Wka

Hur kan man hantera någons dålig andedräkt

Så din dag, din chef, eller vem som pratar med dig har fruktansvärda andedräkt. Av någon anledning, vill du inte att bryta mot etikettregler och bara berätta för dem att fixa det. Här är några kreativa sätt att släppa ledtråden.

Steg

Hur kan man hantera någons dålig andedräkt. Erbjud personen en unik eller en mint.
Hur kan man hantera någons dålig andedräkt. Erbjud personen en unik eller en mint.
 1. 1
  Erbjud personen en unik eller en mint. Få en för dig själv, sedan erbjuda dem en, som om du bara artig genom delning. Om de vänder ner dig, säger "Är du säker? Jag älskar denna smak. Du borde prova det!" Detta är särskilt effektivt om du bär godis med dig som har en ovanlig smak, eftersom du kan använda det som en anledning att pressa dessa personer om de inte får det: ". Du måste prova dessa popcorn-smaksatt jelly beans"
  • Gör detta samtidigt: placera en mint i handen medan du säger "här," luta huvudet mot dem en aning och ge dem en artig men bestämd leende. Sedan omedelbart gå vidare med din konversation (om något annat).
 2. 2
  Om personen är din betydande andra, använd som positiv förstärkning: "Jag älskar att kyssa rätt när du tuggar det mint tuggummi Det känns så mint och cool.." Du kan även göra den till en lekfull liten ritual - kyssa dem varje gång de tuggar tuggummi, äta godis, eller bara avsluta borstar tänderna. De kan fånga den och lära sig att använda det som ett sätt att antyda för en kyss!
 3. 3
  Erbjud personen en fika eller drink. Ibland människor får dålig andedräkt eftersom munnen är torr. Varje drink eller snacks hjälper, även ett glas vatten. Bara inte erbjuder dem någon mat eller dryck som kan göra deras andedräkt värre, som mjölk eller något med vitlök eller lök i den.
 4. 4
  Låtsas att du har dålig andedräkt. Säg något i stil med "Usch, jag har lite konstig andedräkt just nu. Jag har inte ätit på flera timmar, kanske det är därför. Har du något tuggummi?" Ibland kommer detta att göra den andra personen undrar om sin egen andedräkt, och kanske använda de rättsmedel som de ger till dig.
 5. 5
  Hitta ett sätt att prata om tandhygien. Målet är att höja sin medvetenhet om tandhälsa. Du ska bedöma din konversation på hur väl du känner personen.
  • Jag glömmer alltid. Min tandläkare säger att jag borde dock, och jag har märkt att när jag tandtråd regelbundet, får jag inte dålig andedräkt så ofta. Vill du tandtråd?
  • Har du någonsin använt en av dessa Tungskrapa saker? Tydligen de bakterier som orsakar dålig andedräkt sitter mest på tungan. Vet du hur man använder en? Jag har aldrig provat.
 6. 6
  Föregå med gott exempel. Öva god tandhygien framför denna personen så mycket som möjligt, och agera som om du antar att de gör samma sak. Efter att ha ätit, till exempel, ursäkta dig för att borsta tänderna. Bär vissa resor medelstora munvatten och tandtråd med dig. Fråga dem om de vill ha några.
 7. 7
  Öva radikal ärlighet. Tänk på det först. Hur skulle du vilja få veta? Helt enkelt säga "Din andedräkt är dålig / konstig / funky. Här har tuggummi." är pinsamt och kränkande. Låt dem se dig kontrollera dina andetag, och sedan erbjuda tandköttet. Om de ta tipset, fina. Om inte, bara att gå vidare.
 8. 8
  Vatten är lösningen. Som någon sa ovan, kommer en torr / uttorkad mun orsaka dålig andedräkt. Vatten är oftast en bättre lösning än tuggummi eller en mint, ens. Inte något snack eller dryck kommer att göra, som något med socker kommer att göra saker och ting värre. Ständigt ha en vattenflaska med dig och erbjuda din kamrat en drink. Om du inte har en vattenflaska, berätta för din kamrat, "Jag är verkligen törstig. Följ med mig för att få en drink från denna fontän." De kommer förmodligen att ta en också.

Varningar

 • Någon fråga om personlig hygien kan vara känslig. Takt och diskretion måste användas.
 • Dålig andedräkt kan vara ett tecken på en tand eller andra hälsoproblem.
 • Vem som helst kan bli fruktansvärt generad när upptäcka att de har dålig andedräkt.
 • Många människor med kronisk dålig andedräkt vet att de har det, och ändå inte - trots stora ansträngningar och uppmärksamhet tandhygien - att bli av med det. De vet du släppa tips och då är det lika oförskämd och meningslös som antyder att en rullstolsbunden person som att hon skulle stå upp och gå till bussen så att du inte behöver vänta på stollift som överbelasta dig.
 • Många fall av dålig andedräkt har ingenting att göra med munhygien - oftast är det på grund av problem med bihålorna