Wka

Hur man gör håret växa längre

Har du alltid drömt om långt, böljande hår? Efter dessa tips hjälper dig att hålla det friska och starka, vilket gör det möjligt att växa snabbt och länge. Du kan inte få långt hår över en natt, men med tid och omsorg du också kan ha långa, vackra hår.

Steg

Hur man gör håret växa längre. Använd kemikaliefria schampo och balsam.
Hur man gör håret växa längre. Använd kemikaliefria schampo och balsam.

Starta en hälsosam rutin

 1. 1
  Använd kemikaliefria schampo och balsam. Långt hår börjar med bra hårvård, och bra hårvård börjar med att använda rätt schampo och balsam. I'ts viktigt att använda produkter som ökar styrkan i ditt hår.
  • Undvik sulfater. Många schampon innehåller kemikalier som kallas sulfater som är dåligt för håret. Dessa starka kemikalier gör håret svaga och sköra, vilket brott som kommer att hålla dig från att växa de långa, vackra lås. Använd schampo märkta som paraben och sulfat fri, och undvika schampon med SLS (sodium laurel sulfat) anges i ingredienserna.
  • Det är ett allt populärare rörelse att använda någon schampo alls, som din kropp naturligt reglerar hår oljor.
  • Använd lämpliga balsam. Var noga med din balsam är fritt från silikoner, som bygger upp i håret och orsaka skador över tid. Skick endast de längre delarna av håret, som oljor i balsam kan blockera hårsäckarna och bromsa växande process.
 2. 2
  Tvätta håret mindre ofta. Over-tvätta håret kan göra det sköra och benägna att bryta. De flesta dermatologer och stylister är överens om att tvätta varje dag är onödigt. Tre eller fyra gånger i veckan bör vara tillräckligt för de flesta människor.
 3. 3
  Tvätta håret i kallt vatten. Tvättning i varmt, ångande vatten skadar håret, vilket leder till hår som är sprött och benägna att gå sönder. För att hålla det blankt och friskt, tvätta håret i den kallaste vatten du kan stå.
 4. 4
  Borsta och kamma håret försiktigt. Borstning, kamning och de verktyg som används för att göra detta spelar en viktig roll i hälsan i ditt hår. Många människor över-borste eller använder fel verktyg. Medan trassel och styling är ett bekymmer, vara noga med att inte borsta och kamma alltför ofta. Använda lämpliga metoder och verktyg kommer att hålla håret stark.
  • Borsta håret bara när den behövs, antingen för att bekämpa tovor eller styling syften. Over-borstning och kraftig borstning kan skada eller dra ut håret. Borsta inte det när det är blött, heller. Istället, kamma det med en bred tandad kam.
  • Kammar och borstar tjäna olika syften. Använd dem på rätt sätt. Kammar är för vått hår och ta bort knutar, liksom bena håret och distribuera stylingprodukter. Borstar är för distribution av hårets naturliga oljor, styling och använda med en fön. Till exempel med hjälp av en kam för att ta bort tovor kan du mer noggrant retas knuten isär utan att bryta mot håret. Borstar tillåter inte denna typ av finess.
  • Använd rätt typ av borste. Använd inte plast borstar, eftersom dessa kan vara hårda på din hårbotten och skapar kluvna toppar. Istället väljer en borste med mjuk borst naturligt. Vildsvin-hårborstar är särskilt rekommenderas. Stiff borst borstar är bäst för väldigt tjockt och lockigt hår, som inte kan hanteras med en mjuk borste.

Använda friska styling tekniker

 1. 1
  Minimera din användning av värmeverktyg. Dessa är mycket hårda på håret och bör inte användas alltför ofta. Produkter som hår serum bör alltid användas vid applicering av värme, för att skydda ditt hår. Var säker på att du också inte har värmeinställning för hög. Försök att använda saker som slag torkar på sin lägsta inställningen.
 2. 2
  Bär ditt hår ner så mycket som möjligt. Undvik snäva frisyrer som hästsvansar och bullar, eftersom dessa pull hår och hindrar tillväxten. Belastningen på håret från snäva stilar som dessa kan ledare hår för att försvaga och bryta. Det sätter också belastning på hårbotten själv genom att hämma blodflödet. Detta kan leda till huvudvärk och håller håret från att få nödvändiga näringsämnen.
  • De platser på din hårbotten som ser mest stammen kunde även se håravfall.
  • Använd lösare stilar om möjligt och försöka undvika hår band med metallbitar, eftersom dessa kan fastna och dra ut håret.
 3. 3
  Trimma håret. Det kan verka kontraproduktivt intuitivt men trimma håret kan faktiskt främja hårväxt. När kluvna toppar utveckla, försvagar detta hår och får den att gå sönder. Om håret trimmas regelbundet, kommer detta avsevärt minska kluvna hårtoppar, vilket leder till starkare och snyggare hår. Hår ska trimmas med hälften till en tum varje sex till åtta veckor.

