Wka

Hur kan man vara en god vän

Att ta sig tid att vårda en vänskap är värt varje ögonblick. Eftersom åren går, kommer vissa människor att stanna vid din sida, men många kommer inte, och du kommer att inse att varje vänskap du håller är ovärderlig. Naturligtvis, för att ha en god vän, måste du vara en, och det tar en hel del ansträngning och omsorg. Läs den här artikeln för att lära dig att skapa en förtroendefull vänskap, vara där för din vän under svåra tider, och fördjupa en vänskap att göra det sista.

Steg

Hur kan man vara en god vän. Inte monopolisera inte konversationer.
Hur kan man vara en god vän. Inte monopolisera inte konversationer.

Bygg din vänskap på förtroende

 1. 1
  Vara pålitlig. Det är svårt att lita på en person som inte beter sig på ett konsekvent och trovärdigt sätt. Vi vet alla välmenande men gulaktigt människor som säger, "Okej, jag kommer..." men aldrig fullfölja. Om det är du, vet att du urholka dina vänners förtroende, så småningom kommer de att sluta tro på vad du säger.
  • Bara göra löften du vet att du kan hålla. Om du säger att du kommer att umgås med en vän och en legitim konflikt uppstår, förklara situationen och litar på att vänskap är stark nog för att ingen är liksom yeses.
  • Om du vet att du var på fel för en missad möjlighet, äga upp. Inte vänta tills 15 minuter efter att du skulle komma fram att ringa och säga, "Något kom upp." En enkel förklaring och ursäkt räcker långt. Din vän kommer sannolikt att uppskatta din bekräftelse på hans eller hennes känslor.
 2. 2
  Var riktigt. Anslut med människor som du värde på en djup nivå om du vill ha hållbara, långsiktiga vänskapsband. Investera i människor du kan vara dig själv runt. Om ditt beteende saknar uppriktighet, din vänskap kommer inte sist.
  • Bra vänskap uppstår inte från att hoppas någon annans popularitet eller nätverk kommer att smitta av sig på dig. Om du försöker bli vän med en person bara för att bli accepterad i en viss klick, det är inte vänskap - det är opportunism - och så småningom ytlig typ av ditt engagemang kommer att avslöja sig själv.
  • Du har ett ansvar att hjälpa din vän att vara sig själv, också. Var öppen för skillnader i uppfattning och stil - det är det som gör vänskap intressant.
 3. 3
  Var lojal. Om din vän säger något i förtroende, talar inte hålla om det med någon annan, precis som du förväntar din vän att göra för dig.
  • Diskutera inte din vän bakom hans eller hennes rygg, och inte sprida rykten om de förtroenden de har förlänas dig. Aldrig säga något om din vän som du inte skulle vara beredd att upprepa deras ansikte.
  • Låt inte andra säga dåliga saker om din vän, heller. Tills du har haft en chans att höra din väns sida av historien, behandla kommentarer som inte är stödjande som hörsägen och rykten. Om någon säger något som stötar dig och inte verkar vara en sak som din vän skulle göra eller säga, sedan svara med något liknande, "jag känner honom / henne, och som bara inte låter rätt. Låt mig prata med honom / henne, ta reda på hans / hennes perspektiv på detta. Tills dess, skulle jag uppskatta om du inte spred det runt. "
 4. 4
  Var respektfull. Goda vänner visar respekt för varandra genom att vara öppet och ömsesidigt stödjande. Om din vän har vissa värderingar och övertygelser som inte ansluter med din egen, respektera hans eller hennes val och vara öppen för att höra mer om dem.
  • Ibland är din vän kommer att säga saker som du tycker är tråkigt, obekvämt eller irriterande, men om du har respekt för din vän, ska du ge din vän utrymme att tala, och att göra det utan dom.
  • Under tider när du inte ser öga mot öga med din vän, håller inte respektfullt och vara villig att se saker annorlunda.

