Wka

Hur kan man vara artig mot alla

Att inte kostar dig ett öre. Det är bara sunt förnuft, seder och göra andra känner sig uppskattad. Om du saknar i seder, eller kämpar för att vara artig i alla lägen, är detta guiden för dig.

Steg

Hur kan man vara artig mot alla. Le när du presenterar dig.
Hur kan man vara artig mot alla. Le när du presenterar dig.
 1. 1
  Le när du presenterar dig.
 2. 2
  Var vänliga och hjälpsamma. Alla gillar en person som alltid är vänliga mot främlingar och användare till de behövande.
 3. 3
  Var tolerant. Ingen vill känna att de är dömda, en ilska, eller oacceptabel. Om du har en air av tolerans, kommer folk tycker om dig att vara en snäll, trevlig och artig person.
 4. 4
  Alltid säga "god morgon" till människor du möter på morgonen. Hem och fix. i arbete, skola och någonstans
 5. 5
  Behåll hela tiden.
 6. 6
  Använd alltid ditt sätt i varje situation. Om du får ett objekt, ett brev, presenter eller komplimanger alltid säga tack. Detta visar att du förstår att någon har tagit sig tid att ge dig en gåva, eller märker dig. Om du ber om något, alltid säga tack. Håll dig lugn när du talar och aldrig skrika. Om du rapa på en offentlig plats, alltid säga "Förlåt mig."
 7. 7
  Hjälp andra om de är i behov. Oavsett om det är en pensionär som kämpar med tunga matkassar, eller din mamma som ser trött sög golvet, erbjuder sig att hjälpa till. Om någon vänligt förvandlar din gest ner, ler artigt och gå därifrån.
 8. 8
  Använd bara telefonen om det är en nödsituation, eller om du behöver kontrollera något med någon. Om du vill prata på telefonen, bara göra det när du är i ditt sovrum, hemma eller på plats där du är ensam. Aldrig prata i telefonen medan du kör. Inte bara är detta dåliga uppförande och mycket farligt, det är också olagligt på många ställen och en dålig idé. I stället köper ett headset, så att du kan enkelt och säkert chatta under körning. Om du äter, hålla telefonen utom räckhåll.
 9. 9
  Var artig mot alla kön, religioner, raser och människor i alla åldrar. Om någon är äldre än du, eller av en annan religion, vara lika artig som du skulle vara att någon som var i din ålder eller din religion.
 10. 10
  Var uppmärksam på talare vid möten.
 11. 11
  Håll din röst på en lämplig nivå för de villkor du är på.
 12. 12
  Försök att vara mycket förstående ibland. Om en vän är i nöd, ge dem lite tuggummi och frågar om de vill prata om det med dem. Detta gör inte bara att du ser typ, men det är en mycket sympatisk handling.
 13. 13
  Öva ridderlighet! Öppna dörrarna för främlingar. Ge sista brownie till den personen bredvid dig. Komplimang människor om deras kläder, ny frisyr, rosenträdgård, eller läckra hembakade kakor. Inte för att du vill att de ska gilla dig, men eftersom du faktiskt gillar vad det är din hyllningen dem.

Tips

 • Var trevlig, men inte förändra sig själv.
 • Håll dig lugn när du talar.
 • Hjälpa dina föräldrar.
 • Öppna dörrar för människor som är på väg in eller ut ur ett rum med dig.
 • Stäng av telefonen när du anger ett sjukhus, en kyrka eller hus av dyrkan, en film bio, en anställningsintervju eller din bil.

Varningar

 • Tänk på att det är en sådan sak som att vara alltför artig. Du ska vara snäll, men inte vara spända med alla "artigt" regler. Som med allt annat, det finns en gyllene medelväg mellan de två ytterligheterna.
 • Aldrig skrika.