Wka

Hur man gör det mesta av din tid när du studerar

Studera skiljer sig från en person till nästa, så det som fungerar för en kanske inte för en annan. De sätt som du kan göra det mesta av dina studier beror på vad som fungerar bäst för dig.

Steg

Hur man gör det mesta av din tid när du studerar. För att göra det mesta av tiden när man studerar, väljer de tider på dagen din hjärna är på topp prestanda.
Hur man gör det mesta av din tid när du studerar. För att göra det mesta av tiden när man studerar, väljer de tider på dagen din hjärna är på topp prestanda.
 1. 1
  Utveckla ett schema som gör att du tillräckligt med tid för att studera. Att ha ett schema som gör att du ser att du har vissa saker att göra och kommer att ge dig en tilldelad tid som du bör fokusera enbart på dina studier.
 2. 2
  För att göra det mesta av tiden när man studerar, väljer de tider på dagen din hjärna är på topp prestanda. Detta kan variera från individ till individ. Studera när din hjärna är fungerar bäst hjälper till att maximera dess prestanda och minska redundans.
 3. 3
  Studera i en bekväm plats där du kan koncentrera dig utan distraktion. Distraktioner bromsa prestanda eftersom de defocus sinnet.
 4. 4
  Fokusera sinnet kan vara svårt, särskilt om du är oroande om något, är trött, och vet inte hur man ska studera bra. Kanske en av de största färdigheter i att studera är att kunna göra detta och det förbättrar provresultat och sparar tid.
 5. 5
  Utveckla en studie strategi du vet ditt sinne kommer att fungera bra med. Allas hjärna är kopplad annorlunda, och vi alla lär på olika sätt. Några av oss är visuella inlärare andra är auditiv eller kinestetiska elever. Ta reda på vad du är och öka den metod som du hjärnan lär från bäst att spara mer tid. Till exempel, om du är en auditiv elev lyssnar på föreläsningar på band och kommer att klass kan vara viktigare än att läsa texten. Om man är mer visuell läroboken och anteckningar blir det viktigaste stödet för att studera.
 6. 6
  Övar olika tekniker. Bo på utkik efter nya sätt att studera och skapa lite själv. Efter tid att studera kommer att bli lättare och mer av en rutin än en utmaning.
 7. 7
  Ta anteckningar i klassen på de viktiga saker som du kommer över så att du har de nödvändiga ledtrådar till vad du verkligen behöver fokusera på för en examen. Försök och studera upp på materialet innan klassen så att du kan friska upp minnet om läraren uppmanar dig.
 8. 8
  Studera i sig är en konst, kan det finnas workshops eller ens kurser om hur man kan förbättra studieteknik och spara tid. En av hörnstenarna i utbildning och livet är att kunna och veta hur man ska studera. Det finns många saker i livet som behöver studera vare sig det är en läxa problem, ett hål i väggen, bygga en modell, sätta ett pussel eller lösa en relation hinder. Ju bättre man vet hur man ska studera mer tid man sparar och större man kommer att uppnå när det kommer runt att testa tid.
 9. 9
  Ta regelbundna pauser. Naturligtvis finns det fall där du behöver för att studera eller arbeta på läxor mycket längre än ett par timmar. I dessa fall, se till att du tar regelbundna pauser. Var 30 minuter till en timme, gå upp och sträcka på benen för att undvika stelhet och muskelkramper. Flytta runt lite kommer att få din ämnesomsättning går och du känner dig piggare. Ett litet mellanmål som innehåller mycket protein och lite socker är också ett bra sätt att öka din energi. Försök också att inte spendera all din tid att äta

Planera din tid

 1. 1
  För att göra det mesta av din tid när du studerar, måste du ha en plan. Din plan bör tänka på:
  • När du ska studera
  • Där du ska studera
  • Vad du kommer att studera
  • HUR du ska studera
 2. 2
  NÄR - När det är möjligt, bör du planera dina lektioner för tid på dagen då du är mest alert och motiverad. Om du är en nattmänniska, bör du inte förvänta dig att vara mycket produktiv under morgonen studie session. Vad kan ta dig bara 20 minuter att studera när du är på din mest alert kan ta dig en timme när du är trött och oförmögen att koncentrera sig.
 3. 3
  VAR - Några elever hävdar att de kan studera i trånga ställen med musik skrällande, men jag finner det svårt att tro. Du kommer att få ut det mesta av din studietid när det finns få distraktioner avbryta din koncentration och fokus. Ett lugnt hörn av universitetsbiblioteket är alltid en bra plats. Om du studerar runt dina vänner, kan du frestas att gå in med deras samtal eller ge upp din studera alla tillsammans för att göra något roligare. Att ha musik eller tv spelar i bakgrunden kan orsaka ditt sinne att vandra.
 4. 4
  VAD - Innan någon studie session, bör du ta några minuter att prioritera. Gör en lista på allt du måste göra och när du behöver ha den klar. Sedan uppskatta hur lång tid varje uppgift tar dig att slutföra så att du kan planera ditt schema därefter. När man studerar, är det frestande att försöka de enklaste och mest intressanta ämnen först och spara de svåra och tråkiga ämnen för sist, även om de är viktigare eller beror det snarast. Detta kan resultera i mer svåra ämnen aldrig att åtgärdas. Göra saker i prioritetsordning kommer hjälpa till att försäkra att du slår dina uppgifter i tid och är väl förberedda för tentor.
 5. 5
  HUR - För att göra det mesta av din studietid, bör du försöka att schemalägga korta lektioner snarare än långa. En till två timmar är perfekt, eftersom det är tillräckligt länge för dig att göra några stora framsteg, men inte så länge att du börjar tappa fokus.

Tips

 • Motivera dig själv genom att skriva ner en lista över dina akademiska mål och tittar på den när du får lata!
 • Vara väl utvilad innan du studerar. Detta gör att du kan fokusera på ditt arbete när du är alert och utvilad så att du förhoppningsvis kan studera till din fulla potential.
 • Studera den mest kritiska materialet först och sedan gå igenom andra grejer. Det är viktigast att fokusera på vad du vet läraren förväntar sig av dig. Återigen det är därför det är så viktigt att ta anteckningar under lektioner.
 • Starta tidigare än helgen innan finalen. Med flera tentor att studera för att försöka klämma in den i 2 korta dagar är inte alltid den bästa idén.
 • Gör det mesta av din tid, men fungerar inte i mer än 2 timmar åt gången utan rast. När du studerar på hårt du kan inte undgå börjar känna trött och du kommer vanligtvis att förlora dig produktivitet.
 • Glöm inte, du kan också dra nytta av väntetiden, resa eller ens på jobbet när du inte har något att göra. Tio minuter här och där som annars skulle gå att surfa på nätet eller läsa en tidning kan lägga upp snabbt. Du kommer att ha mer tid för roliga aktiviteter om du utnyttjar denna tid som annars skulle gå förlorad.

Varningar

 • Slösa inte studietid försöka sortera alla dina anteckningar och läroböcker. Du bör försöka att ha allt i en ordning enligt dina klasser.
 • Undvik kaffe, något sött, läsk och energidrycker som ger dig en fruktansvärd krasch några timmar senare.