Ge så mycket som du tar

 1. 1
  Dela. Att vara en viktig del av att vara en god vän. Tillgodose dina vänners önskemål när du kan, förutsatt att detta sker på ett balanserat sätt. Återgälda hans eller hennes handlingar av vänlighet med omtänksam gärningar din egen och din vänskap kommer att stärkas.
 2. 2
  Inte monopolisera inte konversationer. Det låter enkelt, men se till att du lyssnar så mycket som du pratar om dig själv. Om du monopolisera varje konversation med dina känslor, din vän får inte ut något av relationen. Lyssna öppnar utrymmet mellan er två och försäkrar din vän att du bryr dig.
 3. 3
  Se upp för din vän. Om du känner att din vän är att få in någon form av besvär över vilka de har liten kontroll, som att ta droger, att vara promiskuös eller blir för full på en fest, hjälpa honom eller henne komma undan från situationen. Förutsätt inte att din vän kan hantera det ensam, detta kan vara mycket tid på att din röst sunt förnuft behövs för att väcka dem ur deras fuga.
 4. 4
  Pitch in för din vän under kristider. Om din vän har att åka till sjukhuset, besök. Om hans hund springer iväg, hjälp att hitta den. Om hon behöver någon att plocka honom / henne, vara där. Ta anteckningar för din vän i skolan när han eller hon är frånvarande. Skicka kort och paket vård när du bor långt ifrån varandra. Om det finns en död i hans / hennes familj, delta i begravningen.
  • En del av att vara där för din vän i en kris ger känslomässigt stöd, alltför. Omsorg om din vän tillräckligt för att hjälpa honom eller henne att öppna upp och låta tårarna rulla. Ge honom eller henne en vävnad och lyssna öppet. Du behöver inte säga något om ingenting verkar rätt, bara lugn och lugnande.
  • Om din vän går igenom en kris, inte säga, "Allt kommer att bli bra" om det inte kommer att bli. Det är svårt att inte säga att ibland, men falsk trygghet kan ofta vara värre än ingen. Istället, låt din vän veta att du finns där för honom eller henne. Stanna ärlig, men optimistisk och positiv.
  • Om din vän börjar tala om, berätta för någon om det. Denna regel åsidosätter "respekt privatliv" steg, för även om din vän ber dig att inte berätta för någon, bör du göra det ändå. Föreslå en hjälplinje eller professionell till din vän. Prata med din och din väns föräldrar eller make (om de inte är de som orsakar problemen) innan involvera någon annan.
 5. 5
  Ge tankeväckande råd, men inte insistera på att din vän gör som du säger. Döm inte din vän, bara råda honom eller henne när han eller hon når ut.
  • Undvik att ge osökt för råd. Tillåt ventilering där det behövs och vara villiga att erbjuda råd om det är uppenbart att det söks. Fråga alltid innan du antar att du kan ge råd.
  • I vissa fall kan en vän använda lite tuff kärlek att hålla honom eller henne ur en farlig situation. Använd diskretion här, du vill inte att föreläsa eller överväldiga din vän. Berätta för honom eller henne hur du uppfattar situationen med saklig information, och föreslå vad du kan göra under samma omständigheter. Bli inte förolämpad av din vän att lyssna på ditt råd och sedan beslutar att ignorera det.
 6. 6
  Steg tillbaka och ge din kompis utrymme. Förstå om din vän vill vara ensam eller umgås med andra människor. Låt det hända. Det finns ingen anledning att bli klängig eller behövande. Vänskap kräver inte att du alltid måste paras ihop. Att låta varandra tid att hänga med andra vänner ger dig välbehövlig andrum, och ger dig möjlighet att komma samman fräsch och uppskatta varandra ännu mer.
 7. 7
  Inte missbrukar generositet eller slits ut din välkomnande. När din kompis gör något trevligt för dig, då återgälda snabbt. Betala tillbaka pengar du lånar omgående. Gå hem när det verkar som om tiden är rätt.

