Wka

Hur man umgås, vara rolig och få vänner

Making kan vara lätt om du har rätt tänkesätt. Folk gillar generellt glada, vänliga, roliga människor, så att föra ut de aspekter av din personlighet så att folk kan se dem är viktigt. Med lite strategi, kommer du att göra vänner på nolltid!

Steg

Hur man umgås, vara rolig och få vänner. Börja utveckla goda sociala färdigheter.
Hur man umgås, vara rolig och få vänner. Börja utveckla goda sociala färdigheter.

Del 1: göra din personlighet lysa igenom

 1. 1
  Bara vara dig själv. Var inte rädd för att uttrycka dina åsikter. Om någon förolämpar dig, bara ignorera dem. De människor som är avundsjuka och hatar du kommer att underlägsna av de människor som älskar dig för att vara dig själv. Spela på dina styrkor.
  • Om du är blyg eller reserverad, spela upp din mystiska sida. Var vänlig och öppen för människor, men inte vara en öppen bok. Om folk är intresserade av det som gör att du klickar på, de ska försöka komma närmare dig att ta reda på.
  • Om du är intresserad av sport, använd din atletiska skicklighet för att stärka ditt självförtroende. Bara inte vara kaxig. De människor som är bra på sport, men som fortfarande är ödmjuk få en hel del uppmärksamhet. Vara den personen. Var inte den stereotypa Jock som plockar på nördar eftersom han är osäker.
  • Om du är klyftig, fokusera på att vara mer tillgänglig. En av de minst häftiga saker du kan göra som en riktigt smart person är att göra andra människor känner sig ovälkomna, även om de är så smart. Försök att relatera till dem, och vara medvetna om att de kan vara ute efter skäl att inte lita på dig om de är avundsjuka. Bara tala om riktigt klyftiga saker med andra klyftiga vänner.
 2. 2
  Börja utveckla goda sociala färdigheter. Inte alla är födda med stor social kompetens, men de kan definitivt utvecklas. Med rätt utbildning och exponering, kan du verkligen göra en skillnad i ditt självförtroende och dina intryck snabbt.
  • Ha tålamod. Att prata med främlingar är aldrig lätt. Men ju mer du gör det, desto lättare kommer det att bli. Ge konversationer tid att utveckla. Häng runt människor och konversationer kommer naturligtvis utvecklas.
  • Gör ögonkontakt. Detta är viktigt eftersom en hel del förmedlas genom dina ögon och när du undvika att titta på någons ögon som de kanske tror att du ljuger eller inte intresserade.
  • Var förlåtande. Dina vänner och klasskamrater är skyldiga att göra misstag. Håll inte varenda sak mot dem. Förlåt en vän om de kommer till dig med en ursäkt.
  • Var lojal. Småsaker räknas. Om du beställer tid, kom i tid. Om du är i en grupp, visa upp tidigt och stanna sent (även om du har något att säga för tillfället).
   • Stick upp för dina vänner. Om någon av dem får i en kamp, ​​försök att bryta upp och lugna ner dem. Låt inte folk säga dumma, elaka saker om dina vänner och komma undan med det.
   • Gör inte skvaller. Skvaller är som en bumerang: Det kommer alltid att komma tillbaka för att träffa dig. Inte utvecklar ett rykte som en gossiper. Bara säga saker om människor som du skulle vara bekväm att säga att deras ansikte.
 3. 3
  Vara optimistisk. Även om du känner dig riktigt nere, kom ihåg att det alltid finns något där ute till ca. En positiv inställning kommer att få folk att vilja vara runt dig mycket mer. Var försiktig, dock. Det finns en punkt där optimism kan vara irriterande. Var inte alltför optimistisk.
  • Fokus på bra mer än du fokuserar på det dåliga. Det finns alltid en bra sida att saker och en dålig sida. Titta på glaset halvfullt. Ett uppbrott är en möjlighet att träffa någon ny, ett misslyckat test är en möjlighet att lära sig något, en social slip-up är en möjlighet att få bättre med folk.
  • Lita på att det kommer att arbeta sig ur. Vissa människor tror på karma, andra tycker att bra saker händer bra människor. Oavsett vad du tror, ​​är det bra att tro att du kommer att bli belönad för hur man beter sig.
  • Fokusera på vad du kan förändra och inte försöka ändra resten. Du kan inte ändra som gillar dig eller som tycker att du är rolig, men du kan ändra hur du interagerar med dem. Försök inte flytta berg, hålla sig till böjning grenar.
 4. 4
  Älska dig själv. Det är svårt att gilla andra när du inte uppskattar dig för vem du är. Försök träna för att förbättra din självkänsla. Starta din resa till "självinsikt."
  • Gör en lista över alla de saker som du iväg för att göra under en vecka, och bocka av de saker som du är klar. I slutet av veckan, kommer du må bra om allt du har åstadkommit.
  • Hitta en anledning att skratta. Rewatch som side-splitting film du älskar, få en super-rolig vän att få dig att skratta, vad du än gör, se till att skratta, eftersom det kommer att göra dig att känna dig gladare. Varje gång du gör ett misstag framför andra skämta om det, kommer det inte bara att du känner dig mindre kritisera det kommer att göra dig mer populär.
  • Öppna. Var öppen för alla som när man bortser från vissa personer som du kommer att få det svårare att interagera kommer andra och över tid kan du börja ignorera alla.
  • Unna dig något fint. Vi kan fastna i världen var så ofta. Det är trevligt att ta ett steg tillbaka och inse att de små sakerna räknas. Var inte rädd för att skämma bort dig själv.
  • Bli inte alltför ner på dig själv när du gör misstag. Misstag är naturligt. Bli inte arg eller frustrerad när du gör ett misstag, ta det som en möjlighet att bli bättre på något.

