Wka

Hur kan man hantera med tonårsgraviditeter

Graviditet är ibland oplanerat, särskilt för yngre kvinnor. Våra kroppar är gjorda på ett sådant sätt att vi kan bli gravid som tonåring, även när vi inte vill. Detta är en tid i våra liv när vi inte kan vara känslomässigt och ekonomiskt redo att ta itu med att ha ett barn. Var modig, du har en utmaning framför dig. Att ha ett barn är svårt. Vissa människor tror att det är lätt och vissa tonåringar vill ha barn, men de vet inte hur svårt det är.

Steg

Hur kan man hantera med tonårsgraviditeter. Om du misstänker att du kan vara gravid, ta ett graviditetstest.
Hur kan man hantera med tonårsgraviditeter. Om du misstänker att du kan vara gravid, ta ett graviditetstest.
 1. 1
  Om du misstänker att du kan vara gravid, ta ett graviditetstest. Lägg inte bort det, eftersom att veta att du är gravid är viktigt för din hälsa och ger dig de mest alternativ om du inte är säker på att du vill vara en förälder. Några symptom på graviditet är en missad menstruation, trötthet, ömma bröst, humörsvängningar, och illamående. När du först upptäcker att du är gravid bör du tala om för någon som du litar på och som kommer att stödja er.
  • När du tar ett test, bör du besöka din OB / GYN för att verifiera att du är faktiskt gravid. Många hem graviditetstest kan ge både falskt positiva och falskt negativa.
 2. 2
  Tipsa någon du litar på. Telling dina föräldrar eller någon som har varit en förälder kommer att vara till hjälp, eftersom de har erfarenhet av föräldraskap, och kommer att kunna vägleda dig. Däremot kan berätta om graviditeten vara en svår sak att göra, särskilt om de inte visste att du var sexuellt aktiv. Om du inte kan prata med dem, hitta någon annan. Det är viktigt att du inte gå igenom det här ensam. Om du inte känner att du kan berätta för dina föräldrar, prata med någon annan som du litar på och få dem hjälpa dig att bestämma den bästa handlingsplan.
 3. 3
  Meddela far till barnet. Förhoppningsvis är han en mogen, klok människa och kommer inte att överge dig. Men om han lämnar, inte förlora hoppet. Kom ihåg att du är omgiven av människor som älskar dig och som kommer att kunna hjälpa dig även om fadern inte är runt.
  • Om du kan, be för honom att hjälpa dig genom att ta dig till möten, betala för baby grejer, och lovar att vara där för dig känslomässigt.
 4. 4
  Forskning dina alternativ. När du vet att du är gravid, ska du bestämma hur du vill hantera graviditeten. Sitt ner och ha en mogen konversation med fadern och andra personer som hjälper dig. Diskutera för-och nackdelar med respektive metod. Ytterst är beslutet upp till dig, och du bör inte känner sig pressad av någon person. Men att avgöra vad man ska göra är ett stort beslut och det kommer att hjälpa till att kunna prata ut. Vet att du har ett av fem alternativ:
  • Abort: Detta är inte tillgängligt i alla situationer. Gör din forskning och hitta en seriös utövare. Även om du inte vill ha barn, kan detta vara en traumatisk upplevelse. Få någon att komma med dig för känslomässigt stöd.
  • Antagande: Om du inte känner dig redo för ett barn, men anser inte abort ett alternativ, kan du välja att placera ditt barn med en annan familj. Se till att du hittar en ansedd och etisk byrå som erbjuder rådgivning före och efter placering. Kom ihåg att för att placera ditt barn för adoption du måste få tillstånd från barnets far också.
  • Single Parenting: Du kan välja att behålla barnet och uppfostra honom / henne. Detta kommer definitivt att bli svårt, men det är säkert möjligt. Om du planerar att göra detta, får en förälder eller vän som hjälper dig redo barnets rum, titta på föräldraskap klasser, och avgöra om du kommer att fortsätta att gå i skolan.
  • Äktenskap: Du kan gifta sig med pappan till barnet och uppfostra barnet tillsammans. Men tycker inte du att gifta sig med honom. Att vara uppvuxen i en kärlekslös och / eller förbittrad äktenskap kan vara lika skadligt för ditt barns känslomässiga utveckling som något av de andra alternativen.
  • Gemensamt föräldraskap: Du och pappan får besluta att uppfostra barnet tillsammans utan att gifta sig. Försök att komma med ett system som uppfyller både dina behov samt barnets.
 5. 5
  Ansök om Medicaid och WIC för att täcka dina kostnader för läkarvård, samt mat och uppehälle vid behov. Ofta finns det stöd för unga kvinnor, och det kan hjälpa dig att hitta jobb, avsluta gymnasiet och gå till en yrkesskola eller högskola.
 6. 6
  Hitta en plats att bo. Om dina föräldrar inte stödja dig, eller ger dig ett ultimatum att göra sina önskningar eller flyttas och din pojkvän inte är stödjande, se om du kan hitta en släkting, vän eller någon som har ditt bästa. Om du inte har stöd från vänner eller familj, söka stödgrupper med kvinnor som befinner sig i liknande situationer.
 7. 7
  Få tips. Att ha ett barn är en skrämmande utsikter. Rådgör betrodda vuxna, sjuksköterskor och barnmorskor. Fråga dem om de olika förlossningarna alternativen och vad som väntar. Besluta om en som är rätt för dig.
 8. 8
  Spara pengar. Var sparsam i vad du köper. Det finns ofta platser där du kan köpa saker för dig och ditt barn mycket billigt, såsom varvet försäljning och butiker sparsamhet.

Tips

 • Om fadern inte vill vara med, kan du fortfarande samla barnbidrag.
 • Fundera och hålla möjligheterna öppna. Titta på fördelar och nackdelar med alla dina alternativ och välja det som är rätt för dig, såsom din ekonomiska situation och stöd cirkel. Livet kan kasta oväntade saker på dig. Alltid förbereda, och har en back-up plan.
 • Om din pojkvän är kränkande att du ska be honom att få rådgivning. Om han inte är beredd att göra det, måste du ta bort dig själv och ditt barn ifrån honom.
 • Om dina föräldrar tvingar dig att välja ett alternativ som du inte är bekväm med, överväga att bli emanciperade.
 • Kontrollera Facebook, Yahoo och andra grupper, det finns unga mamma stödgrupper på nätet.

Varningar

 • När ett barn ensam eller lämnas utan sin mamma under en lång tid, kommer ett barn går igenom tre stadier: protest, förtvivlan och avskildhet. (Se nätet föräldraskap klass, kapitel 3: Separation)
 • Detta är bara en teori som lagts fram av den utvecklings-psykologen John Bowlby. Theory är ett viktigt ord här som det innebär att det inte har definitivt visat sig vara fallet. Även om teorin hade en hel del stöd på 1950-talet, hade Bowlby forskning många brister i det att den åberopade retrospektiv bevis, inte ansåg att graden av separation, och ansåg inte att skillnaderna mellan försakelser och umbäranden. Därför finns det goda skäl att ha en viss tveksamhet om denna teori.