Wka

Hur man gör lufttorkade håret ser bra ut

Det finns många anledningar till varför du kanske vill avstå att använda en hårtork för att torka håret. Du kanske inte har den utrustning eller tid, eller du kanske inte vill skada din flätor med varma verktyg. Air torka håret är ett praktiskt alternativ som kan spara tid och pengar, och det kan rädda ditt hår nagelband från förfall. Även om du inte kan räkna med att få samma resultat som du skulle få från blåsa håret, det finns många saker du kan göra för att lufttorkad hår så att det ser bra ut. Här är några tips.

Steg

Hur man gör lufttorkade håret ser bra ut. Lär dig så mycket du kan om din hårtyp.
Hur man gör lufttorkade håret ser bra ut. Lär dig så mycket du kan om din hårtyp.
 1. 1
  Lär dig så mycket du kan om din hårtyp. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om hur lång tid det kommer att ta ditt hår att lufttorka, vilka typer av balsam och stylingprodukter du ska använda och vilken typ av resultat du kan förvänta dig för din luft torkad frisyr. Nästan alla typer av hår (förutom naturligt stick-rakt hår) torkar med någon typ av struktur i det.
 2. 2
  Förbered håret på rätt sätt för optimal lufttorkning. Efter tvätta håret, handduk torkar så mycket fukt ur det som möjligt, sedan använda en leave-in balsam.
 3. 3
  Använd styling produkter som behövs. Leta efter produkter som geler, pomades, krämer och mousser särskilt utformade för att torka håret naturligt.
 4. 4
  Välj en look.
  • Slumpmässiga vågor. Twist fuktigt hår i en bulle och fäst den på plats. Börja med att reda ut håret helt. Sedan twist håret i en cirkulär rörelse, fäst den med en klämma och låt den torka. När håret är torrt, ta bort klämman och låt bulle ut för löst rufsigt, vågigt hår.
  • Zigzag vågor. Braid fuktigt hår och låt den torka. Experimentera med olika storlekar och typer av flätor. Ju mindre flätor är, det kinkier din lufttorkade håret blir när du unbraid det.
  • Enhetliga ringlets och spiraler. Ställ fuktigt hår i pin-lockar eller använder traditionella svamp rullar för att skapa en huvud-fullt av lockar.
  • S-kurvor. Lufttorka håret med rader av salong klipp i den för att skapa en enkel s-kurva konsistens.
  • Volym. Använd en klämma att fästa håret i motsatt riktning från hur du vill att det ska falla. När håret är torrt, ta bort klämman och använd fingrarna för att fluff och öka volymen av det området från rötterna ut.

Tips

 • Om du har tunna, fina och / eller fett hår, se till att du undvika att din hårbotten område vid tillämpning leave-in balsam.
 • Sätt lite curl grädde / leave-in balsam på Mid-längder och toppar, kamma igenom med en bred tandad kam sedan försiktigt krama håret i lösa lockar och låt torka utan att röra håret. När torr massera försiktigt för att bryta upp lockarna en aning.
 • Luft torkad hår kan ibland bli krusigt. Combat frizz med en frizz-fighting produkt.
 • Investera i en super-absorberande handduk för att minimera torktiden.
 • Avsnitt av håret i fyra sektioner. Knot tå om dem (basic knut u know som att knyta ett skosnöre knut. Men inte fören delen) och sedan när du kör ut om hår, fästa med ett elastiskt. Die att för båda. Hår ska vara blöt för att fungera. Och du kan sova i det!

Varningar

 • Tänk på att varje klipp med tänder kommer att lämna märken i håret om det lämnas in under lufttorkning.
 • Gnugga inte vått hår med en handduk. Blot det bara. Allt annat orsakar frizziness och kluvna toppar.
 • Var noga med att inte använda några klipp, barrettes eller andra tillbehör hår som kan fastna i håret, som blött hår är mycket mer sårbara för skador.