Wka

Hur man glömma en person

Behov av att gå vidare från en smärtsam relation? Så här sluta tänka på den person som bröt ditt hjärta.

Steg

Hur man glömma en person. Ta bort alla påminnelser om denna person.
Hur man glömma en person. Ta bort alla påminnelser om denna person.
 1. 1
  Skär av kontakten. Du kan inte glömma någon om du fortfarande se honom eller henne hela tiden, eller ständigt höra om hans eller hennes verksamhet. Betrakta dessa strategier:
  • Vidta åtgärder för att se till att du inte kommer att stöta på denna person under din dag-till-dag aktiviteter. Om du brukar gå matinköp samtidigt, eller ta samma väg hem från jobbet, tweak ditt schema lite så att en chans möte blir mer osannolik.
  • För just nu, undvika sociala sammankomster där du vet att han eller hon kommer att vara närvarande. Artigt förklara för den värd som du hoppas att evenemanget går bra, och att du håller dig undan bara för att du vill undvika en smärtsam upplevelse.
  • Ta bort honom eller henne från din elektroniska liv. Radera hans eller hennes kontaktuppgifter från din telefon och e-postkonto, blockera hans eller hennes Facebook-profil, och vidta andra åtgärder för att förhindra oönskad kontakt. Om det behövs, ändra din e-postadress.
  • Fråga dina gemensamma vänner att sluta uppdatera dig på denna persons förehavanden. Något fruktansvärt intressant kan ha hänt, men du behöver inte höra om det. Om din kompis glömmer och misstag nämner denna person till dig, försiktigt påminna honom eller henne om din förfrågan, säger något liknande, "Jag är ledsen, Jane, men det är alltför upprörande för mig att tänka på Bill. Kanske vi kunde prata om någonting annat. "
 2. 2
  Ta bort alla påminnelser om denna person. Rensa ditt liv på något som tar upp smärtsamma minnen från denna person. Inte titta på dessa saker varje dag kommer att hjälpa dig att gå vidare.
  • Om du inte kan stå ut med att bli av med vissa poster, väska dem upp och be en familjemedlem eller nära vän om du kan förvara dem i deras hus, bort från enkel åtkomst. Begär att objekten ska förvaras utom räckhåll för minst 6 månader.
  • Gå igenom din MP3-spelare och ta bort alla låtar som påminner dig om honom eller henne. Ersätt dem med uppmuntrande, glada låtar som uppmuntrar dig att vara säker och gå framåt.
  • Om du har ett barn eller ett husdjur med den här personen, självklart kan du inte bara bli av med dem. Istället fokuserar på de saker du har gjort för att vårda denna varelse och ge den ett bra liv.
 3. 3
  Sluta tänka på honom eller henne. När du har klippt bort kontakten och bort synliga påminnelser om denna person, bör det vara lättare att undvika att tänka på din smärta. Om däremot, gör en plötslig tanke tränga, stoppa den i dess spår. Säg "nej" till dig själv eller högt, och omedelbart flytta din uppmärksamhet till vad som är framför dig. Motstå frestelsen att vältra sig i självömkan, och besluta att tänka på honom eller henne på något sätt är off-limits.
 4. 4
  Få över någon hämndlystnad. Inse att vilja hämnas på någon (genom att göra honom eller henne svartsjuk, upprörd eller ledsen) fortfarande betecknas som tänker på dem. Du kan inte gå vidare och glömma om du är besatt av hämnd, så lära sig att släppa det.
  • Om du tror på en högre makt, karma, eller någon form av kosmisk rättvisa, därför att han eller hon kommer att få lämplig payback småningom.
  • Om du inte tror att någon annan kommer att dela ut avkastning på din räkning, sluta fred med det faktum att livet är inte rättvist. Denna person kan ha skadat dig orättvist, men det ger dig inte rätt att agera ut.
  • Kom ihåg det gamla George Herbert citerar: ". Living väl är den bästa hämnden" Att gå vidare med ditt liv och vägrar att sjunka till den andra personens nivå kommunicerar till honom eller henne att du inte kommer att påverkas av vad som hände, i huvudsak gör det obetydliga.
 5. 5
  Om du fortfarande har problem, avsätta tid för att uttrycka dina känslor. Om du har försökt allt och ändå inte kan motstå att tänka på honom eller henne, prova en ny strategi. Avsätt en begränsad tid (t.ex. en timme eller två) för att sitta ner och skriva ut alla dina känslor om vad som hände. När tiden är slut eller om du har slut på saker att säga (vilket som inträffar först), stänga dokumentet och lägga undan den någonstans. Nästa gång du är frestad att bo på den här personen, berätta själv, "Nej, jag har redan uttryckt mina känslor om det. Jag inte slösa tid genom att göra det igen."
 6. 6
  Hitta en hälsosam distraktion. Håll dig på rätt spår genom att ersätta den tid du skulle ha spenderat med denna person (eller skulle ha spenderat tänka på honom eller henne) med en ny aktivitet. Ta upp en hobby du har alltid velat prova, gå en intramural sportliga, eller starta en ny form av motion. Vad det än är, ska det vara så intressant och fängslande att du inte kan hantera att tänka på något annat medan du gör det.

Tips

 • Glömmer någon kan hjälpa dig gå vidare, men försök att inte glömma vad du lärt dig av relationen. Ingen tid slösas bort så länge som du lärt dig något.
 • Försök inte att få tillbaka dina saker. Om det inte är en diamantring eller något som är one-of-a-kind, du är bättre att inte kontakta henne för att få den tillbaka. DVD, kläder, din extra tandborste... bara låta dem gå. De är bara ägodelar. Är det verkligen värt smärtan av att vara i hennes närvaro bara för att återta ett par boxershorts? Utbyter inte din värdighet för simpla tillhörigheter.
 • Inte hemsöka inte om att få "nedläggning." Skära av kontakten nu, och motstå frestelsen att tillgripa theatrics (såsom att skicka en lång "adjö email"). Bara sluta.
 • Gör något annat än vad du skulle ha gjort med dem. Börja förgreningar ut i nya saker.
 • Umgås med dina vänner. Låt dina kompisar ger dig en reality check på hur ditt ex var inte så till att börja med, och att det finns fler fiskar i havet.
 • Var inte snabb att hoppa in i en ny relation för att glömma sist. Detta kommer alltid att misslyckas.
 • Det är alltid svårt att glömma en långsiktig relation, vet bara att du förtjänar bättre och ingen är perfekt. Förstå att livet går vidare och det gör människor.

Varningar

 • Om det har gått månader och du fortfarande inte kan sluta tänka på den här personen, se en psykolog.
 • Vill inte tillgripa våld, någonsin.