Wka

Hur man hanterar tjockt hår

Många människor har tjockt och torrt hår, men det finns en lösning! Följ dessa steg och du kan ha vackra, glänsande och silkeslen hår!

Steg

Hur man hanterar tjockt hår. Tvätta håret med ljummet vatten.
Hur man hanterar tjockt hår. Tvätta håret med ljummet vatten.
 1. 1
  Tvätta håret med ljummet vatten. På så sätt kommer ditt hår slappna av. Försök inte hett vatten, eftersom det kommer att skada ditt hår.
 2. 2
  Applicera en liten mängd schampo i handflatorna av din hand och massage på ditt hår. Använd schampo bara en gång i en stund.
 3. 3
  När du lägger till schampo, tillsätt lite balsam i håret och hårbotten och sitta under en hårtork (inte på hög) i minst 30 minuter. Detta kommer att göra håret mjukt och hanterbart. Det kommer också att göra det möjligt för balsam i blöt i håret och hårbotten.
 4. 4
  Efter 30 minuter, kamma håret med en bred tandad kam. Börja vid ändarna först, sedan till mitten och sedan till hårbotten. Detta kommer att göra håret de-härva.
 5. 5
  Tvätta håret med iskallt vatten.
 6. 6
  Lufttorka för att göra det mer lätthanterligt.
 7. 7
  Kamma håret med en bred tand kam eller borste. Använd inte en galt borste, som kan skada ditt hår och riv ut det.

Tips

 • Alltid kamma håret med en bred tandad kam.
 • Klipp ditt hår och kluvna toppar en gång i månaden (bara minska rötterna för att hålla den från trassel).
 • Om du känner till ett lokalt gym / spa i ditt område, gå dit och se om det finns en bastu / ångbastu. Du lägger en massa balsam och schampo i håret och sedan kamma det ordentligt då låg i bastun / ångbastun i 10-30 minuter, kommer de hårprodukter suga in dina folliklar och gör håret mer tam.
 • Behåll det genom att gå till en salong eller göra det själv med het olja en gång i månaden.
 • Undvik att använda kemikalier eller strykjärn som kommer att skada ditt hår, som sprayer. Bara använda papiljotter eller något som inte är elektriska.
 • Försök att blanda upp vinäger och varmt vatten och sätta i håret varje kväll och linda in den i aluminiumfolie och en halsduk. Och på morgonen tvätta den med schampo och balsam. Gör detta för de kommande 3 veckorna, och håret blir så glänsande som någonsin.

Varningar

 • Tvätta inte håret varje dag. Om du gör, då alla de eteriska oljorna i ditt hår kommer att tvätta ur.
 • Aldrig föna håret för mer än 30 minuter. Det kommer att skapa fruktansvärda skador på håret och kan orsaka att den faller ut.
 • Undvik att använda gummiband i håret, eftersom de kommer att göra ditt hår mer trassliga och kan orsaka håravfall.