Del 2: få andra intresserade av dig

 1. 1
  Var uppmärksam på ditt utseende. Hur man ser är inte biljetten till att få folk att gilla dig, men det kan hjälpa. Se till att du skickar andra människor bra kroppsspråk. Var unik, var dig själv.
  • Tvätta regelbundet, luktar gott, och borsta tänderna. Ta en dusch en gång om dagen. (Tvätta håret varannan dag.) Använd en ren doftande deodorant eller lite parfym om du är en tjej. Borsta tänderna minst två gånger om dagen, och tandtråd minst en gång.
  • så mycket du kan! Tecken på uppmuntran låta folk veta att du bryr dig om vad de säger. Leende är ett sätt att låta andra människor vet att du är glad också, och folk vill vara runt andra som är glada.
  • Var uppmärksam på kroppsspråk du skickar andra människor. Korsade armar, knacka fötterna, rullande ögon och suckar är alla tecken på tristess, irritation och besvikelse. Se till att du skickar folk rätt budskap med din kropp.
 2. 2
  Börja med att göra små saker om du är reserverade. Till exempel, varje gång du går till skolan, jobbet eller en fest, säga hej till någon och ha en en-på-ett samtal med dem. Fokusera på de enklare sociala aktiviteter innan du går in på de hårdare sådana, på det sättet, kommer din framgång motivera dig ännu mer.
  • Säg "hej" till dem som inte pratar mycket. Dela något om dig själv, till exempel om du ska eller varför du är där. Bara vara vänlig. Undvik att prata om vädret - som Tom Waits säger, "Strangers prata om vädret." Ställ frågor till dem och lära sig om dem om du är osäker på vad du ska säga.
  • mer än du pratar. Istället för att nicka och le och ibland torka av dregla av ditt ansikte, försök att ta vad personen säger och köra med den. Lägg till dina egna tankar i mixen - men inte kapa samtalet. Konversation är en tvåvägskommunikation.
  • Förvänta dig inte perfektion av någon, speciellt själv. Till exempel, om du glömmer ditt eget namn och samtidigt introducera dig själv (vilket förmodligen inte kommer att hända), bara göra narr av situationen. Alla glider upp då och då, det är hur du återställa som gör dig sympatisk eller obekväma.
  • Dela intressanta / fåniga idéer. Dina tankar kan öppna många dörrar som kan leda till vänskap. Man vet aldrig om något du säger kommer att få människor att tänka djupt, att skratta, eller titta på dig i ett annat ljus.
 3. 3
  Bli vän med olika grupper av människor. De människor som betraktas populärt är kanske inte de skarpaste nubb i lådan, men de vet hur man ska nå ut till andra människor och få dem att må bra genom att göra så. Det är aldrig för sent att känna att vara populär är viktigt.
  • Prata med äldre människor, kanske dina egna folk. Om du är respektfull, kommer äldre människor att respektera dig tillbaka De kommer inte att förlöjliga dig, att du känner dig underlägsen, eller skratta åt dig. Att få fotfäste med äldre människor kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm när det blir dags att prata med folk i din egen ålder.
