Wka

Hur man bär en claddaghen ring

Den Claddagh ringen är en traditionell irländsk smycke består av ett par händer, som symboliserar vänskap, ett hjärta, som symboliserar kärlek, och en krona, vilket symboliserar lojalitet. Det är ofta bärs som en vigselring eller mer nonchalant som en bit av iögonfallande smycken. Lär dig hur att bära en Claddagh ring, oavsett om du väljer att genomsyra den med romantisk innebörd eller visa det i en mindre traditionellt sätt.

Steg

Hur man bär en claddaghen ring. Bära ringen på ringfingret på höger hand.
Hur man bär en claddaghen ring. Bära ringen på ringfingret på höger hand.

Iklädd en ring före äktenskapet

 1. 1
  Bära ringen på ringfingret på höger hand. Innan du gifter dig, bör ringen bäras på höger hand, snarare än vänster. Bär det på ditt ringfinger visar att du romantiskt är benägen, men har ännu inte hittat den person som du ska gifta.
 2. 2
  Bära ringen med hjärtat utåt för att visa att du är singel. Hjärtat ska peka mot slutet av fingret, snarare än i mitten av handen, och kronan ska peka inåt. Detta visar världen att du är öppen för att finna kärleken, och att ditt hjärta är tillgänglig för att ge till en annan person.
 3. 3
  Bära ringen med hjärtat inför i att visa att du dejtar. När du har hittat någon speciell och gjorde ett åtagande att uppdatera dem, vrid ringen runt så att hjärtat pekar mot mitten av handen. Detta visar att ditt hjärta är inte tillgänglig för tillfället. Låt ringen på höger ringfinger, men eftersom du fortfarande är ogift.

Iklädd en ring efter ingrepp

 1. 1
  Bära ringen på ringfingret på vänster hand. Iklädd en ring på detta finger är en traditionell symbol för engagemang eller äktenskap i många kulturer, och irländsk kultur antar detta också. När du bär en Claddagh på vänster ringfinger, är det ett tecken på att du har hittat den du kommer att spendera resten av ditt liv med.
 2. 2
  Bära ringen med hjärtat utåt för att visa att du är engagerad. Innan du säger dina löften, kan du använda ringen som en förlovningsring. Möta hjärta visar att du är engagerad, men du fortfarande inte har förband knop.
 3. 3
  Bära ringen med hjärtat inför i att visa att du är gift. Många irländska folket bär Claddagh vingen som en vigselring. Hjärtat står i för att visa att du är i ett permanent förhållande och att ditt hjärta har fångats. Ringen återförs under vigseln.

Hitta din egen mening

 1. 1
  Bära ringen för att visa ditt arv. Många irländska folket bär Claddagh ringar som en symbol för deras irländska arv, snarare än som ett sätt att visa sin romantiska status. Claddagh ringar kan bäras på varje finger och kan vridas i endera riktningen, vilket som är mest bekvämt för den person som bär ringen.
  • Vissa människor bär Claddagh ringar på halsband kedjor, snarare än på sina fingrar.
  • Claddagh ringar kan även bäras på armband, eller förvaras i fickan som en charm.
 2. 2
  Bära ringen att minnas någon speciell. Claddagh ringar göra meningsfulla presenter till vänner och släktingar, oavsett om romantik är inblandad i ekvationen. Om du fick en Claddagh ring som en gåva och skulle föredra att inte ha det för att visa din romantiska status, det är bara bra att bära det men du väljer.

Tips

 • Det finns många olika typer av Claddagh ringar, såsom de med birthstones, diamanter, guld, silver, eller ens platina. Även om de alla betyder samma sak, kan en annan typ visar personalisering om du planerar att ge det till någon annan.

Källa och citat