Wka

Hur lagret klippa ditt eget hår

Lager kan fräscha upp en frisyr och ge en illusion av volym. Den skiktade utseendet är smickrande för alla ansiktsform, och det fungerar lika bra med rakt eller lockigt hår. Läs vidare för att lära sig att förbereda håret för lager på lager, klippa det, och ge din look sista handen som behövs för att se professionell och chic.

Steg

Hur lagret klippa ditt eget hår. Kolla dig själv i spegeln.
Hur lagret klippa ditt eget hår. Kolla dig själv i spegeln.

Få håret redo för ett skikt snitt

 1. 1
  Kolla dig själv i spegeln. Eftersom du klippa håret hemma, ta extra tid för att granska det i spegeln och bestämmer var du vill att lagren ska vara. Om du vill ta en bild av ditt ansikte, skriva ut den, och markera där lagren ska gå. Vissa människor gillar långa, naturtrogna skikt, medan andra väljer djärvare utseende med avgränsningarna mellan de olika hår längder. Ta följande faktorer beaktas:
  • Ditt hår konsistens. Skiktning tenderar att lägga kroppen till hår, särskilt när några av skikten är korta i längd. Om ditt hår är redan fylligt eller lockigt, kanske du vill gå längre skikt som inte skiljer sig alltför mycket i längd. Om det är rakt, kan du välja att ha några kortare lager för att rama in ansiktet.
  • Din ansiktsform. Tänk på vad lagret längd är rätt för formen på ditt ansikte. Längre skikt ser underbara med runda eller fyrkantiga ansikten, medan kortare lager accent ansikten som är ovular eller hjärtformade.
  • Din stil preferenser. Om du försöker att efterlikna utseendet av en viss kändis eller populär frisyr, räkna ut hur man få det att fungera med ditt hår. Bestäm var lagren skulle falla, hur ditt hår kommer att skiljas, och hur du kommer att utforma det i slutändan.
 2. 2
  Investera i en bra sax. Det viktigaste verktyget som behövs för att se till att ditt hår visar sig snygg - och inte som din lillasyster skär den i sömnen - är en skarp, proffsig par frisör sax. Använda hantverk sax eller sax kök kommer att lämna dig känslan missnöjd med slutresultatet. Plocka upp ett par bra sax från en skönhet butik eller apotek.
 3. 3
  Ställ upp ditt hem barbershop. Arbeta i ett väl upplyst rum med tillgång till ett handfat och en spegel - förmodligen badrummet. Ha en handduk redo att drapera över axlarna, en uppsättning hårspännen för att hålla tillbaka delar av ditt hår, dina saxar och en kam till ditt förfogande. En andra spegel du kan använda för att kolla på baksidan av ditt hår är också nödvändigt.
 4. 4
  Tvätta håret. När du är redo att sätta igång, tvätta håret och kamma ut tovor med en bred tandad kam. Handduk det torka så att det är fuktigt, men inte droppar.

