Wka

Hur komma över din kärlek även om du gjorde slut

Det tar ett par sekunder för att säga hej, men en evighet att ta farväl. ~ Anon


Det finns tillfällen i livet när vi vet att den enda rätta vägen är att lämna någon vi älskar eftersom alternativet är att alltid förbli sårad, våndades och förvirrad över hela relationen. Detta betyder inte att eftersom den person som inledde break-up som du må bra om det. Långt därifrån, ofta du bära bördan av skuld för att ha skada dem, samt att ifrågasätta sig själv ständigt om huruvida eller inte du har gjort rätt val. Det är troligt att du har gjort rätt beslut, men som aldrig läker en värkande hjärta. Denna artikel syftar till att hjälpa den person som bryter bort det och har också att brottas med smärtan av förlust, förändring, och gå vidare.

Steg

Hur komma över din kärlek även om du gjorde slut. Stoppa all kontakt med den personen.
Hur komma över din kärlek även om du gjorde slut. Stoppa all kontakt med den personen.
 1. 1
  Stoppa all kontakt med den personen. Anledningen bakom detta är att bespara dig möjligheten att betrakta koppla upp igen för den skull lugnande smärtan, eller för att det är bekvämt. Varken Anledningen är fast nog att göra en bra relation till andra omgången.
 2. 2
  Ta dig tid att gråta (ensam). Trots gråt inte förändra situationen, gör det du känner dig bättre. Du kanske behöver en kudde också, ifall du tycker passar att slå och skrika in i det. Komma ut dina känslor är ett stort steg till att få över dem.
 3. 3
  Lyssna på ditt ex om han eller hon försöker förklara sig, men ge inte in. Låt dem inte be om ursäkt utan att förklara varför han eller hon gjorde vad de gjorde. Även då kommer resonemanget sannolikt självrättfärdigande och orimligt, så om du måste lyssna, göra det med dina öron och ögon vidöppna för själviskhet av deras resonemang. I slutändan ska det låta dig veta och komma ihåg varför du bröt upp med dem i första hand.
 4. 4
  Berätta för honom eller henne igen att din relation är över. Detta är oftast det svåraste steget. Kom ihåg att du inte förtjänar att behandlas på det sätt som skadar dig och om han eller hon inte kommer att behandla dig som guld du är, då han eller hon har förlorat dig. Var väldigt specifik i brevet, telefonsamtal, e-post, etc. Berätta för honom eller henne varför det är över väldigt tydligt om de verkar inte att få ut budskapet. De vet vad de har gjort, du har gjort ett beslut de inte är att lita på igen med ditt hjärta.
 5. 5
  Håll borta. När du inte är omkring honom eller henne, kommer du inte tänka på honom eller henne så mycket. Men, om du har att se honom eller henne (som i kyrkan, arbete eller skola, etc.), bara ignorera honom eller henne så mycket som möjligt.
 6. 6
  Håll dig sysselsatt. Om du är upptagen med något annat, kommer du inte tänka på honom eller henne så mycket. Gräva i ditt arbete, din hobby, dina studier, vad du måste hålla dig sysselsatt. Tillbringa mer tid med familj och vänner.
 7. 7
  Flirta med andra människor. Titta på andra borde verkligen hjälpa till att ta dig av ditt ex, speciellt om du har för avsikt att hitta rätt person. Men var försiktig med rebound, inte bara hoppa in i en relation som ett sätt att komma över den sista personen. Bara hålla på med någon annan om du verkligen gillar dem och vill fortsätta med en seriös, mogen relation. Något annat än som kunde sätta detta förhållande på samma ställe som din sista var.
 8. 8
  Undvik att föra honom eller henne när du pratar med vänner. Ventilera till dina vänner initialt och få det ur ditt system, men sedan stanna. Ta inte med honom eller henne hela tiden. Detta kan verkligen såra dina vänner om du talar alltid om honom eller henne under en lång tid-det blir tråkigt och frustrerande. Kom ihåg att du är över och du behöver inte honom eller henne, så bara gå vidare.

Tips

 • Oavsett hur mycket du älskar dem eller att de älskar dig, vissa relationer är giftiga för båda parter oavsett vad. Försöker fixa "saker" eller den andra personen håller dig från att se att förhållandet inte var frisk och att om du kunde ha arbetat ut saker, skulle du redan gjort det vid det här laget.
 • När du får den tanken att du är kär i den här personen igen / fortfarande och att du inte vet vad de ska göra utan honom / henne, inte hänge sig åt denna tankegång - minns alla goda skäl till varför du bröt bort det i första hand.
 • Oavsett fysisk attraktion eller kompatibel intresse eller vad som helst, vissa relationer inte tänkt att vara. Inte fixera inte på att minnas och spela upp alla de saker som du älskade om ditt ex och din tid tillsammans. Det gör ont som fan och det mörkar du på det faktum att det finns många andra potentiella partner för dig att träffa som kan vara mer tillfredsställande och kompatibla matcher för dig.
 • När kärleken misslyckas skyller vi ibland oss. Kom ihåg: din relation misslyckades, men du gav det ditt bästa, enligt dina förmågor. Inte misslyckas att lära av denna erfarenhet, men eftersom detta misslyckad relation kan förbereda dig för "rätt person", som är ännu att komma.
 • Försök inte att "varna" nästa person i ditt ex liv. Det är inte ditt jobb, eller verksamhet för att ingripa. Att försöka sänka deras förhållande som hämnd kommer bara förlänga din smärta och din ilska.
 • Försök att inte lägga skulden. Vi är alla människor. Ingen av oss är perfekt. Förlåta varandra och gå vidare. Framtiden rymmer fler utmaningar, så låt gå för det förflutna och omfamna de nya utmaningar och möjligheter som finns i överflöd!
 • Nästa gång du är dating, vara medveten om varningssignaler som du märkt i ditt ex så att du inte ersätta honom / henne med någon som dem. Har kväva han eller hon dig? Är han eller hon fejkar?
 • Skriv ner dina skäl för att bryta upp så att du kan se tillbaka på dem när du börjar känna att du var galen för att dumpa dem. Om det hjälper, posta dessa påminnelser på din spegel så att du kan bli påmind varje dag att du gör rätt val att gå vidare från relationen.
 • Låtsas vara glad för honom eller henne och inte visa honom eller henne dina svagheter. Visa honom eller henne att du är starkare med eller utan kärlek.

Varningar

 • Gör ingenting du kommer att ångra.
 • Gör inte dig själv ansvarig för hans / hennes förmåga att acceptera detta och för hans / hennes förmåga att gå vidare. Att bo i en relation eftersom din partner skulle gå förlorad utan dig är inte en anledning att stanna i en relation.
 • Låt inte honom eller henne veta att du fortfarande gillar honom eller henne, det kommer bara att göra dem känna att de har vunnit.
 • Lyssna inte på låtar som påminner dig om honom / henne, och i princip bara försöka radera honom / henne från ditt sinne.