  • Bli vän med den yngre publiken om du är i högstadiet. Umgås med barnen ett år eller två yngre kan hjälpa dig att bygga upp förtroende, som kommer att hjälpa dig med barnen runt din egen ålder. Det är sant, ingen vill umgås med 10-åriga granne. Men de ska vara riktigt lätt att prata med, vilket gör ditt självförtroende skjuta i höjden.
  • Anordna ett evenemang med vänner. Beroende på din ålder, ordna något att göra med dina vänner och låt dem bjuda in nya människor. Kanske ordna ett spel pickup fotboll, eller en pool-party, eller en happy hour efter jobbet. Försök att få nya människor att gå med!
 4. 4
  Var trevlig mot andra. Alltid ge komplimanger, men försök inte alltför hårt. Om du är blyg, ta ett djupt andetag och riskera det - man vet aldrig vad som kan hända. Om du är blyg på utsidan men lite galet på insidan, släpp ut det då och då. Upp håret högt och snurra runt eller dansa. Andra kommer att skratta och hitta dig rolig och kul att vara med.
  • Var inte defensiv över något som är bara ett problem för dig. Till exempel, inte skrika, "Varför är du fördomsfull så?" eller "Varför gillar du inte kvinnor?" då på grund av tidigare situationer du kan bara vara alltför känslig. Försök att alltid tro det bästa om andra och ge dem fälla.
   • Om du argumenterar med någon om något dumt såsom skor, släpp det. Försök att få slut på argument som är dum. Om du argumenterar för att du stack upp för din vän eftersom någon gjorde narr av henne och du försökte stå upp för henne, så det är förståeligt.
  • Säg inte elaka eller kränkande saker till folk. Undvik lättstött ämnen som politik, religion och sexualitet, eftersom människor blir kränkta lätt att prata om dem. Om någon frågar din åsikt, ge det till dem, men förstår att andra kan ha olika synpunkter.
  • Respekt alla, oavsett vad de tycker eller säger. De är en människa och förtjänar att behandlas med respekt. Om du behandlar människor väl de kommer att behandla dig likadant. Var inte kränkande att bara försöka se cool eller som om du inte bryr dig. Du riskerar att stöta bort folk och låter som du inte vet vad du pratar om.
 5. 5
  Hitta människor som delar dina intressen. Stig upp, flytta och gå med en grupp klasskamrater som har liknande intressen både på lunch eller på en fest. I den miljön, skulle det vara lättare att träffa människor och få nya vänner. Och det är bra om dina vänner inte har mycket gemensamt med er så länge ni båda är nöjda och bekväma.
  • Om dina vänner domare / don 't godkänna något du gör, de är inte vänner. Dina vänner ska skydda dig och se upp för ditt välbefinnande (så att de inte skulle vara coolt med att röka cigaretter), men andra än att de stödjer vad du gör.
  • Gå med klubbar och andra extracurriculars som du är intresserad i. Om du vill måla, gå med i Konstklubben. Om du gillar debatt, delta i debatten laget. Oroa dig inte om vad folk säger eller tycker om dig. Om du är säker på vad du gör, kommer de ser dumt gör narr av dig.
  • Oroa dig inte om vilken grupp du passar in. Du behöver inte definiera sig hur andra människor definierar dig. Om du vill vara en del av skateboard besättningen, sedan börja skateboarding, och inte lyssna på andra människor om de berätta att du inte är en åkare.

