Wka

Hur att vara en god styvfar

Att vara en styvförälder kan vara både givande och utmanande. Om du har gift eller samarbetar med en person som redan har barn, måste man betrakta dem en del av en paketlösning, att bli älskad, vårdas och skyddas på det bästa av din förmåga. Att vara en bra styvfar har alla inslag av att vara en bra pappa, samt att erkänna att det tar tid och vilja att etablera din roll som styvfar i en ny familj arrangemang.

Steg

Hur att vara en god styvfar. Tänk på att även barnen kan ha sin biologiska far som en fadersfigur.
Hur att vara en god styvfar. Tänk på att även barnen kan ha sin biologiska far som en fadersfigur.
 1. 1
  Tänk på att även barnen kan ha sin biologiska far som en fadersfigur. Försök inte konkurrera med den biologiska fadern.
 2. 2
  Ha tålamod när du väntar på din nya styvbarn för att svara på din omsorg, ömhet och kärlek. Ofta är barnet djupt sårad av omständigheter som rör deras biologiska mor och far och fördelningen av deras primära, ursprungliga familjen. För många, är att bygga en ny relation hotar dem. Tiden är den bästa healer men så håller aktivt positivt och stödja dig själv när du är runt barnet.
 3. 3
  Tillbringa tid med styvbarn i hans eller hennes verksamhet. Att hjälpa till med, projekt och delta sportevenemang eller klubbar som scouting de är involverade med att visa dem att du är villig att stödja deras ansträngningar. Ju mer involverad du är, desto snabbare kommer barnet att acceptera dig i din roll som alternativa pappa och vara tacksam för att du är en del av hans eller hennes liv också.
 4. 4
  Balansera tid och gåvor du ger dina egna barn med styvbarn. Båda dina egna barn och din Styvbarnets är en del av din familj nu. Undvik att spela favoriter under några omständigheter, varje barn skall behandlas lika, och inget barn förtjänar att bli behandlad som en utstött.
  • Håll ett vakande öga på hur ditt styvbarn interagerar med dina egna barn, om du har någon. Svartsjuka är giftigt för alla relationer. Om detta verkar vara på gång, försök att head av den omedelbart. För att upprätthålla en lycklig familj atmosfär, måste steg-syskon vrede behandlas rättvist och försiktigt.
  • Aldrig behandla din styvbarn som han eller hon inte är värd din tid eller kärlek bara för att han eller hon inte är din biologiska barn.
  • Aldrig göra ditt steg barnet känner att du inte bryr dig eller gillar dem, eller att de är i vägen för din relation med sin mamma.
 5. 5
  Bjud styvbarnet att delta i din egen verksamhet. Om du fiskar, golf, eller göra andra hobbyverksamhet, där det är lämpligt, ta ditt styvbarn tillsammans. Inte bara ger detta barnet en chans att se vad du tycker, men det ger hans eller hennes mor en rast. Å andra sidan, aldrig tvinga barnet att göra vad du har bett - om han eller hon visar en ovilja mot att fiska eller rewiring huset, inte tvinga det. Given tid och din entusiasm, kan barnet komma runt att försöka det. Men om han eller hon är aldrig intresserad, så det är bara en återspegling av hans eller hennes intressen, inte en diskussion om er. Pushing barnet att göra saker som han eller hon hatar bara för att försöka bevisa att du är kompisar kommer att slå tillbaka. Istället, fortsätta leta efter utrett tills du hittar en aktivitet som barnet vill dela med dig.
  • Tillbringa tid med ditt styvbarn och lära honom eller henne sätt att bli en ansvarsfull vuxen.
  • Visa barnet att du är villig att hjälpa till i hushållsarbetet. Det är viktigt för barn att förstå att hålla ett hushåll är en familj jobb, ett gemensamt hushåll ansvar, och inte bara moderns. Var inte omodern, även om barnets riktiga pappa är.
 6. 6
  Kommunicera tydligt och lugnt. Låt ditt styvbarn vet att du är tillgänglig för att prata när det behövs och vara en god lyssnare när ditt styvbarn inte kommer till er för en chatt. Vara öppen och acceptera skillnaden, som barnet har haft olika erfarenheter innan du kom. Gör dina egna preferenser som är kända utan att vara hård eller hotfull - alltid förklara dina handlingar och preferenser med goda skäl.
  • Låt aldrig den enda kommunikation med din styvbarn den dagen skall skriker och skriker. Du bör alltid försöka att fokusera på de positiva saker som de gör och inte alltid de saker de gör fel.
  • Håll dina negativa åsikter barnets biologiska far till dig själv. Såvida du frågat direkt, ta inte upp era åsikter honom framför barnen eller någon annan. Om du ombeds direkt, vara försiktig och taktfull, eftersom det ofta finns en risk för en känslomässig bräddavlopp. Varje förälder föräldraskap stil är annorlunda och om inte pappan inte deltar i föräldraskap alls eller är kränkande på något sätt, behöver du inte att döma.
