Wka

Hur du berätta för din mamma om din pojkvän

Mammor kan vara ganska känslig när du berätta om din första pojkvän, en del blir arga eller hitta någon anledning till varför du inte ska dejta honom men för det mesta de bara vill vad som är bäst för dig. Så kom ihåg ibland är de rätt. Men i ett fall där man verkligen gillar killen och du vill att din mamma att gilla honom också, här är vad du ska göra.

Steg

Hur du berätta för din mamma om din pojkvän. Prata med din mamma när hon är på gott humör.
Hur du berätta för din mamma om din pojkvän. Prata med din mamma när hon är på gott humör.
 1. 1
  Prata med din mamma när hon är på gott humör. Inte när hon precis har kommit hem från jobbet eller är upptagen med något annat. Du vill ha hela hennes uppmärksamhet. Se också till att hon inte har några skäl att vara arg / irriterad / bråkar med dig.
 2. 2
  Berätta för din mamma när det är bara du och hon, om din far är i rummet försöka få ut honom utan att titta misstänksam. Pappor är ännu mer skyddande (normalt) av sina döttrar när de växer upp och får sin första pojkvän!
 3. 3
  Säg till henne på ett sätt som du inte undviker poängen men ge henne tid att tänka över det!
 4. 4
  Förklara att du vill att hon ska lita på dig med dessa slags saker, vilket är varför du berättar för henne om honom. Förklara också att du växer upp och det är bara naturligt att ha en pojkvän.
 5. 5
  Om hon blir arg, skrik inte tillbaka. Gör inte polis och attityd med henne eftersom det bara kommer att göra saker värre. Plus, om du bo lugnt med henne att hon kommer att inse hur mogen du är!
 6. 6
  Vänta på henne att svara innan de lämnar rummet, detta kan orsaka en del argument.
 7. 7
  Svara på några frågor om honom sanningsenligt, kanske du en dag har det kastat tillbaka i ansiktet på annat sätt.
 8. 8
  Om hon säger nej, acceptera det. Det visar bara henne din mognad och så småningom kommer hon runt. Kom ihåg, hon är bara här för att skydda dig.
 9. 9
  Eftersom du har en pojkvän och hon säger nej, försök att kompromissa. Om du kompromissa det visar din mamma att du är smart nog att göra det, och kanske hon kommer att förstå dig.

Tips

 • Försök att säga så många positiva saker om honom som möjligt. Detta kommer att göra din mamma litar på dig lite mer.
 • När de möts, gör det på neutral mark. Det gör det lättare för alla!
 • Säg inte henne om var du uppfyllt om det var i förvar eller någonstans som nätet eller något.
 • En nära relation med dina föräldrar är verkligen användbart.
 • Har du bra betyg? Är mogna dig? Ansvarig? Dessa är egenskaper som dina föräldrar kommer att vilja se i dig innan du får en pojkvän, så se till att jobba hårt i skolan, inte gör dumma saker, och plocka upp dina egna mässar.
 • Arbeta upp till ögonblicket, använd en bra attityd i de få dagarna före nyheterna.
 • Berätta för henne hur länge du har gått ut. Detta visar att eftersom du har varit ansvarig med honom under den tiden du kan lita på att fortsätta utan att göra dumma saker. Berätta för henne detta, bör det hjälpa henne att förstå.

Varningar

 • Berätta inte dina föräldrar tillsammans, om möjligt låt din mamma berätta för din far.
 • Tänk på att om du väntar för att berätta för dina föräldrar om din pojkvän och de slutar att ta reda på det ska göra saker ännu värre, eftersom de kommer att förlora förtroendet för dig.