Del 3: vara rolig

 1. 1
  Utnyttja din inre humor. För många människor, att vara rolig handlar om att uppmärksamma något konstigt eller oväntat. Men hur gör man det? Först av allt måste du lita på att du vet vad som är roligt. Minns en tid när du var rolig och vet att du kan vara så rolig människa igen.
  • Hitta de saker som gör dig att skratta, eftersom de har en bra chans att göra andra att skratta också. Anteckna alla de riktigt roliga saker som händer dig, eller de riktigt roliga saker som andra människor säger. Du vänjer dig att vara runt humor.
  • Ta reda på varför saker gör dig att skratta. Att veta hur man gör ett skämt beror på att räkna ut varför något är roligt. När någon säger eller gör något roligt, fråga dig själv, varför är det roligt? Bli en student av humor.
  • Omge dig med människor som är roliga. Dessa människor kan vara dina vänner, eller de kan vara skådespelare du tittar på TV. Vem de är, komma nära dem, deras komedi kommer att smitta av sig på dig.
 2. 2
  Var inte rädd för att göra narr av dig själv. Att ha ett bra sinne för humor handlar om att kunna göra narr av dig själv. Titta på stand-up komiker: Praktiskt taget allt de gör är att göra narr av något som de gjorde eller något som hänt dem. Om du kan göra narr av dig själv (i en självsäker sätt) folk vet att du har bra självkänsla.
  • Öva självironiskt humor. Självironiskt humor är när man gör narr av dig själv på ett lekfullt sätt, och eftersom du inte verkar rädd för att göra misstag andra är mindre benägna att vara rädd för att du kritiserar dem. Följande är några goda exempel på självironiskt humor. Tänk på att dessa är mer formella skämt, med dina vänner, försök att använda mer avslappnade skämt som påtala vad som är roligt om dig.
   • "Jag gick till psykiater, och han säger" Du är galen. " Jag säger till honom att jag vill ha en second opinion. Han säger, "Okej, du är ful också! '"
   • "Jag tycker synd om människor som inte dricker eller tar droger. Eftersom en dag de kommer att vara i en sjukhussäng, döende, och de kommer inte veta varför."
   • "Jag var så ful när jag föddes, smällde läkaren min mamma."
 3. 3
  Vet att olika situationer är roliga för olika anledningar. Det finns en hel del olika typer av humor, att känna ett brett utbud av humoristiska anmärkningar handlar om att förstå vad som går in i att vara rolig. Här är fördelningen av olika typer av humor.
  • Förväntan v. verklighet. När vi förvänta oss något, och vi får något helt annat, vi förvånade: "Jag gick till en kamp häromkvällen och en hockeymatch bröt ut."
  • Ordlekar och vitsar. Att leka med språket att göra något låter lite annorlunda från vad vi förväntar oss: "En kyckling korsar vägen: fjäderfän i rörelse."
  • Eyeliner eller återkomster. En snabb ord eller mening levereras för att göra ett skämt av något som någon sade: En av dina vänner säger "Är det inte konstigt att vi bara har hår på våra huvuden och i våra blygd områden?" Vännen är egentligen inte ens förväntar sig ett svar. Du säger: "Tala för dig själv."
 4. 4
  Öva, öva, öva. Att vara rolig är en konst, inte en vetenskap. Det finns inte en lärobok som du kan läsa och göras med det. Därför är det viktigt att hålla på det, lära sig att vara rolig genom trial and error.
  • Läs komedi böcker och titta på komiska filmer. Du kan hitta listor över roliga böcker och filmer enkelt på internet, eller så kan du be vänner för deras förslag.
  • Öva skämt på egen hand. Om du aldrig har tränat några skämt innan, lätt in i det: Du vill inte plötsligt bombardera dina klasskamrater eller vänner med konstant material. Prova ett skämt här, eller ett skämt där, och ta del av vad som fungerar. Om det inte fungerar, fråga dig själv vad du behöver göra för att göra det roligt.
  • Få tillbaka upp när du faller ner. Varje rolig person kommer att göra några unfunny skämt då och då. Ofta kan du göra detta till en ytterligare själv depricating skämt. Det betyder inte att de inte är roligt. Så var inte rädd för att misslyckas. Den goda nyheten är att ingen kommer ihåg dina skämt såvida de är faktiskt roligt!

