Wka

Hur kan man förhindra svullet hår i fuktigt väder

Luftfuktighet härjar på hår som de fruktansvärda tvåor i toddlerhood. Det bästa du kan göra i den här situationen är inte att bekämpa hårets naturliga tendenser. Arbeta med hur ditt hår vill ligga, men uppmuntrar den till en mer väluppfostrad utseende. Ett av alternativen nedan kan vara magisk lösning för att hantera ditt hår på fuktiga dagar. Du kan behöva kombinera flera av de val eller ens använda dem alla för att förhindra burrigt hår i hög luftfuktighet. Tänk på att de tips om att tämja puffiga hår i fuktigt väder tenderar att bygga på varandra, så lämnar ett steg ut eller gör fel kan orsaka mer arbete för dig senare i din få-klar rutin.

Steg

Hur kan man förhindra svullet hår i fuktigt väder. Besluta om en stil för dagen som fungerar med ditt naturliga hår typ.
Hur kan man förhindra svullet hår i fuktigt väder. Besluta om en stil för dagen som fungerar med ditt naturliga hår typ.
 1. 1
  Få rätt skär. Om du bor i ett område som är känt för fuktigt väder, tänka framåt genom att få en frisyr som vänder sig till din hårtyp. Långt hår och raka snitt lägger tyngden som krävs för att dra ner håret som skulle flåsa ut. En vinklad eller något skiktad snitt kommer att ta bort en del av den största delen. En skiktad snitt kommer att betona lockar.
 2. 2
  Besluta om en stil för dagen som fungerar med ditt naturliga hår typ. I fuktigt väder, kommer du hår tenderar att göra vad den naturligt vill göra. Fighting din hårtyp kommer att orsaka dig en hel del frustration, och du kommer förmodligen att hamna förlora varje gång. Om ditt hår är rakt, undvika frestelsen att lägga den i papiljotter på fuktiga dagar. Om ditt hår är naturligt lockigt eller vågigt, arbeta med vågorna istället för att välja en rak stil.
 3. 3
  Välj rätt schampo. Schampo och balsam är tillverkade för att tillgodose hårtyper. Du kan stöta på vissa märken på hyllan som deklarerar rätt på framsidan av flaskan att produkten kommer att minska burrigt hår. Annars, leta efter orden "fuktgivande", "utjämning" eller "hydrating" på flaska av din favorit märke.
 4. 4
  Torrt hår försiktigt. Om ditt hår är benägen att flyga presentreklam och frizzes, försiktigt blot håret torrt med handduken istället för att gnugga. Om du blåser håret torrt, undvik mycket rörelse med fön. Blåsa håret torka långsamt och i små sektioner. Kom ihåg att blåsa ner skaftet på håret istället för över den, separerar vilket hår sektioner, eller uppåt, vilket ger volym och lyft utan också lägger svullnader till burrigt hår. Tänk på att slaguttorkning bort fukt från hårstrån, vilket ökar frizz.
 5. 5
  Använd en utjämning hår produkt. Smoothing serum, såväl som leave-in balsam, belägga hårstrået, minskar frizz. Några av dessa produkter är tunga och kan väga ditt hår ner för mycket. Använd sparsamt tills du upptäcker rätt mängd av produkten som ska användas för ditt hår.
 6. 6
  Applicera en styling produkt. Medan serum är bra för utjämning av hår sektioner, de inte erbjuder en anläggning agent för att förhindra avsnitten från att separera. Använd en utjämning gel eller en lätt gel för att hålla håret på plats.

Tips

 • Bär ett strykjärn i väskan och om ditt hår frizzes upp bara platt järn håret och knyt upp det.