  • Argumentera aldrig med barnets mor framför barnet. Var särskilt försiktig med att göra nedsättande kommentarer om henne där barnet kan höra. Barnet kommer att vara mycket uppmärksamma på varje disharmoni, främst på grund av en känsla av protectiveness mot mor och hålla en stark förhoppning om att denna nya relation kommer att resultera i att skapa en lycklig familj arrangemang.
 7. 7
  Respektera barnets privata utrymme. Alla barn, från preteen genom tonåren förtjänar en rimlig mängd sekretess och privat utrymme, och om det inte finns allvarlig oro för barnets beteende eller aktivitet, desto mer utrymme de får, desto mer pålitliga de känner.
 8. 8
  Uppfostra barnet i linje med barnets mor önskemål, inte strider mot dem. Detta innebär att ha öppna kommunikationslinjer med mamma om hennes förväntningar och avsikter för att höja din styvbarn, och ha klarhet i riktningen ni båda kommer att ta. Så mycket som möjligt, skjuta till hennes preferenser om de är farliga eller hotar att destabilisera familjen eller relation ni två har.
  • Respektera barnets mors disciplinära och regimer läxor. Även om du tror att de kan vara i otakt, föranleder inte detta framför barnet eller göra passerar anmärkningar som undergräver hennes. Istället, prata med henne privat om dina problem och försöka nå en kompromiss som gynnar barnet.
  • Diskutera beslut som påverkar ditt styvbarn direkt eller indirekt med hans eller hennes mor. Signera inte barnet upp för en sommar på en militärskola eller sport camp utan att prata om det med henne. Köp inte de underordnade skjutvapen, fyrverkerier eller även till synes harmlösa uppstickare som paintball gevär eller bb guns utan hennes vetskap och samtycke. Aldrig ta barnet på en ATV, snöskoter, mikro-ljus eller andra potentiellt farliga fritidsfordon utan hennes uttryckliga tillåtelse.
  • Snacka om datorspel, videospel och andra kulturella influenser med barnets mor. Socialt tryck kommer ofta trycker på mamma att låta barnet göra det, oavsett vad "det" är, eftersom alla andra gör "det". Varje familj bör ha sina egna normer och etiska regler att leva efter. Barnets mor behöver ert stöd och input om beslut om att låta barnet ha våldsamma eller grafik videospel i hemmet, eller låta dem gå till "R" betygsatt filmer med sina vänner.
  • Förstå att din make är en mor och kan inte alltid vara fri att spendera ensam tid med dig. Det kommer att finnas tillfällen då hon måste hjälpa barnet eller tillbringa tid med barnet när du verkligen skulle vilja henne att spendera tid med dig.
 9. 9
  Hjälp planera framtiden för styvbarn. Det kan falla på dig att påbörja en sparplan för college kostnader, den första bilen, och hjälper till att hitta det första jobbet. Delta aktivt i utarbetandet av vad som behövs för barnets framtid, prata med mamman först och sedan med barnet där så är lämpligt.
 10. 10
  Var en bra förebild för dina styvbarn. Rökning, överdriven alkoholkonsumtion och droger har ingen plats i ett hem med barn i den. Detta kan inte vara politiskt korrekt position, men från effekterna av passiv rökning på unga lungor, för godkännande av illegala droger som en "norm", dessa är inte goda beteenden till modell för barn. Om du har problem med missbruk av substanser, söka hjälp. Om du måste röka, alltid röka utomhus, borta från barnet.
 11. 11
  Kom ihåg, att vara en styvfar är en ledande roll som en del av ett team. Acceptera de unika egenskaperna hos varje medlem i teamet, de begränsningar, även de egenheter. Det kommer att finnas goda tider, även bra tider, men det blir konflikter, oenigheter, och letdowns. Tålamod, kärlek, och en sympatisk uppfattning bör hjälpa dig igenom dessa utmaningar. Du är vuxen, oavsett vad situationen, bör du komma ihåg att, och att problem kan tyckas stor, men ofta glöms bort i morgondagens rush, eller skrattade om nästa år.
  • Var dig själv. Det är nästan omöjligt att ställa upp sken av att göra, vara, njuta, eller agerar på ett sätt som inte är du. Du kan imponera på dina styvbarn för en stund, men det verkliga du kommer dyka upp förr eller senare.
  • Ni valde att inleda en relation med en kvinna med barn, så att du i slutändan valde att vara en förebild och en föräldra siffra till sitt barn eller barn.
  • Det är en bra idé att hålla en bra rapport med din styvbarn biologiska pappa, utom i de fall där han inte är välkommen i ditt styvbarn liv. En stor andel av styvfarer är goda vänner med de biologiska fäderna av deras styvbarn - både män agerar i bästa intresse för barnet och samarbeta. Om båda män är rimliga, dödlägen är ovanliga.
  • Aldrig missa ett tillfälle att berätta styvbarn att du älskar honom eller henne.
 12. 12
  Försök att glömma att han / hon inte är din biologiska barn. Ibland alltid tänka på det skulle få dig att känna obehag och onaturligt runt ditt barn. Bara behandla honom / henne som du skulle ditt eget barn: om du älskar din make så mycket, varför skulle inte du älskar sitt barn?