Klippa håret lager för lager

 1. 1
  Dela upp håret i sektioner. Om du medvetet vill ha en asymmetrisk stil, kommer du vill vara säker på skikten på vardera sidan av huvudet är samma längd. Med andra ord bör lagren vid tinningarna vara av samma längd, bör lagren bakom öronen vara av samma längd, och så vidare. För att göra detta, dela in dem i sektioner från lagret.
  • Gör en "top box avsnittet." Använd kammen för att skapa två delar: den på vänster sida av huvudet, och en på höger. Den top-boxen är den del av håret mellan de två skikten.
  • Dela den översta lådan i två delar: den första delen sträcker sig från kronan av huvudet till din panna, och den andra delen sträcker sig från kronan av huvudet till nacken på nacken. Använd hårklämmor att hålla sektionerna på plats.
  • Gör höger och vänster främre delarna. De två främre sektionerna börjar vid tinningarna och slutar på toppen av öronen. Comb de högra och vänstra främre delarna ut och håller dem upp med clips.
  • Lämna det tillbaka sektioner löst. Du kommer inte att skära den längsta delen av håret, så låt det ner som en guide för att mäta de andra skikten.
 2. 2
  Trimma främre översta rutan. Lossa främre top box sidan. Lyft håret på en nittio graders vinkel från huvudet och håll den rakt mellan pekfingret och långfingret. Att hålla håret mellan fingrarna, ta med den ner framför ansiktet. Skjut fingrarna mot topparna av håret tills de är i nivå med den plats där du vill att dina kortaste lager för att starta. Trimma längden på håret sticker ut från mellan fingrarna.
  • Det är vanligt att klippa den kortaste lagret precis under örsnibben, eller precis vid käklinjen. Använd bilden du tog på dig själv som en referens.
  • Missta sig på sidan av att göra lagret längre, snarare än kortare, än du vill att det ska vara. När håret torkar, kommer den att krympa upp lite. Du kan alltid klippa mer om du behöver.
 3. 3
  Trimma främre högra delen. Lossa främre högra delen av håret. Lyft håret med fingrarna på en nittio graders vinkel från huvudet. Håll den rakt mellan pekfingret och långfingret. Ta med den längs sidan av ansiktet och för fingrarna mot topparna av håret tills de är i nivå med den plats där du vill att sidan skikt som skall skäras. Använd sax för att trimma längden på håret som sträcker sig från fingrarna.
  • Trim i vinkel, snarare än i en horisontell linje, för mjukare utseende skikt.
 4. 4
  Trimma främre vänstra delen. Lossa främre vänstra delen av håret. Lyft håret med fingrarna på en nittio graders vinkel från huvudet. Håll den rakt mellan pekfingret och långfingret. Ta med den längs sidan av ansiktet och för fingrarna mot topparna av håret tills de är i nivå med den plats där det högra lagret skars. Använd sax för att trimma längden på håret som sträcker sig från fingrarna.
 5. 5
  Trimma bakdel. Om du vill kan du även lägga lager på sidorna och baksidan av ditt hår. Använda den andra spegeln ofta för att kontrollera ditt arbete, lyfta små delar av håret och trimma dem med sax. Lagren i de bakre delarna bör vara den längsta, så undvik att klippa dem för kort, de bör vara lika lång eller längre än de andra lagren.
 6. 6
  Kamma håret ut och undersöka dina lager. När du är klar skär, kontrollera alla lager för att se till att de faller där du vill ha dem. Om du ser ojämna skikt, försiktigt trimma håret för att få dem att se ännu.

Använda en genväg

 1. 1
  Gör en hästsvans på toppen av huvudet. Det är enklast att vända huvudet upp och ner och använda en kam för att hjälpa dig att samla det. Använd ett gummiband för att säkra hästsvans på toppen av huvudet.
  • Hästsvans ska vara på toppen av din hårbotten, inte kronan på huvudet. Detta säkerställer skikten kommer att placeras korrekt.
  • Se till att det inte är spänt åt sidan, eftersom detta kan resultera i ojämna lag.
 2. 2
  Skjut elastiska ner längden på håret. Om du vill korta lager, sluta skjuta de elastiska flera inches från toppen av ditt hår. För längre skikt, skjut det nedåt tills det är ungefär en tum från slutet av hästsvansen.
 3. 3
  Skär bort i slutet av ditt hår. Använd sax för att hugga av den del som är sticker ut från hästsvans.
  • Om du har tjockt hår, kan det ta mer än ett klipp för att få igenom alla lager. Se till att du skär dem i exakt samma ställe.
  • Skär inte i vinkel, eller skikten ser taggiga. Se till att du håller saxen horisontellt och skär rakt över.
 4. 4
  Ta det elastiska och undersöka dina lager. Du kommer att få ännu, naturtrogna lager runt huvudet. Trimma enskilda bitar om du vill ändra ditt utseende.

Tips

 • Som de säger i snickeri, "Mät två gånger, klipp en gång." Det är säkrast att skära lite längre än ditt varumärke, sedan åter minska till märket.
 • Återväta håret ofta under styckningen.