Wka

Hur kan man vara normal i någon kultur

Normalitet är olika mellan olika kulturer, för något som är normalt i en kultur är onormalt i en annan kultur. Således kan man försöka bli normal i en enda kultur eller lära normalitet i flera kulturer. Det centrala målet för ett försök att vara normal per mins borde vara att närma solidaritet inom en viss kulturell ram. Det är, bör han eller hon lever i en kultur och fullt anpassa sig till den för att vara normal inom den kulturen är intersubjektiva referensram. I statistisk mening, bör man ha minsta möjliga standard avvikelse på en hypotetisk gaussfördelning som kvalitativt beskriver kulturell solidaritet. Då du kommer att vara redo.

Steg

Hur kan man vara normal i någon kultur. Bor i något ställe som du känner att du verkligen kommer att assimileras in, vilket är förmodligen ditt hemland om du inte på något sätt var hjärntvättad.
Hur kan man vara normal i någon kultur. Bor i något ställe som du känner att du verkligen kommer att assimileras in, vilket är förmodligen ditt hemland om du inte på något sätt var hjärntvättad.
 1. 1
  Bor i något ställe som du känner att du verkligen kommer att assimileras in, vilket är förmodligen ditt hemland om du inte på något sätt var hjärntvättad. Annars, oavsett hur hårt du försöker övertyga dig själv om din passar in med den kulturen, kommer du avvisar undermedvetet det, och din avvikelse kommer att upptäckas av andra naturliga medlemmar i den kulturen. Du kommer därmed bli utfryst.
 2. 2
  Förstå att försök att respektera andra kulturer kan uppskattas trots din förväntade bias mot din egen kultur. Sådana former av kulturell inklusivism eller ens pluralism noteras av många filosofer av religion som ett lämpligt globalt mål. Deras positioner, naturligtvis, är kontroversiell, precis som exklusivitet är.
 3. 3
  Observera andra inom den kulturen med subtila intresse utan att antyda dem i din förening med andra kulturer, till exempel din tidigare antagit en. Den bästa strategin för detta lärande - eller "re-learning" - steget är att tyst titta på den här världen omkring dig inte som en outsider som utvärderar nya kulturella inslag ur hans eller hennes tidigare kultur utan som en äkta prospektiv medlem i denna nya kultur som inte hade några tidigare associationer.
 4. 4
  Aktivt delta i aktiviteter av den kulturen i synnerhet om alla dina grannar att göra detsamma.

Tips

 • Vara en observatör som är noga med att inte använda gamla perspektiv på den kultur som du försöker att bli normal.
 • Inte vara frustrerad och återuppta ditt gamla sätt om du först misslyckas med att tillgodogöra sig.
 • Försök att hitta en förstående vän som verkar lite mer tolerant för avvikande beteende, akta dock, eftersom någon alltför tolerant mot avvikelser kanske inte ens vara en sann medlem i den kulturen.
 • Var dig själv!

Varningar

 • Försök inte att ta till sig och blivit normalt i en kultur som verkar allmänt bortom räckhåll på grund av naturliga begränsningar.
 • Försök inte att bli normal i "alla" kulturer som något slags livslångt mål, innebär att verkligen bli normal i en enda kultur blir onormalt i alla andra kulturer.
 • Vänta inte på ett enda ögonblick då du är "officiellt" normala, eftersom du bör naturligtvis smälta in i kulturen, om du spelar dina figurativa kort rätt.
 • Lurpassar försök att assimilera i en kultur kan lätt upptäckas och kommer att rätta ses som former av hån. Därför, försök inte att håna en kultur eller du kan möta extrem kroppsskada eller någon annan form av bestraffning. Borat är inte ett passande exempel på en sådan konsekvens, eftersom han aldrig lämnat den västerländska kulturen som han företräder, för att håna Kazakstan.
 • Var medveten om att "normal", är en statistisk term. När du tänker på det, det finns ingen riktig "normal".
 • Varning: Normal existerar inte, så sluta försöka för det!