Wka

Hur att avgöra vilka piercing är bäst för dig

Att få en kan vara både spännande och givande. Men för att säkerställa att du inte kommer att ångra ditt beslut att få en piercing, är det viktigt att välja en som är rätt för dig och som inte kommer att ge dig problem längs spåret. Här är hur man gör ett beslut om vilken typ och plats för din piercing.

Steg

Hur att avgöra vilka piercing är bäst för dig. Besluta om vilken typ av ansikts piercing.
Hur att avgöra vilka piercing är bäst för dig. Besluta om vilken typ av ansikts piercing.

Det finns tre huvudsakliga typer av piercings: Öron, ansiktsbehandling och kropp. När man beslutar vilken piercing du ska få, börja med att fråga dig själv vilken av dessa tre platser skulle vara bäst för dig. Följande avsnitt innehåller information om varje typ.

Facial

 1. 1
  Besluta om vilken typ av ansikts piercing. Många ansikts piercingar existerar. En mycket vanlig och populär ansikts piercing är den, som utförs på underkanten av antingen vänster eller höger sida.
  • Om du väljer att få båda sidor av genomborrade underläpp, dessa kallas "ormbett".
 2. 2
  Tänk att få din eller ögonbryn genomborrade. Dessa är en annan vanlig typ av ansikts piercingar.
  • Vissa människor väljer också att få en "Monroe" - denna piercing återfinns ovanför läppen, eller en "labret", som återfinns nedan läpparna men ovanför hakan.
 3. 3
  Var beredd på några dåliga reaktioner och problem med skolan eller din arbetsplats. Problemet flesta människor möter med ansikts piercingar är att de är synliga. Detta kan orsaka problem i skolan eller arbeta där vissa klädkoder förbjuder ansikts piercingar. Innan få en piercing, måste du informera dig om de regler din skola eller arbetsplats har i förhållande till piercingar.
 4. 4
  Hitta sätt att täcka de piercingar. Ibland piercingar accepteras om ett bandage läggs över dem, eller om en tydlig smycke används så att piercingen är inte så märkbar.
 5. 5
  Tänk en tunga piercing. Det är inte öppet synlig och du kan lätt dölja den. En annan idé är en, vilket görs i den brosk väggen mellan näsborrarna. I detta fall kan de smycken enkelt fällas upp i näsborrarna när på jobbet eller i skolan.

Öron

Om ansikts piercingar är inte din grej, kanske du vill prova en öronhåltagning. Den mest positiva delen av örat smycken är att de flesta arbetsplatser och skolor tillåter dem, och om inte, kan håret bäras ned för att täcka dem.

 1. 1
  Tänk vilka delar av örat som du kanske gillar att ha genomborrat. Några vanliga typer av örat piercingar får dem i ens lob område. Ibland människor kan ha en andra eller tredje hål genomborrade på loben bredvid den första.
 2. 2
  Fundera på om du också skulle kunna vara intresserade av piercing dina tragus. Detta är brosket finns omedelbart framför hörselgången. Eftersom tragus består av tjockare brosk än toppen av örat, kan det vara mer smärtsamt när piercing. Det kan också vara mer high-underhåll eftersom en del av örhänget kommer att vara inne i örat, mottagliga för vax bygga upp. Denna piercing kan också komma i vägen eller vara obekväm när du bär hörlurar (speciellt öronsnäckor) så ha det i åtanke när man överväger denna piercing. Alternativt kan du få en anti-tragus piercing, som utförs i ett område mitt emot tragus och hörselgången.
 3. 3
  Se om du vill ha en helix piercing. Detta är ett gemensamt område att genomborra, det hänvisar till den övre brosket av örat.
  • Conch piercingar, gjort till örat brosk, men lägre än den spiralen, blir också allt populärare, till exempel i industriella scenen. Denna piercing görs genom att ansluta en rak smycke att ett hål nära huvudet och en andra gjort ytterligare nedåt och på den motsatta änden av örat. En ombonad piercing passerar genom anti-helix i örat, medan ett torn piercing görs också till anti-helix men mycket högre upp.
 4. 4
  Betrakta en daith piercing. Den är placerad på den yttre kanten av örat brosk närmast huvudet.
 5. 5
  Kolla in "mäta" öronen. Vissa människor väljer också att sträcka ut sina örsnibbar, genom att successivt öka storleken på mätaren för att öka storleken på smycken och lob själv.

Kropp

Om inget av ovanstående fungerar för dig, kan du alltid välja en piercing.

 1. 1
  Ta reda på vilken typ av piercing du vill. En mycket populär typ av piercing (särskilt bland flickor och kvinnor) är den sjö-eller "navel" piercing. Detta sker vanligen på toppen av den sjö, men några kan också välja att få botten gjort eller båda områdena gjort.
 2. 2
  Tänk att ha en bröstvårta piercing. Både män och kvinnor kan. Men om du är en kvinna och planerar graviditet eller ammar, är det starkt rekommenderat att du inte får denna typ av piercing.
 3. 3
  Tänk på andra piercings kroppsyta, såsom höfter, nacke i halsen eller handleden. Piercing ena hand webben är populärt too.If du överväga att göra detta dock vara försiktig, eftersom dessa typer av piercing är de mest utsatta för avstötning och kan lätt slita ut huden om du gör något fel rörelser.
 4. 4
  Titta på möjligheten av en genital piercing:
  • Kvinnor får ofta en vertikal klitorishuvan piercing, även om en horisontell piercing kan också utföras. Medan andra typer av genitala piercings existerar såsom en fourchette, gjort till den bakre sargen av vulva, eller klitoris själv, inte många kvinnor inte har anatomin krävs för dessa piercingar eller, som klitoris piercing, bär de en ansenlig mängd risk.
  • Män kan välja att få en genital piercing. Andra piercingar existerar såsom hafada ske på pungen, eller en förhuden piercing. Dock kommer piercer måste utvärdera anatomi varje individ, eftersom vissa faktorer såsom huruvida penis är kan spela en viktig roll i huruvida piercing kan utföras.
 5. 5
  Betrakta konstruktion piercing. Piercing motiv kan göras på ytan av huden. Till exempel kan någon välja att genomborra ett ankare, eller ett hjärta. Återigen, vara mycket försiktiga när de beslutade att göra detta, på grund av den mycket ökad risk för avstötning, eftersom ytan piercingar kan slita ut lätt.

Tips

 • Ta hand om alla piercingar du får genom att följa instruktionerna din piercer ger dig dagligen för att förhindra infektion. Om du inte ser efter dem ordentligt, kan du vara illa infekterad, eller åtminstone, tappar piercingen.
 • Aldrig någonsin försöka om du inte vet exakt vad du gör och har erfarenhet. Proffs bör vara de att genomborra dig att hindra dig från att skada dig själv och / eller riskera infektion eller sjukdom.
 • Kontrollera alltid med en professionell piercer innan du går vidare och genomborra en del av dig själv just off the bat. Förhastade beslut är oftast de mest beklagade, särskilt när det gäller något som piercingar eller tatueringar.