Tips

 • Får inte ryckas och skadar någons känsla!
 • Var ärlig. Ligga gör folk inte vill vara din vän längre, eftersom de inte kommer att lita på dig längre.
 • Undvika fördomar, även bland ålder. Det är inte omöjligt för en 20-åring att vara en vän till en 70-årig. Begränsa inte dina möjligheter.
 • Alla gillar lite uppmärksamhet, (även de blyga). Betala lite uppmärksamhet åt människor, och ofta de ska återbetala dig varmt. Det tar inte mycket.
 • Ta hand om dig själv. Och inte någonsin vara någon du inte!
 • Försök inte att säga något bara för att titta smart eller rolig. De flesta människor skulle hellre vara vän med någon som kommer av att vara uppriktig, inte någon som bara försöker visa upp. Se till att din humor är naturligt och inte tvingas.
 • Glöm inte dina andra vänner! Introducera dem till varandra. På så sätt kommer du att ha mer att prata om och dina vänner kan göra fler vänner, alltför.
 • Ett bra sätt att starta en konversation med någon ny är att be om råd. Alla vill visa upp lite och mest sannolikt att de kommer att vara glada att hjälpa till.
 • Glöm inte att ge ett lyssnande öra och vara öppen för att förstå vem som helst.
 • Omge dig med andra människor och du kommer att locka fler människor. Människor tar genvägar, och i avsaknad av att spendera timmar med dig för att ta reda på vem du egentligen är, de ser att se att du är omtyckt av andra människor (det kallas sociala bevis). Som ett resultat, kommer de fram till, "om andra människor som du, så jag misstänker att jag kan gillar dig också."
 • Folk underskattar ofta hur självmedveten andra människor. När du interagerar med andra människor, kom ihåg att de ofta kan göra konversationen obekväm på grund av sin egen osäkerhet. Det bästa du kan göra är att vara självsäker. Förtroende ger dig en större utsiktspunkt där för att se de sociala bristerna i andra människor.
 • Det är inte nödvändigt att godta den första person som kommer tillsammans, som en vän. Döma dem på deras meriter, inte deras utseende. I själva verket, döm inte mycket alls. Var försiktig, dock.
 • Sikta på att få respekt från andra människor i stället för deras godkännande. Människor dras till människor som värdesätter sig själva. Om du letar efter andras godkännande då du implicit säger att "Jag värdesätter denna personen tycker om mig, och värdering av mig som min indikation av värde." Du måste värdera dig själv och inte söka någon annans värde bedömning av dig.
 • Var positiv bland dina vänner, så att ingen ska tro att du är själv motsatsen.
 • Var inte rädd för att fråga dem om deras Facebook, MySpace, AIM Screen Namn, e-postadress, telefonnummer, etc. Dess mycket viktigt att ni stannar i kontakt om du vill ha fler vänner.
 • Det är lättare att prata med folk om du har delat en upplevelse med dem. Klart de vänner du har för tillfället talar främst om intressanta saker som de gjorde i det förflutna.
 • Om du är en av de blyga människor försöker att prata med en vän som du litar på eller så kan du bara möta en ny person som du tycker är cool och umgås whith dem, ibland människor får bara en vän som inte är blyg och lära dem inte att vara blyg.
 • Ibland människor behöver lite tid. Du kanske måste fråga dem "Hur mår du?" och "Vad har har du haft för dig?" i följd innan du får en tillräckligt djup reaktion för att åstadkomma ytterligare samtal.
 • Omge dig med personer som du vill vara.
 • Var inte självisk. Många tror att om de är generösa deras vänner skulle dra nytta av dem. Detta är en absurd paradox. Om dina vänner att dra nytta av dig, skulle du se rakt igenom dem, och de bör inte betraktas som din vän!
 • Börja långsamt med människor. Börja samtal med öppna frågor som "Hur går det?" och låta den andra personen kör med i konversationen. Kalibrera deras första svar, att avgöra om de är lyhörda för fler samtal.
 • Skaffa ett jobb. Du kommer att kunna gå ut och göra mer saker, och om du får ett jobb, kommer du att träffa fler människor där som har liknande erfarenheter.

Varningar

 • Agera inte alltför galet eller tala slumpmässigt om konstiga saker som inte inbegriper konversationen. Håll det lugna och prata i normal takt.