och en eventuellt förlängd läkningstid att rymma för trauma.
 • Undvik hängande berlocker från din piercing förrän läkt.
 • Återkom med din piercer om du är orolig för någonting. De borde vara glad att höra från dig!
 • När piercingen är ny, kommer det förmodligen att känna ont från gång till gång. Prova att göra en kall kompress med en pappershandduk eller kompress indränkt i kall saltlösning för att lindra ömhet.
 • Vård för orala piercings. Munpiercing har en specifik rengöring rutin som måste följas som är något annorlunda än andra piercingar. Några av de viktigaste sakerna att komma ihåg är:
  • Undvik rökning. Detta kommer att irritera huden. Det kan också orsaka uppbyggd i och runt piercingen, vilket ökar risken för infektion.
  • Använd ett munvatten med ingen alkohol i det. Detta bör användas 2 till 3 gånger per dag, speciellt efter att ha ätit (och röka om du inte kan sluta). För extra sköljningar, använder havssalt och vatten eller borsta tänderna.
  • Undvik öl och alkohol. Dessa kan leda till bakteriella infektioner och irritation i munnen. Du bör vara okej att dricka hårda alkoholer efter 2 veckor, men fortsätt att undvika öl tills din piercing har läkt.
 • Undvik skönhet och kosmetika hygienprodukter. Detta inkluderar kosmetika, lotioner, sprayer, etc.
 • Ta hand om navel piercingar. Bär löst sittande kläder. Inte bara kommer det vara mindre smärtsamt än åtsittande kläder, men det kommer också att minska trauma till området samt för god ventilation.
  • Överväga att placera en lapp för ögat. Om du måste bära åtsittande kläder, titta på ett apotek för en hård, Venter synar lappar. Du kan säkra detta under nylonstrumpor eller ett ess bandage för att skydda piercingen från friktion med dina kläder.

Varningar

 • Se till att du vet vad som är lämpligt för just din piercing. Eftervård och läkningstiden varierar för olika piercingar, även om det finns vissa allmänna principer som gäller för alla piercingar.
 • Använd inte alkohol eller väteperoxid på en piercing att rengöra den. Båda kommer att torka ut huden runt den.
 • Om din piercing blir allvarligt infekterad, ta inte ut det. Kontakta din piercer så snart som möjligt. Med smycken ut kommer stänga den enda utväg infektionen har.
 • Om du upplever överskjutande svullnad, smärta eller din piercing börjar sippra en grön / grå eller illaluktande utsläpp, besöka din piercer så snart som möjligt.

Saker du behöver

 • Saltlösning; Blairex
 • Havssalt