Bygga starkare hår

 1. 1
  Stimulera din hårbotten. Stimulera din hårbotten med massage, nypa, eller borsta med en mjuk borste kan främja hårväxt. Detta ökar blodflödet till hårsäckarna, vilket ger nödvändiga näringsämnen för ditt hår. Detta kan också bidra till att minska huvudvärk som beror på den alltför snäva frisyrer som nämns ovan.
 2. 2
  Ät hälsosamt. Äta hälsosamt kommer att ha en enorm inverkan på hårväxt. Din kost påverkar de näringsämnen i kroppen och dessa näringsämnen används för att bygga nytt hår. Om du inte har rätt näringsämnen, kan kroppen inte bygga håret så snabbt eller så kraftigt. Ät en riktig kost med rätt näringsämnen för att främja hårväxt.
  • Protein: Hår består huvudsakligen av proteiner, så att din kropp kan inte bygga bra starkt hår om det inte har tillräckligt. Se till att du får kompletta proteiner, antingen genom att äta kött, sojaprodukter, eller flera alternativa proteinkällor. Bönor, frön, nötter, mjölk och tång är bra alternativa proteinkällor men måste ätas i kombination för att producera ett komplett protein.
  • Omega-3 fettsyror: Din kropp behöver dessa för att producera hår. Hår består av 3% fettsyror, såsom dessa. Däremot kan kroppen inte producera dessa på egen hand så du måste vara säker på att din kost innehåller dessa. Fiskar (som lax) och nötter (t.ex. valnötter) är en utmärkt källa av dessa hälsosamma fetter, samt protein.
  • Zink: Utan zink, kommer din hårbotten blir torr och kliande. Detta kan leda till dålig hårväxt eller ens håravfall. Få mer zink i din kost genom att konsumera berikade spannmål och kärnor, ostron och ägg.
  • Vitamin A eller betakaroten: Konsumerar betakaroten tillåter kroppen att producera vitamin A. Vitamin A tjänar många funktioner i kroppen, utan också hjälper till att reglera den olja på din hårbotten. Utan dessa oljor huden blir torr och håret blir skadad. Öka betakaroten i din kost genom att äta massor av sötpotatis, pumpa, aprikoser och morötter.
  • Järn: Järn är nödvändigt för att hjälpa syresätta blodet. Detta syre är nödvändigt för friskt hår. Låg järn är en viktig orsak till håravfall, särskilt hos kvinnor. Få mer järn i din kost genom att äta mörkgröna, ägg och kött.
  • Vitamin B: Hela vitamin B klassen kommer att främja friskt hår. Vitamin B5 är nödvändigt att bearbeta de fettsyror som nämnts ovan och B7 och B12 används för bearbetning av proteiner. B9 påverkar celltillväxt direkt. Få mer B-vitaminer i din kost genom att konsumera kalkon, tonfisk och linser.
  • Vitamin E: Vitamin E är absolut nödvändigt för frisk hud och frisk hud innebär en frisk hårbotten. Det hjälper också till att skydda håret. Få mer E-vitamin genom att äta solrosfrön, nötter och avokado.
 3. 3
  Ta vitamintillskott. Ta vitaminer kommer att bidra till att din kropp har de näringsämnen den behöver för att producera hår. Medan man äter en väl balanserad och hälsosam kost gör att du kan ha rätt näringsämnen, kan vitaminer hjälpa dig se till att du får rätt mängd av varje vitamin. Prenatal vitamintillskott är förmodligen bäst för att främja hårväxt, eftersom dessa innehåller de vitaminer som oftast förknippas med friskt hår.
 4. 4
  Dricka vatten. Dricksvatten kommer att främja friskare hårbotten och friskare hår. När kroppen inte får tillräckligt med vatten, börjar det att torka ut. Huden och håret är de första och mest märkbara områden av torrhet från uttorkning. Dricka åtta glas vatten, åtta gram vardera, är det belopp som rekommenderas i allmänhet, men varje person är unik.
 5. 5
  Få gott om sömn. Regelbunden sömn cykler hjälper kroppen reglerar melatonin och kortisol nivåer, vilka båda påverkar hårväxten. Dessutom är sömn behövs för att upprätthålla kroppen i allmänhet och när kroppen inte får tillräckligt, börjar det att stänga sidan processer som hår produktion. Varje person är olika i hur mycket sömn de behöver, så se till att få rätt mängd för din kropp.

Resurser och referenser