Tips

 • Var uppmärksam på vad som är coolt om dem och få för vana att skryta om ditt styvbarn hur du gör din egen. "Min lilla styvdotter är så smart, tänkte hon ut hur man använder datorn snabbare än jag gjorde." "Min styvson är awesome, igår han sjöng tillsammans med min favoritlåt, och skulle du tro att det var han på knappen och han dansade. Han har en verklig talang!" Oavsett sina talanger och intressen är, stolta dem som en del av din familj. Gör inte en specifik punkt att göra det framför dem. Om du får för vana, kommer de att ta upp från hur nya människor behandlar dem och de kommer så småningom overhear dig eftersom du inte kommer att märka de lyssnar. Ju mindre avsiktligt det är, desto mer kraftfull inverkan detta kommer att ha att du är en riktig förälder, en bra sen inning pinch-hitter de kan lita på. (Detta är också en bra sak att göra med dina egna barn. Den bygger sitt förtroende i livet.)
 • Var uppmärksam på varje barn, dina barn och stepkids, som individer.
 • Små intjänade belöningar som är lika tankeväckande är ännu mer övertygande i att vinna ett barns tillgivenhet. När du uppskattar deras prestationer med något konkret, även en gumballmaskin klistermärke, och det är något du vet exakt vilka de gillar bäst att du uppmärksammade dem, tar det fram det bästa i dem. Det förstärker deras goda beteende mer noggrant än någon bestraffning och den kommunicerar att du är både rättvist och du tror väl på dem. Barn bryr sig verkligen om rättvisa. Belöna dem med beröm och tacka dem när de gör något för dig visar, inte berättar barnet att du är en god människa. Du vet vad som är bra och du gör det, gå på promenad.
 • Låt inte tanken på att vilja vara en "bästa vän" moln ditt omdöme. Om ett barn vill göra något farligt eller att hans eller hennes mor ogillar, kan han eller hon försöka värva dig som en förespråkare för hans eller hennes sida, och detta sätter dig i strid med mor. Aldrig säga ja till barnet utan den andra förälderns godkännande. Aldrig be barnet att gå eller göra något utan att fråga mamma först.
 • Innan du dejta någon med barn, förbereda dig för den känslomässiga vägtull att vara en styvfar kommer att kräva. "Du är inte min riktiga pappa," är verkligen något du kan höra. Ett bra svar på det är "Nej, jag är inte. Jag är din styvfar. Jag älskar din mamma och jag älskar dig eftersom jag ser henne i dig. Jag förväntar mig inte att vara din pappa. Men jag vill vara bra för dig. Som en bra razziahitter, jag är här för att göra mitt bästa, men jag försöker inte att ersätta honom. Detta är bara mina innings. Jag är fortfarande en riktig förälder trots att jag inte är din riktiga pappa. "
 • Tillbringa en-mot-en tid med ditt steg barnet / barnen. Det ger dig möjlighet att utveckla en god relation med barnet och lära känna dem. Den kommer också att visa barnet att du bryr dig tillräckligt om dem för att spendera ensam tid med dem.
