Wka

Hur kan man förhindra håret från frizzing efter duschen

Burrigt hår har många orsaker, inklusive att vara alltför torr, saknar hälsa och överexponering för uppvärmda styling verktyg. För vissa människor, är burrigt hår en vardaglig kamp. Enkla lösningar inkluderar undvika fuktiga platser, öka fukten i håret och med en bred tandad kam. Använd följande förslag för att förhindra håret från frizzing efter en dusch.

Steg

Hur kan man förhindra håret från frizzing efter duschen. Applicera olivolja till ditt hår innan du duschar.
Hur kan man förhindra håret från frizzing efter duschen. Applicera olivolja till ditt hår innan du duschar.
 1. 1
  Applicera olivolja till ditt hår innan du duschar. Heat 1/2 dl (64 g) i olivolja i mikron i 20 till 30 sekunder eller tills den är varm. Arbeta uppvärmda olivolja i håret, och skölj den i duschen. Gör detta en gång per vecka för att hjälpa återfukta hår och undvika frizz efter din dusch.
 2. 2
  Gör ett balsam som består av ägg och majonnäs. Blanda 1 ägg och 1/2 kopp (64 g) majonnäs tillsammans. Massera balsam blandningen genom håret och på hårbotten. Tvätta balsam blandningen ut efter 20 minuter. Att göra detta en gång per vecka kommer att påverka ditt hår och lindra frizz efter duscha.
 3. 3
  Behandla håret med öl. Välj ett öl som saknar en stark lukt. Skölj håret med öl, och skölj ölen i duschen med kallt vatten. Skölj håret med öl en gång var 2 veckor för att minska frizz.
 4. 4
  Minska användningen av uppvärmda stylingprodukter efter duschen. Uppvärmda stylingprodukter kan skada ditt hår och torka ut. Hår som är skadad eller uttorkad är mer benägna att frizz än friskt hår.
 5. 5
  Tillämpa naturliga oljor till håret efter duschen. Placera 2 eller 3 droppar jojoba eller kokosolja i din hand, och gnid in den i fingrarna. Kör fingrarna genom håret för att tillämpa den. Oljan kan lägga fukt till ditt hår, vilket kommer att minska frizz.
 6. 6
  Överväg att använda en bred tandad kam på vått hår efter en dusch. En fintandad kam sträcker och drar håret som du arbetar igenom trassligt hår. Ett brett tandad kam sträcker sig inte håret när du använder den. Sträckt eller dragit i håret är mer sannolikt att bli frissigt.
 7. 7
  Håll dig borta från mycket fuktiga platser efter duscha.
  • Spricka badrum dörren efter avslutat din dusch. Höga halter av fukt bygga upp i ett badrum som du tar en dusch. Spricka dörren för att låta en del av det försvinna när du börjar forma håret.
  • Undvik bastur. Luftfuktigheten i en bastu gör håret frizz.
  • Avstå från utomhusaktiviteter på extremt fuktiga dagar. Fuktigheten i luften kommer att motverka alla åtgärder du vidtar för att förhindra håret från frizzing.
 8. 8
  Föna håret i sektioner. Använd en rund eller paddel borste avsnitt av ditt hår. Koncentrera dig på att torka håret efter avsnitt för att undvika frizz efter en dusch.
 9. 9
  Skölj håret med vinäger. Läkemedel eller osunda kostvanor kan orsaka den naturliga balansen i håret ändras. Vinäger återställer dess naturliga pH-värden, så det är mindre sannolikt att frizz efter en dusch. (Riskabelt - det är högt i syror, som också kan torka ut håret längre, bryta ner det yttre lagret med är det synliga lagret)
 10. 10
  Ät en hälsosam kost. En kost rik på omega-3 essentiella fettsyror, lecitin, kisel, vitamin B8 och B5, och protein ger friskare hår. Friskt hår är mindre benägna att frizz än hår som inte är hälsosamt.