Gör din vänskap sista

 1. 1
  Vara förlåtande när saker går fel i din vänskap. Hatar handlingen, inte personen. Om din vän har gjort något fel, inte döma dem för hårt. De flesta saker kan pratat igenom.
 2. 2
  Försöka fördjupa er relation. Ju mer du är med varandra, desto mindre du idealiserar varandra och ju mer du accepterar varandra för vem du egentligen är. Detta är vad som är en riktigt bra vän egentligen handlar om-att bry sig djupt för varandra, vårtor och allt.
 3. 3
  Gå bortom call of duty. En vän kommer att vänta medan du gör dina läxor. En stor vän stannar uppe hela natten hjälper. Kom ihåg att om du är en god vän, folk vill vara en god vän till dig.
 4. 4
  Underblåsa gamla vänskap. Eftersom åren går, människor tenderar att växa ifrån varandra. Kanske du och en vän kommer att flytta till olika platser och bara se varandra varje gång ett tag. Ibland år kan förflyta utan mycket kontakt. Om du aldrig sluta bry sig om din vän, tala ut. Han eller hon kommer att bli glad att höra från dig. Ni var vänner för en anledning i det förflutna, och du kan hitta samma obligation fortfarande binder dig samman.

Tips

 • Se till att din vän inte har att spendera någon tid på sjukhuset ensam, någonsin.
 • Om du lånar något från en vän, ta väl hand om det och sedan tillbaka utan att bli tillfrågad.
 • Du behöver inte spendera en massa tid och pengar för att vara en god vän. De bästa gåvor är ofta handgjorda och kommer från hjärtat. Ett telefonsamtal kan betyda så mycket som ett besök.
 • Ärlig kommunikation är ett grundläggande fundament i en vänskap. Om du och din vän inte kan prata med varandra fritt då du sätts upp för en svår och möjligen dömd relation.
 • Ställ inte alltför många förväntningar och regler. Låt din vänskap att utvecklas och förändras naturligt.
 • En vän som bara finns på skolan eller arbetet är fortfarande en vän. Var mycket glad för den speciella typ av vänskap samband med den plats där du dela tid tillsammans.
 • Berätta för din vän hur mycket du uppskattar deras företag eller hur de var med dig när du behöver dem. Det kommer att lysa upp sin dag och bekräfta din vänskap.
 • Njut av varandras sällskap. Det handlar inte bara om blödande hjärtan och råd till kärlekstörstande - eller åtminstone bör det inte vara. Var noga med att ha kul tillsammans och göra spontana aktiviteter då och då. Vara en positiv kraft i din väns liv.
 • Tease vänner om något de är stolta över. Ju bättre du känner din vän, desto lättare är det att hitta de saker de är känsliga om och använd retas för att plocka upp dem istället för att riva ner dem.
 • Ständigt berätta för dem hur mycket du älskar dem och hur mycket de bryr sig om dig. Det kommer att göra deras dag.

Varningar

 • Om din kompis börjar få nya vänner, vrid inte svartsjuk. Ingen gillar en svartsjuk vän. Ha förtroende för din vänskap.
 • När spendera tid med din vän, oavsett om det har en måltid tillsammans eller bara umgås, ska ni båda förvandla dina mobiltelefoner av. Det är mycket stötande att ha en konversation ständigt avbruten av en ringande telefon. Han eller hon kan känna att du inte är uppmärksam på dem eller inte värdesätter din tid tillsammans.
 • Ingen gillar en förolämpande vän, var försiktig när du retas med dem! Om din vän ber dig att sluta, lyssna på begäran.
 • Inte förstöra din väns liv genom att lägga upp pinsamma videor och foton på Facebook.
 • Om din vän inte behandlar dig väl när du behandlar dem väl, så det finns ingen anledning att stanna vänner. Inte bo nära vän med någon som inte behandlar dig väl.
 • Dela inte dina känslor när du vet att personen inte kan lita eftersom hon / han kan använda det mot dig en dag.
 • Förvänta dig inte omedelbar eller livslång vänskap, inser att om det är att vara något speciellt, kan det utvecklas ganska långsamt.

Hjälp att vara en god vän