Wka

Hur man kan minska håret volym

Volym, men önskade och eftertraktade av många, kan vara en stor olägenhet för andra. Det finns tekniker som du kan använda i varje steg av din dagliga hårvård rutin som bidrar till att minska håret volym. Varje val du gör om ditt hår påverkar utseendet på volymen i håret. Överdriven volymen är ofta boven i dramat av en dålig frisyr val, hår fel vård eller en bieffekt av just din hårtyp. Regn, fukt och andra ogynnsamma väderförhållanden lägga till sina egna frågor till omfångsrika hår bekymmer.

Steg

Hur man kan minska håret volym. Använd hårvårdsprodukter som hjälper volymkontroll hår.
Hur man kan minska håret volym. Använd hårvårdsprodukter som hjälper volymkontroll hår.
 1. 1
  Använd hårvårdsprodukter som hjälper volymkontroll hår.
  • Välj schampo och balsam som görs för att minska volymen eller svullnader som är typiska för vissa hårtyper. Människor som kämpar med volymen vågigt eller tjockt hår kommer att tjäna på att använda återfuktande hårvårdsprodukter. Täta balsam kommer att väga ner håret och skapar ett mer elegant utseende. Leave-in balsam kan åstadkomma samma sak.
  • Börja att använda en produkt hårstyling. Vaxer, pomades och även anti-frizz serum jämna ut burrigt hår och lägga vikt vid de hårstråna som minskar håret volym. Friktion orsakas av hår rörelse lånar ut till de hårstrån som separerar och poofing ut. En lämplig styling stödet kommer att hålla hår sektioner och styra enskilda hårstrån.
 2. 2
  Välj en frisyr som minimerar håret volym.
  • Klipp håret i lager. Layered hårklippning typiskt föreslagits som ett sätt att minska håret volym. Långa skikt rekommenderas korta skikt som kortare skiktet, desto mer volym det kommer att skapa.
  • Behåll håret på en volym-vänlig längd. Ett trubbigt kort till medellång frisyr kan göra en persons hår verkar mer poofy. Satsa i stället för en super kort eller lång frisyr. Hålla tjockt, ostyrigt eller vågigt hår i en lång stil kommer att minska uppkomsten av för mycket volym.
 3. 3
  Trimma håret regelbundet. Hår som är kvar oklippt så småningom kommer att få dela eller skadade ändarna. Detta ger dig en massa volym i ändarna av håret axlar.
 4. 4
  Torka håret målmedvetet.
  • Pressa ut vattnet ur vått hår med en handduk. Avstå från att gnugga håret i handduken för att bli av med vattnet.
  • Låt håret lufttorka. När du tillämpar en utjämning produkt hårstyling eller anti-frizz kräm, låt håret torka på egen hand. Värmen från hårtorkar kan torka ut håret, vilket bidrar till frizziness, vilket ökar volymen.
  • Föna ner längden på håret. Borsta ner den del av håret på samma gång du kör torktumlaren ner det. Detta drar ner hårstråna, uträtning och utjämning dem.