Wka

Hur att träna thai Buddhistiska kloster etikett

Besöker en thailändsk buddhistiskt kloster kan vara en pedagogisk och givande upplevelse, vare sig du är en ny konvertera till buddhismen, en turist, eller en thailändsk obekant med kloster etikett. Veta några generella riktlinjer kan visa respekt, förebygga besvär och hjälper dig att göra det mesta av ditt besök.

Steg

Hur att träna thai Buddhistiska kloster etikett. Bär blygsamma kläder.
Hur att träna thai Buddhistiska kloster etikett. Bär blygsamma kläder.
 1. 1
  Bär blygsamma kläder. I allmänhet bör överallt mellan armbågarna och vrister täckas på ett minimum, med en blygsam ringning. Showy kläder är inte lämpligt. I den thailändska kulturen, är svart en begravning färg, så klä sig i helsvart rekommenderas inte. Långa skjortor och långa kjolar eller långbyxor i vanliga färger rekommenderas, speciellt i högre valör eller strängare tempel. Andra platser kan vara något mer avslappnad, och du kan även se Thais bär shorts, men ödmjukhet är fortfarande uppskattad.
 2. 2
  Bär inte flashiga smycken. Prålig smycken eller andra uppenbara skärmar av rikedom är oacceptabla.
 3. 3
  Klättra inte på, röra, eller innebära att ta bilder med Buddha bilder, oavsett hur gammal, trasig eller väl omhändertagna.
 4. 4
  Ta av dig skorna innan du går in någon byggnad. Bli inte förvånad om dina skor är "lånad" på en större kloster med många ingångar... bara vänta tålmodigt och de kommer att returneras.
 5. 5
  Pekar inte fötterna på Buddha-bild, eller vid någon annan.
 6. 6
  Kvinnor får inte beröra, vara ensam med att vara nära eller tala suggestivt till munkarna. Om en kvinna måste erbjuda något till en munk, inte lämna den inte direkt till honom. Lägg ner det någonstans han kan plocka upp den. Ett erbjudande trasa kan användas för detta ändamål i Thailand, men i thailändska kloster utanför Thailand, är användningen av ett erbjudande tyg inte så vanligt.
 7. 7
  Vet var att stå eller gå.
  • Den person som i det högsta läget är det mest respekterade. Om en munk sitter, försök att inte stå / gå förbi med huvudet ovanför honom. Detta kan göras genom att blanda knästående om du behöver flytta.
  • Gå inte framför människor som bugar.
  • Trampa inte på tröskeln.
 8. 8
  Hälsar munkarna genom att trycka handflatorna ihop, böjde huvudet, och flytta dem till din panna. Munken kommer inte tillbaka denna gest. Han är inte vara oartig, bara acceptera din respekt.
 9. 9
  Döda inte någon insekt, oavsett hur till synes obetydliga.
 10. 10
  Alltid häll dryckesoffret burk eller behållare med två händer.
 11. 11
  När erbjuda mat, inte röra kanten av allmosa-skål med sked.
 12. 12
  Ta inte alkohol in i klostret grunder.
 13. 13
  Var tyst och respektfullt. Gör inte en massa oväsen eller köra om.

Tips

 • I den thailändska kulturen, röra någon på huvudet är tabu.
 • Yngre människor alltid "wai" eller trycker sina handflator tillsammans för äldre personer. Den etikett för denna gest är komplex, men ett försök ändå uppskattat.
 • Fråga någon på klostret om du är osäker. De kommer att kunna berätta för dig.

Varningar

 • Kvinnor i synnerhet bör vara respektfull runt munkar, och, vice versa, män i närheten av Mae ostar och nunnor. Du kan prata med munkar, bara inte ensam.