 • Ställ inte oskäliga krav, särskilt inte om de gynnar dina barn över styvbarn. Det kommer att tas på fel sätt men det är avsett. Undvik även uppkomsten av orättvisa. Diskutera reglerna med din partner när barnen inte är i närheten och komma överens om dem, och sedan hålla dem konsekvent för alla barn.
 • För barn under cirka tio år gammal, är en särskilt gynnsam möjlighet för er båda att spela lärande spel. Konfigurera kreativa belöning-baserade spel i linje med eller före klass läroplanen. Involvera din make när du har bollen i rullning. Försök att göra verksamhet av denna typ en ganska vanlig händelse - en tid som ditt styvbarn kan räkna med att spendera med dig när mamma eller pappa är borta.
 • Gå inte överbord med det men kom ihåg att barn lätt kan mutas. Gör inte detta med massor av pengar. Det är mycket bättre att följa noga, ta reda på vad barnet verkligen bryr sig om mest och ger små väl valda gåvor. Ett glas unicorn för ett barns samling, eller en speciell fråga serietidning, en modell projekt du kan arbeta tillsammans eller någon hobby verktyg eller leverans gör en bra liten present. Gör inte detta varje dag, men ge dem några välkomnande gåvor när du först gå in och sedan då och då spontant.

Varningar

 • Aldrig klaga din styvbarn till främlingar. Bara gå inte dit. Gör inte detta med dina egna barn heller. När du talar om dina stepkids eller dina barn, sätta sin bästa fot framåt och tala om vad du tycker om dem. Den speglar dåligt på dig om de är att fruktansvärda och innebär att du inte får bra överens med din nya partner.
 • Att bli en styvfar sätter dig i en position av ansvar för att skydda barnet från en mängd faror. Var medveten om de risker som barnet står inför och vara på jakt efter faror i hemmet. Små barn drabbas av fruktansvärda skador varje dag på grund av slarv.
 • Säg aldrig "Du borde vara mer som ditt syskon / steg-syskon" eller jämföra dem. Varje barn är en annan människa med sina egna behov, talanger, mål och personlighet. Ta varje av dem för vem de är och bedöma dem i förhållande till deras verkliga förmågor och talanger. Lära sig något i deras svåraste ämnet är en mycket större prestation än den senaste guldstjärna ungen som är duktiga i det fick. Ansträngningar bör räknas när man bedömer resultaten.
 • Aldrig sätta din make i stället för att behöva välja mellan dig eller barnet / barnen. Hon kommer ofta väljer barnet under sitt vuxna relation, vilket innebär att du kommer att förlora. Även om hon väljer dig över sitt barn, ni båda förlorar genom att förlora barnets respekt och kärlek.
 • Klaga inte på varje enskild sak ditt styvbarn gör. Kom ihåg att det är inte lätt för detta barn att flytta in i en ny miljö och att automatiskt lära sig att respektera dig.
 • Inte ge dem belöningar för varje rutin knepig och genomsnittliga beteendet. De kommer att börja göra det bara för belöning och tappar intresset för sina hobbies, om du gör för mycket givande. Spara belöningar för särskilda prestationer som kvalitet stiger, extra speciella städa upp, när som helst den unge gjort något mycket bättre än vanligt.