Wka

Hur man har mjukt hår

Schamponering dagliga torkar ut håret och tar bort de oljor som skulle mjuka upp håret naturligt. För att få mjuka hår du behöver för att kompensera för denna olja förlust.

Steg

Hur man har mjukt hår. Använd en kopp varmt vatten och späd en matsked pulver vatten-mjukgörare (i.
Hur man har mjukt hår. Använd en kopp varmt vatten och späd en matsked pulver vatten-mjukgörare (i.
 1. 1
  Shampoo håret. Använd varmt vatten och arbeta upp håret i en hälsosam lödder.
 2. 2
  Använd en kopp varmt vatten och späd en matsked pulver vatten-mjukgörare (i. E., Calgon, 20-mule Borax, etc.). Använd den första att skölja schampo ur håret. Skölj ut resten av schampo med vanlig dusch / bad vatten. Detta kommer att bli din hår av alla rester från smuts och andra hårprodukter, inklusive saker i ditt schampo. Det kommer inte remsor håret av alla naturliga näringsämnen, så känn dig fri att använda det varje dag. Ditt hår bör känna pipig ren vid denna tidpunkt.
 3. 3
  Använd ditt vanliga balsam. (Även salong kvalitet är bäst).
 4. 4
  Gnid in en anti-frizz hår olja på den nedre halvan av håret. En dime storlek beloppet bör vara tillräckligt.
 5. 5
  Om du inte behöver föna håret den dagen, gör det inte. Heat-baserade produkter såsom slag torkar och strykjärn kan allvarligt skada ditt hår, vilket leder till torrhet.
 6. 6
  Undvik överdriven hårspray användning eftersom det orsakar bygga upp ditt hår.
 7. 7
  Undvik att dö eller lyfta ditt hår! Färgläggning kommer bara torka ut håret och alla kemikalier som kastas in under processen kommer inte att hjälpa ditt hår mjukna alls.
 8. 8
  Köp ett filter för duschmunstycke. Dessa säljs på Home Depot och Lowes. Det kommer att filtrera bort klor i vattnet, vilket resulterar i friskare hår och hud.
 9. 9
  Ett annat enkelt sätt är att använda leave-in balsam eller torr schampo efter att du har schamponeras, torkade betingad, kammade, och handduk håret. Sen linda in den i en handduk. Efter några minuter, ta ut handduken, spritz på en silkening spray. Kamma igenom det, och torr. När du är klar, sprayar på lite shine spray. Applicera extra till ändarna på ditt hår. Borsta det, och voila!

Tips

 • Unna ditt hår en djup konditionering med het olja en gång i veckan. Använd naturliga oljor som rosmarin och lavendel. Om du inte gillar lukten av dessa oljor, använd en butik köpte olja som är tillräckligt tydlig för att se igenom.
 • Tvätta håret varannan dag, kommer det att göra ditt hår ser dåligt om du tvättar det vardagliga.
 • Mindre är mer. Mer borstning ger bara mer kluvna hårtoppar, inte mjukare hår. Människor som används för att borsta håret längre tid att sprida sina naturliga oljor ner till ändarna på håret. Om du vill göra detta använder en helt naturlig borste vildsvin hår.
 • Borsta inte håret när det är vått. Vatten sträcker ut håret, vilket gör det mer sköra och benägna att gå sönder. Om du måste, se till att du använder en Detangler.
 • Dusch / badkar vatten är vanligtvis hårt, använd en avhärdare om du har hårt vatten.
 • Övning - det är bra för dig att svettas varje gång på ett tag. Svetten kommer att suga i håret. Bara se till att ta en dusch efteråt.
 • Vispa ett ägg och tillämpa den på ditt hår. Lämna det för en timme eller så, sedan tvätta ut det. Du kan även lämna den på över natten. Se till att du tvättar den helt ut och gör det helst på kvällen eftersom du inte vill lukta ägg hela dagen lång.
 • Inte helt tvätta ur allt balsam. Bara lämna en liten in när du tar en dusch - bara tillräckligt för att göra ditt hår känns mjukt medan det är vått.

Varningar

 • Får inte Borax i dina ögon. Det är frätande.

Saker du behöver

 • Hög kvalitet schampo och balsam
 • Vattenmjukgörare
 • Kam
 • Leave-in balsam eller torrschampo